به گزارش صدای بورس؛ در ابتدای این نشست سید فرهنگ حسینی، رئیس هیأت مدیره شرکت سوژمیران گفت: این شرکت در سال ۱۳۴۰ تأسیس و از سال ۱۳۴۷ فعالیت خود را شروع کرد و در سال ۱۴۰۰ با نماد "فسوژ" در بازار اول فرابورس درج شد همچنین مؤسسه حسابرسی و بازرس قانونی سوژمیران مؤسسه حسابرسی آرمان نوین رسیدگی است.
او ادامه داد: شرکت در حوزه اکتشاف و استخراج ماده معدنی از جمله سرب و فرآوری کنسانتره سرب با سرمایه ۶۰ میلیارد تومان فعالیت میکند.
حسینی با اشاره به ارکان عرضه اولیه گفت: ناشر، شرکت سوژمیران؛ مشاور پذیرش، کارگزاری تأمین سرمایه نوین؛ متعهد خرید، تأمین سرمایه امید؛ کارگزار عرضه کننده، کارگزاری ستاره جنوب؛ ارزشگذار، تأمین سرمایه امید و مشاور سرمایهگذاری خط ارزش و بازارگردان، صندوق سرمایهگذاری اختصاصی بازارگردانی کیان هستند.
رئیس هیأت مدیره شرکت سوژمیران با بیان اینکه مهترین دارایی و بخش فعالیت شرکت معادن آن است، افزود: معدن اصلی آن معدن سرب راونج واقع در استان مرکری با ذخیره ۵ میلیون تن و ظرفیت استخراج سالانه ۲۰۰ هزار تن کاسنگ سرب با مساحت ۰۸/۱۷ کیلومتر مربع است و بعد از آن معدن بوکسیت سفید کمر با ذخیره ۲۲۴ هزار تن با ظرفیت استخراج سالانه ۷ هزار و ۷۰۰ تن است که این بوکسیت به کارخانههای سیمان فروخته میشود ضمن آنکه در کنار معدن راونج کارخانه تولید کنسانتره سرب با ظرفیت ۸ هزار تن در سال وجود دارد و محصول نهایی نیز کنسانتره سرب است.
به گفته وی عمده عملیات معدن کاری شرکت بهصورت تونلی و مکانیزه است و شرکت کلیه تجهیزات و ماشین آلات معدن کاری را مالک و خود انجام میدهد.
حسینی با اشاره به فرآیند تولید، تصریح کرد: فرآیند تولید از استخراج معدن آغاز میشود و دو نوع خاک پرعیار و کم عیار داریم که پرعیار مستقیم به فلوتاسیون میرود اما کم عیار بعد از تغلیظ به سوی این واحد روانه میشود، در ادامه نیز خردایش و بعد از آماده سازی فلوتاسیون انجام و درنهایت کنسانتره سرب تولید میشود البته اگر کم عیار باشد خردایش میشود به واحد هوی مدیا میرود و بعد از آن فلوتاسیون صورت میگیرد.
او درمورد نقاط قوت شرکت سوژمیران گفت: در اختیار داشتن معادن و ماده معدنی، تکمیل بودن چرخه تأمین ماده معدنی، فعالیت مالیاتی ناشی از صادرات، برداشت مکانیزه از معدن، امکان استفاده از خاک کم عیار، در اختیار داشتن نیروی باتجربه و متخصص، در اختیار داشتن ذخایر با عیار مناسب، اهتمام به حوزه ریست محیطی، بومی سازی تکنولوژی و تملک تمامی ماشین آلات سنگین معدن کاری ازجمله نقاط فوت این شرکت است.
رئیس هیأت مدیره شرکت سوژمیران ادامه داد: نقاط ضعف این شرکت عبارتند از نوسان قیمت جهانی سرب و نوسان قیمت مواد شیمیایی و افزودنی.
