به گزارش صدای بورس،به گفته معاملهگران هرات، در این بازار دلار زیاد است و تومان کم. وضعیت بازار تهران دقیقا ۱۸۰ درجه هرات بود. نرخ دلار تهران در بازار یکشنبه ۳۲ هزار و ۹۰۰ تومان بود و معاملهگران میگفتند که در این بازار جنس یا دلار نیست و تومان هست. وضعیتی که دقیقا نقطه مقابل هرات بود.
در بازار فلز زرد، نرخ سکه هم با ۵۰ هزار تومان افزایش در ۱۵ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان در معامله بود که این دومین روز است که سکه در بالای کانال ۱۵ میلیون در حال معامله بود. معاملهگران میگویند بازار سکه و آبشده بعد از چند هفته از بلوکه خارج شده است، همانطوری که قبلا گفته شده بلوکه حالتی است که نرخ فردایی از نقدی بالاتر است. به عقیده معاملهگران این موضوع نشان میدهد که نرخ در این بازار سفت است.
در بازار شنبه تامین نیاز سهمیه با دلار سفید انجام شد اما در یکشنبه به گفته معاملهگران اسکناسها خردتر شد و حتی یورو جایگزین دلار شده است. برخی از معاملهگران تصور میکردند کفگیر به ته دیگ خورده است، اما برخی دیگر هم از افزایش ورودی یورو صحبت میکردند.
در بازار ارز یکشنبه معاملهگران برای اینکه قیمت دلار تهران را ارزان یا گران تشخیص بدهند، رو به محاسبه شاخص موز آوردند. شاخص موز ابداعی بر پایه شاخص بیگمک هست. براساس بیگمک، با مقایسه قیمت ساندویچ مکدونالد در کشورهای مختلف، به صورت غیررسمی ارزش پول ملی یک کشور را بدست میآورند. در ایران برخی اقتصاددانها تصور می کنند موز به عنوان یک کالای وارداتی چنین کارکردی را دارد.
به گزارش اکو ایران، معاملهگران با اشاره به اینکه قیمت موز در تهران کیلویی ۴۵ هزار تومان است و دلار ۳۲ هزار و ۹۰۰، معتقد بودند دلار تهران خیلی هم گران نیست. آنها میگفتند بازارساز موفق شده است دلار را در آستانه مرز ۳۳ هزار نگهدارد، اما با توجه به شاخصهای اقتصادی، اگر دولت نتواند مدیریت نقدینگی یا مدیریت تورم بکند، فنر ارز فشرده میشود.