به گزارش صدای بورس این اقدام از توجه مدیرعامل جدید به تغییرات ترکیب پرتفوی حکایت دارد. آمارهای منتشره از سوی بیمه مرکزی ایران نشان میدهد بیمه ملت در تعداد بیمهنامههای صادره رشد منفی دارد و رشد ۴۷ درصدی حق بیمههای تولیدی سال ۱۴۰۰ به خاطر نرخ تورم و افزایش قیمتهاست.
به عنوان مثال نرخ رشد رشته آتشسوزی در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل بیش از ۲۹ درصد، سهم آن در بیمه ملت ۷/ ۲ و سهم آن از کل بازار این رشته ۳/ ۱ درصد است اما در مقابل از لحاظ رشد تعداد بیمهنامههای صادره بیش از ۹۶ درصد رشد منفی دارد. این روند در بیمههای باربری بیمه ملت هم تکرار شده است. بهطوری که تولید حق بیمه در رشته باربری با رشد ۱۴ درصدی همراه است و ۱/ ۱ درصد کل بازار بیمههای باربری متعلق به بیمه ملت است اما از نظر تعداد بیمهنامههای صادره رشد منفی ۹۵ درصدی را در سال ۱۴۰۰ تجربه کرده است.
این روند در رشتههای حوادث، کشتی، مهندسی، پول و اعتبار مشابه رشتههای آتشسوزی و باربری است، بهطوری که در مجموع نرخ رشد تعداد بیمهنامههای صادره بیمه ملت در سال ۱۴۰۰ با رشد منفی ۴/ ۸ درصدی همراه است. این عملکرد از نگاه فنی، زنگ هشدار را به صدا درمیآورد و از چشمان مدیرعاملی که حتی از رشته زیانده درمان انفرادی میتواند پرتفویی سودآور بسازد، دور نمیماند. بیمه ملت در تازهترین خدمت خود اعلام کرده، در راستای پاسخگویی به نیاز مشتریان و همراهی با خانوادهها، به مشتریان خود، بیمه حوادث ارائه میدهد.
چرا بیمه حوادث؟
روابط عمومی بیمه ملت گزارش داده است، بیمه حوادث انفرادی بیمه ملت بیمهنامهای است که با پرداخت حق بیمههای اندک، بیمهگذار را در برابر انواع حوادث حمایت میکند و پوششهای ارزندهای ارائه میدهد. طبق آمارهای منتشره در سالنامه بیمه مرکزی ایران، تولید حق بیمه حوادث در پرتفوی بیمه ملت ۲۱۸ درصد رشد دارد و ۳ درصد سهم بازار را در اختیار دارد، البته خسارات پرداختی این رشته هم ۲۶۹ درصد رشد دارد و ۵/ ۲ درصد کل خسارات با بیمه ملت است. اما ضریب خسارت رشته حوادث درسال ۱۴۰۰ بیش از ۲۶ درصد است که نسبت به سال قبل از آن ۷/ ۳ واحد تغییر منفی دارد. به عبارتی ضریب خسارت ۴/ ۳۰ درصدی سال ۹۹ به ۷/ ۲۶ درصد کاهش یافته است.
هرچند از لحاظ تعداد بیمهنامههای صادره رشد منفی ۳۹ درصدی را تجربه کرده است اما تعداد خسارات پرداختی بیش از ۴۶ درصد افزایش دارد. بنابراین بیمه ملت با ارائه طرحی جذاب میتواند تراز تعداد بیمهنامههای صادره با خسارات پرداختی را مثبت و با استفاده از قانون اعداد بزرگ بیمهگذاران بیشتری را جذب و از احتمال زیانده شدن این رشته جلوگیری کند. پرتفوی بیمه ملت نشان میدهد، نرخ رشد بیمه بدنه اتومبیل که هنوز جزو رشتههای سودده محاسبه میشود ۵۴ درصد است، سهم آن از پرتفوی شرکت ۷/ ۴ درصد و سهم آن از کل بازار بیمههای بدنه ۴/ ۱ درصد است. اما نرخ رشد خسارات پرداختی بدنه اتومبیل در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۶۴ درصد و سهم آن از خسارات پرداختی شرکت ۷/ ۶ درصد و سهم آن از کل بازار بیمههای بدنه کشور ۸/ ۱ درصد است. البته ضریب خسارت بیمه بدنه بیش از ۵۶ درصد و سهم آن از کل ضریب خسارت بیمه ملت ۳/ ۸۰ درصد است.