حسینی افزود: پیگیری ساخت و راهاندازی کارخانه شماره ۲، افزایش استخراج بوکسیت، امکان استحصال سایر فلزات از خاک معدن، وجود زیرساختهای مناسب در شهرستان، در اختیار داشتن محدوده معدنی به مساحت ۱۷ کیلومتر مربع و در اختیار داشتن حجم انبوه کانسنگ کم عیار ازجمله فرصتهای پیش روی شرکت سوژمیران است.
به گفته وی تحریمهای بینالمللی، مشکلات انتقال ارز، وضع قوانین و تعرفههای جدید داخلی و امکان جایگزینی لیتیوم با سرب از تهدیدهای پیش روی این شرکت است.
رئیس هیأت مدیره شرکت سوژمیران با اشاره به عوامل موفقیت شرکت در صنعت تصریح کرد: داشتن نیروی کارآمد و متخصص، داشتن معادن با ذخیره و عیار مناسب، انجام کلیه فرآیند تولید توسط خود شرکت، تکمیل بودن چرخه تأمین ماده معنی شامل استخراج، پیش فرآوری و کارخانه فرآوری(فلوتاسیون) و نزدیکی محل فرآوری(کارخانه) به محل معدن(استخراج ماده معدنی) منجر به موفقیت شرکت شده است.
بیشتر بخوانید: سهامداران غیرحرفه ای طعمه بازار می شوند
حسینی ادامه داد: فعالیت ۲۴ ساعته شرکت، در اختیار داشتن منابع کافی آب، بیش از سه کیلومتر تونل برای دسترسی به ماده معدنی، انجام بیش از ۲۸۰۰ متر حفاری اکتشافی در نیمه اول سال ۱۴۰۱، تسویه کلیه تسهیلات در پایان شهریور ۱۴۰۱، انجام کلیه عملیات معدنکاری توسط شرکت، ساخت هوی مدیا، ساخت تیگنر، ساخت سد باطله جدید، در اختیار داشتن ۴۳ دستگاه ماشین آلات معدنکاری، به روز رسانی سلولهای فلوتاسیون و بررسی استحصال نقره و سرب از سد باطله از مزایای سوژمیران است.
به گفته وی نحوه قیمتگذاری محصولات و تعیین نرخ فروش بوکسیت برمبنای عرضه و تقاضای بازار و کنسانتره سرب براساس عیار و نرخ شمش سرب در بازار فلزات لندن (LME) است همچنین حدود ۹۸ درصد فروش کنسانتره سرب بهصورت صادراتی و بیش از یک درصد فروش کنسانتره سرب و کمتر از یک درصد فروش بوکسیت بهصورت داخلی بوده است.
رئیس هیأت مدیره شرکت سوژمیران گفت: ترکیب بهای تمام شده به این شرح است؛ مواد مستقیم مصرفی، ۵۶ درصد؛ سربار ساخت، ۳۶ درصد و دستمزد مستقیم، ۸ درصد است ضمن آنکه هیأت مدیره شرکت واگذاری سهام باما را مصوب کرده که در تابستان ۱۴۰۱ حدود ۲۵ میلیون سهم فروخته شده است.
حسینی تصریح کرد: صادرات کنسانتره سرب از مالیات معاف و همچنین عوارض صادرات کنسانتره سرب از بهار ۱۴۰۱ لغو شده است ضمن آنکه به دلیل صادرات، مالیات بر ارزش افزوده پرداختی توسط شرکت استرداد میشود.
او ادامه داد: مفاحساب مالیاتی تا سال ۱۳۹۸ اخذ و مالیات قطعی ۱۳۹۹ دریافت شده و مالیات ۱۴۰۰ تاکنون رسیدگی نکرده است.
به گفته رئیس هیأت مدیره شرکت سوژمیران حقوق دولتی براساس ارزش ماده معدنی سر معدن محاسبه میشود و حقوق دولتی معادن زیرزمینی ۲۰ درصد تخفیف دارد همچنین نرخ حقوقی دولتی عیار ۲۰ درصد است ضمن آنکه حقوق دولتی تا پایان سال ۱۳۹۹ تسویه شده و پرداخت حقوق دولتی ۱۴۰۰ در حال انجام است.
