۱۵ آذر مهلت تحویل لایحه بودجه از طرف دولت به مجلس است.

به گزارش صدای بورس، انتشار خبر افزایش نیافتن قیمت حامل‌های انرژی باعث شده تا فعالان بازار بیش از پیش به تاثیرات احتمالی بودجه سال آینده بر بازار سرمایه نگاه ویژه داشته باشند.


در روزهای اخیر موارد پیشنهادی سازمان برنامه و بودجه منتشر شده که گمانه زنی‌های زیادی را به دنبال داشت. هر چند این موراد پیشنهادی است، اما انتشار خبر افزایش نیافتن قیمت حامل‌های انرژی باعث شده تا فعالان بازار بیش از پیش چشم به تاثیرات احتمالی بودجه سال آینده بر بازار سرمایه داشته باشند.

به گزارش خبرنگار حوزه بورس خبرگزاری صداوسیما,در لایحه بودجه علاوه بر پیش بینی هزینه‌ها و درآمدهای دولت و طرح‌های دولتی، سرفصل‌های مهمی مثل نرخ تعرفه‌های اعمالی بر کالاهای وارداتی، نرخ مالیات بر کسب و کار، بودجه عمرانی، حامل‌های انرژی و ... نیز تاثیر بسزایی در عملکرد شرکت‌های بورسی دارند.

یکی از این موارد حامل‌های انرژی است که ارقام پیشنهادی صادرات نفت ۱.۲ میلیون بشکه در روز در سال جاری با قیمت ۶۰ دلار و با نرخ تسعیر ارز بر مبنای معاملات الکترونیکی یا ETS با قیمت ۲۳ هزار تومان اعلام شده است و پیش بینی می‌شود در سال ۱۴۰۲ این قیمت ۷۰ دلار و نرخ تسعیر ارز بر مبنای معاملات الکترونیکی ۲۶ هزار تومان پیشنهاد شود.

هر ساله در بودجه کشور، قیمت فروش نفت به پالایشگاه‌ها اعلام می‌شود که معمولا ۹۵ درصد قیمت فوب خلیج فارس است. در صورتی که این مقدار کمتر شود، تاثیرات مثبتی بر سودآروی پالایش‌ها خواهد داشت.