قلب مرکز همه زندگی است و انرژی حیاتی را که برای زنده ماندن نیاز داریم را در اختیار ما قرار می دهد.

صدای بورس - مهراز حبیبی؛ متأسفانه، سبک زندگی بی تحرک به افزایش شرایط قلبی در سطح جهانی کمک کرده است، از جمله مسئله جدی و بالقوه کشنده، ایست قلبی ناگهانی است. زمان در صورت ایست قلبی ناگهانی، بسیار مهم است، بنابراین بسیار مهم است که سریع عمل کنید و اقدامات لازم را برای رسیدگی به وضعیت شخص را دنبال کنید.

چه در حال تجربه ایست قلبی ناگهانی باشید و چه در کنار کسی باشید که با چنین مشکلی مواجه است، اقدام سریع می‌تواند باعث نجات زندگی بیمار شود.

علائم اولیه حمله قلبی

دکتر سیدانت جین، متخصص قلب مداخله‌ای ارشد و مدیر علوم قلبی، بیمارستان‌های شالبی ایندور، می‌گوید: «فشار ناراحت‌کننده، فشردن،احساس پری یا ناراحتی، نشانه‌های هشدار دهنده حمله قلبی هستند. یک شاخص هشدار دهنده درد قفسه سینه است که احساس فشار دارد و بیش از ۱۰ دقیقه طول می کشد. یکی از این علائم که باید مراقب آن بود، ناراحتی در قسمت‌های مختلف بالاتنه است. درد یا ناراحتی در یک یا هر دو بازو، پشت، گردن، فک یا معده از جمله علائم ایست قلبی است. یکی از شایع ترین علائم حمله قلبی، تنگی نفس است.

اگر فردی در اطراف شما علائمی مانند حمله قلبی را تجربه کرد، در اینجا چه کاری باید انجام دهید:

نبض را چک کنید

اگر کسی در اطراف شما به سختی نفس می کشد، اولین کاری که باید انجام دهید این است که نبض را بررسی کنید. برای بررسی نبض، دو انگشت خود را روی مچ دست یا گردن فرد قرار دهید و ضربان قوی و ثابتی را احساس کنید. همچنین می توانید گوش خود را روی قفسه سینه فرد قرار دهید و به ضربان قلب گوش دهید. اگر نمی توانید نبض پیدا کنید یا اگر فرد نفس نمی کشد، مهم است که بلافاصله احیای قلبی ریوی (CPR) را شروع کنید.

CPR را شروع کنید

"اگر فرد نفس نمی کشد ، باید فورا CPR را شروع کنید. CPR ترکیبی از تنفس نجات‌دهنده و فشرده‌سازی قفسه سینه است که اکسیژن و خون را به قلب و مغز پمپ می‌کند.

با آمبولانس تماس بگیرید یا آنها را به نزدیکترین بیمارستان ببرید

اگر فردی دچار ایست قلبی ناگهانی شد، مهم است که فوراً با آمبولانس تماس بگیرید. هر دقیقه در این شرایط مهم است، زیرا مراقبت فوری پزشکی می تواند شانس بقا و بهبودی را افزایش دهد. اگر آمبولانس در دسترس نیست یا اگر خیلی دور است، ممکن است لازم باشد شخص را به نزدیکترین بیمارستان منتقل کنید. مطمئن شوید که دستورالعمل های ارائه شده توسط EMS محلی یا ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی را برای بهترین اقدام دنبال می کنید.

از دفیبریلاتور خارجی خودکار (AED) استفاده کنید

اگر به AED دسترسی دارید، در اسرع وقت از آن استفاده کنید. AED وسیله‌ای است که برای بازگرداندن ریتم طبیعی، ضربه‌ای به قلب یا دفیبریلاسیون وارد می‌کند. استفاده از آن آسان است و در صورت ایست قلبی ناگهانی می تواند ابزاری نجات بخش باشد.

CPR را ادامه دهید

اگر پس از استفاده از دفیبریلاتور خارجی خودکار (AED)، قلب فرد دوباره شروع به تپیدن نکرد، تا رسیدن پرسنل پزشکی اورژانس به CPR ادامه دهید. مهم است که تا زمان رسیدن کمک به تلاش برای احیای فرد ادامه دهید، زیرا اگر CPR سریع شروع شود و تا رسیدن کمک پزشکی ادامه یابد، ممکن است شانس بیشتری برای زنده ماندن داشته باشد.

در خاتمه، اگر شاهد ایست قلبی ناگهانی در فردی هستید، مهم است که سریع عمل کنید و گام‌های صحیح را برای کمک به نجات جان او بردارید. انجام این پنج کار به طور بالقوه می تواند جان فرد را نجات دهد.