حسینی درمورد آخرین وضعیت تولید و فروش شرکت افزود: موجودی در ابتدای سال ۱۴۰۱: ۲,۹۴۲ تن کنسانتره سرب و ۱۲,۰۲۴ تن بوکسیت، فروش نیمه اول سال ۱۴۰۱: ۳,۳۶۶ تن کنسانتره سرب، موجودی پایان شهریور ۱۴۰۱: ۳,۳۲۹ تن کنسانتره سرب و ۲۲,۴۸۴ تن بوکسیت، فروش مهر ۱۴۰۱: ۲,۳۹۸ تن کنسانتره سرب و آخرین نرخ فروش دلار ۳۱۶,۰۰۰ ریال بوده است.
او ادامه داد: انواع کاربردهای سرب، روند تولید و مصرف جهانی سرب، روند صادرات و واردات جهانی و چشم انداز تقاضا از موارد مؤثر بر صنعت سرب است که چشم انداز تقاضا شامل رشد بازار خودرو چین، جهش بازار خودرو هندوستان و نیاز به ذخیره سازی انرژی است ضمن آنکه چین بزرگترین بازیگر این صنعت در دنیاست.
رئیس هیأت مدیره شرکت سوژمیران درمورد مفروضات پیش بینی سود در نیمه دوم ۱۴۰۱گفت: در وضعیت کنونی نرخ فعلی LME ۲۰۵۸ دلار بر تن و آخرین نرخ فروش دلار ۳۱۶,۰۰۰ ریال بوده است و در مبانی پیشبینی ۱۴۰۱ نیز نرخ LME ۲۰۰۰ دلار بر تن و نرخ فروش دلار نیز ۳۰۰,۰۰۰ ریال فروش سهام باما بوده است.
در ادامه این نشست پوریا خالدیان، مدیر خدمات مالی شرکت مشاور سرمایهگذاری خط ارزش ضمن ارائه معرفی صنعت و شرکت افزود: در مجتمع سرب راونج از روش فلوتاسیون و هوی مدیا برای فرآوری خاک استخراجی استفاده میشود که مراحل تولید به شرح واحد استخراج ماده معدنی، واحد خردایش، واحد آماده سازی و واحد فرآوری است
او ادامه داد: تعداد سهام شرکت ۶۰۰ میلیون سهم و سهامداران عمده آن شرکت گروه صنعتی و معدنی امیر (سهامی عام) ۵۹.۹۵ درصد و شرکت صنعتی آراسته معدن (سهامی خاص) ۴۰ درصد هستند.
خالدیان تصریح کرد: تولید کنسانتره سرب در سال ۱۳۹۹ ۷,۱۳۲ تن و فروش آن ۵,۴۲۰ بوده است که در سال ۱۴۰۰ تولید و فروش آن به ترتیب به ۷,۲۶۵ تن و ۷,۵۸۶ تن رسیده است.
مدیر خدمات مالی شرکت مشاور سرمایهگذاری خط ارزش با بیان اینکه چهار رویکرد درآمدی، دارایی، بازار و اختیار خرید ازجمله رویکردهای ارزشیابی شرکت سوژمیران گفت: در رویکرد درآمدی ارزش شرکت با استفاده از جریان نقدی درآمدهای مورد انتظار آتی آن و به عبارت بهتر؛ خالص جریان وجوه نقد آتی و تنزیل آنها به ارزش فعلی، محاسبه میشود.
او افزود: در رویکرد دارایی، ارزش شرکت با استفاده از هزینههای جایگزینی داراییهای آن شرکت منهای میزان استهلاک فیزیکی و اقتصادی آنها به دست میآید، در رویکرد بازار نیز ارزش شرکت با استفاده از مقایسه با دیگر شرکتهای مشابه در بازار تخمین زده میشود. همچنین در رویکرد اختیار خرید، ارزش واقعی یک شرکت علاوه بر روشهای معمول ارزشگذاری به دلیل وجود اختیارها دارای ارزش مازاد است.