صدای بورس - مهراز حبیبی، در حالی که تجربه زونا در هر نقطه از بدن ناخوشایند و ناراحت کننده است، زونا در چشم می تواند یکی از بدترین تجربه ها برای هر کسی باشد. نوع زونا که در داخل و اطراف چشم اتفاق می افتد، کراتیت هرپس زوستر نامیده می شود.
به گفته متخصصان، زونا در چشم، خطر بیشتری دارد زیرا ممکن است طولانی شود و بینایی بیمار را تحت تاثیر قرار دهد. شایع ترین علامت بثورات پوستی است در حالی که برخی از علائم دیگر زونا در چشم عبارتند از:
۱. احساس سوزش یا درد در چشم - بیماران اغلب در هنگام ابتلا به زونا یا در شرف ابتلا به زونا احساس سوزش در چشم یا درد اطراف چشم خود می کنند.
۲. قرمزی و خارش - داخل چشم یا ناحیه اطراف چشم قرمز می شود همراه با احساس سوزش و درد که منجر به خارش مداوم می شود.
۳. آبریزش چشم: به دلیل احساس خارش و احساس سوزش، بیماران اغلب هنگام تشخیص زونا آب در چشمان خود خواهند داشت.
۴. سوزش در چشم : بیماران احساس سوزش دائمی در چشم می کنند که حتی پس از شستن صورت نیز به راحتی برطرف نمی شود و در نتیجه شروع به مالیدن آن می کنند و سوزش افزایش می یابد.
۵. تاری دید: اگر بیمار مبتلا به کراتیت (زونا در ناحیه جلوی چشم) باشد، میتواند منجر به بیحسی قرنیه شود که میتواند منجر به تاری دید و یا حتی کوری در موارد شدید شود.
۶. حساسیت به نور- چشم ها به شدت به نور حساس می شوند، این می تواند زمانی باشد که بیمار زیر نور خورشید می رود یا یک صفحه پر نور را تماشا می کند.
فرد همچنین می تواند تورم در قسمت هایی از چشم از جمله پلک، شبکیه و قرنیه را تجربه کند.
علل زونا در چشم
زونا توسط همان ویروسی ایجاد می شود که باعث آبله مرغان می شود. این بیماری می تواند هر فردی را که در زندگی خود به آبله مرغان مبتلا شده است مبتلا کند. این ویروس در داخل بدن نهفته می شود و سال ها بعد دوباره به شکل زونا ظاهر می شود و باعث ایجاد درد و بثورات پوستی می شود. افرادی که هرگز در معرض ویروس واریسلا زوستر قرار نگرفته اند یا هرگز آبله مرغان نداشته اند، احتمالاً از زونا در امان هستند. محل معمول بثورات زونا در پشت، دنده ها و سینه همراه با سایر نقاط مانند صورت و پاها است.
گزینه های درمانی برای زونا
زونا از طریق داروهای ضد ویروسی درمان می شود زیرا از انتشار ویروس جلوگیری می کند و درد بیمار را تسکین می دهد و به بهبود تاول ها کمک می کند. تورم با قطره های چشمی یا داروهای استروئیدی کنترل می شود. دکتر ساچدف می گوید در صورتی که بیمار دچار نورالژی پس از تبخال شود، داروهای ضد درد و داروهای ضد افسردگی برای کمک به تسکین درد عصبی تجویز می شود.
پیشگیری
با ایمن سازی خود با واکسن زونا می توان از ابتلا به زونا پیشگیری کرد. با کمک این واکسیناسیون می توان از ظهور مجدد تبخال نیز جلوگیری کرد و حتی در صورت ابتلا به این بیماری، علائم آنچنان شدید نیست. آبله مرغان گرفته اید یا باردار هستید یا سیستم ایمنی ضعیفی دارید. همچنین توصیه می شود از لمس چشم و پوشاندن بثورات به منظور جلوگیری از گسترش عفونت خودداری شود.