دو رشته زیانده شخص ثالث و درمان نیز در پرتفوی بیمه ملت به ترتیب از نرخ رشد ۷۳ و ۳۸ درصدی برخوردار هستند و در مقابل نرخ رشد خسارات پرداختی در رشته شخص ثالث ۷۹ و درمان ۷۷ درصد است. این درحالی است که بیمه ملت توانسته در ضریب خسارت رشته شخص ثالث در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل ۶۷ واحد درصد کاهش داشته باشد اما در رشته درمان ضریب خسارت در سال ۱۴۰۰ نسبت به دوره قبل نزدیک ۴۵ واحد درصد رشد دارد.
کشتی و هواپیما
نرخ رشد بیمههای کشتی و هواپیما که دارای شدت بالا و تواتر پایین هستند، در بیمه ملت به ترتیب ۵/ ۱۵و بیش از ۱۷ هزار درصد است. هر دو در نرخ رشد خسارات پرداختی با رشد منفی ۹۳ و ۵۷ درصد همراه هستند. ضریب خسارت بیمه کشتی و هواپیما در پرتفوی بیمه ملت جالب است. ضریب خسارت در رشته کشتی با بیش از ۳۸ واحد درصد منفی ۴/ ۲ درصد و در رشته هواپیما با ۷/ ۲۷ واحد درصد منفی از ۷۱ به ۴۳ درصد رسیده است. رشته مهندسی با نرخ رشد ۱۱۳ درصدی همراه است و ۵/ ۲ درصد پرتفوی را به خود اختصاص داده اما ضریب خسارت آن از ۲۷۲ درصد در سال ۹۹ به منفی ۸۲ درصد در سال ۱۴۰۰ کاهش یافته است. در بیمههای نفت و انرژی بیمه ملت سهم ۵ درصدی دارد اما ضریب خسارت این رشته از ۸۷ درصد سال ۹۹ به منفی ۷/ ۱۴ درصد کاهش یافته است که حکایت از جذب پرتفویی با ریسک پایین دارد. در مجموع بیمههای غیرزندگی در پرتفوی بیمه ملت بیش از ۵۱ درصد رشد دارند و ۸/ ۸۴ درصد پرتفوی را به خود اختصاص دادهاند. رشد خسارات پرداختی رشتههای غیرزندگی نزدیک ۶۰ درصد است و نزدیک ۹۰ درصد خسارات پرداختی را دارند.
بیمههای زندگی در بیمه ملت ۲۷ درصد رشد و ۱۵ درصد پرتفوی را دارند اما در خسارات پرداختی نرخ رشد بیش از ۶۲ درصد با ضریب خسارت ۵۸ درصد است. در مجموع ضریب خسارت شرکت درسال ۹۹ بیش از ۱۰۲ درصد بود که با ۴۰ واحد درصد منفی در سال ۱۴۰۰ به ۹/ ۶۲ درصد رسیده است. در نهایت سهم شرکت بیمه ملت از بازار بیمه کشور ۳/ ۲ درصد و رشد ۴۷ درصدی تولید حق بیمه درسال ۱۴۰۰ است. اما آنچه قابل تامل است اینکه رشد حق بیمه مستقیم بیش از ۹۴ درصد در مقابل رشد ۳۴ درصدی حق بیمه غیرمستقیم است که توسط نمایندگان تولید میشود. این درحالی است که شرکت بیمه ملت در سال ۱۳۸۲ تاسیس شد و تا ۱۳ سال هیچ شعبهای نداشت و حق بیمهها توسط نمایندگان و ستاد تولید میشد. تا اینکه با تغییر مدیریت و آمدن ابراهیمپور در بهمن ۱۳۹۵ نخستین شعبه آن در خیابان انقلاب تهران افتتاح شد.
اینک سهم شعب بیمه ملت از تولید حق بیمه نزدیک ۳۰ درصد است. هرچند این شرکت در سالهای ابتدایی فعالیت شعبه نداشت اما برخلاف بسیاری از رقبای قدیمی سهم شعب بیمه ملت در تولید حق بیمه بیش از خسارات پرداختی است. آمارهای بیمه مرکزی از عملکرد استانی شرکتهای بیمه نشان میدهد، شعب بیمه ملت در مقایسه با شعب شرکتهایی چون ایران، آسیا، البرز و دانا عملکرد قابل قبولی دارند بهطوریکه سهم تولید حق بیمه در شعب بیمه ملت طی سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ بیش از خسارات پرداختی است. شبکه فروش به ویژه شعب، بازوی توانمند بیمه ملت در جذب بازار و ارائه خدمات نوین در سراسر کشور به شمار میآیند.