قرار بر این شده است کلیه خودروهای وارداتی از طریق بورس به متقاضیان عرضه شود؛ بنابراین سازوکار این عرضه تفاوتی با سازوکار عرضه خودروهای داخلی ندارد.

به گزارش صدای بورس، آزادسازی واردات خودرو از موضوعاتی است که در سال‌های اخیر بارها در خبرها به آن اشاره شده است و به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم، با ابهامات فراوانی همراه بوده است؛ اما با عرضه خودرو در بورس کالا و طرح‌های مطرح شده مبنی بر رفع ممنوعیت‌های واردات برخی گروه‌های خودروی، به‌نظر می‌رسد نوبت به خودروهای وارداتی نیز رسیده است.

بر اساس این گزارش؛و بر اساس تصویب آئین نامه ها بزودی شاهد خرید خودروهای وارداتی در بورس خواهیم بود.

طبق مصوبه هیأت وزیران، کارگروهی با مسئولیت وزارت صمت و عضویت وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه موظف است نرخ سود بازرگانی خودروهای وارداتی را بر حسب ارزش تعیین کند.

همچنین نرخ سود که مابه‌التفاوت قیمت پایه با قیمت پایانی در بورس کالا است، باید عادلانه باشد.

قرار است کلیه خودروهای وارداتی از طریق بورس به متقاضیان عرضه شود؛ بنابراین سازوکار این عرضه نیز تفاوتی با سازوکار عرضه خودروهای داخلی ندارد.

برای خرید خودرو در بورس نیز ثبت نام و احراز هویت سجام الزامی است. برخلاف معاملات سهام، متقاضیانی که قصد خرید خودرو در بورس را دارند، باید نسبت به دریافت کد بورسی کالا که به‌صورت کاملا آنلاین انجام می‌شود، اقدام کنند.

جهت دریافت کد بورسی کالا، متقاضیان باید ابتدا از طریق ثبت‌نام در سامانه خرید آنلاین بورس کالای فرایند اخذ کد آنلاین در بورس کالا را تکمیل کنند.

یکی از الزامات خرید خودرو در بورس داشتن حساب وکالتی است. حساب وکالتی، حساب بانکی مشتری است که جهت واریز وجوه پیش‌پرداخت خودرو، نزد یکی از بانک‌های منتخب افتتاح می‌شود. دارنده حساب وکالتی برای مسدود کردن وجوه واریزی به بورس، وکالت می‌دهد تا در زمان انجام معامله به نام او، وجه مسدودی به حساب تعریف‌شده کارگزار منتقل شود.

در رابطه با جزئیات خرید خودروهای وارداتی در بورس و میزان هزینه‌های جانبی، نحوه تحویل خودرو، زمان تحویل و… هنوز اطلاعیه رسمی منتشر نشده استِ اما پیش‌بینی می‌شود جزئیات عرضه خودروهای وارداتی در بورس نیز مانند خودروهای داخلی بوده و فرایند حاکم بر این خودروها مشابه خودروهای داخلی باشد.