به گزارش صدای بورس, بازیگرانی که در این عرصه ماندگار شدهاند، زیاد نبودند؛ بلکه بعد از مدتی آن را رها کردند. کسب شهرت نه تنها بازیگران بلکه مجریها و بازیکنان را نیز به این عرصه کشاند. عرصهای که گاهی با استقبال گستردهی مخاطبان مواجه میشد و گاه آنها را با شکست کامل روبه رو میکرد. در ادامه به معرفی برخی از بازیگرانی که به عرصهی موسیقی وارد شدند، میپردازیم که برای مدتی توجه مخاطبان را به عنوان خواننده به خود جلب کردند.
فتحعلی اویسی
بازیگر طنز تلویزیون که اولین تجربه خوانندگی خود را با تیتراژ «کمربندها را ببندیم» آغاز کرد، تعجب بسیاری را برانگیخت. شباهت صدای او با خوانندهی قدیمی مورد توجه مخاطبان قرار گرفت. اویسی به عنوان خواننده به گروه «آژیر» پیوست و کنسرت برگزار کرد.
مهران مدیری
مدیری به عنوان بازیگر و کارگردان از جمله کسانی است که به موسیقی و خوانندگی گرایش داشت. او بعد از انتشار آلبوم «دلتنگی ها» به عنوان روایتگر اشعار هاتف علیمردانی در سال ۷۸، با انتشار آلبوم «از روی سادگی» اثر مرحوم بابک بیات و فردین خلعتبری در سال ۷۹ به طور رسمی وارد فضای خوانندگی شد. همچنین خوانندگی تیتراژ سریالهای «هم نفس»، «مهر و ماه»، «شبهای برره»، «باغ مظفر»، قهوه تلخ» و تجربه تک آهنگی با گروه «دارکوب» را در کارنامهاش دارد.
رسول نجفیان
خواننده آهنگ «رسم زمونه» برای همه شناخته شده است. با وجود گذشت دو دهه، این آهنگ هنوز هم در مناسبتهای مختلف و مراسم گوناگون خوانده میشود. نجفیان مدعی است که از دهه ۵۰ در خصوص موسیقی فعالیت میکرد. آلبومهای «نیایش خوانی» و «بی بی جان، آهوی زخمی» از جمله کارهای او به شمار میرود.
حامد بهداد
تیتراژ سریال «غریبه» شروع تجربه خوانندگی بهداد بود. بهداد از معدود بازیگرانی است که موسیقی را تا حدودی میشناسد. از این رو کارش را جدیتر کرد و به گروه «دارکوب» پیوست. چند قطعه فولکور خراسانی برای گروه «لیوا» اجرا کرد و با رضا یزدانی در آلبوم «ساعت ۲۵» همکاری کرد. او هنوز هم در عرصه موسیقی فعال است. نتیجه فعالیتهای او انتشار چند تک آهنگ و آلبوم «دارم می سوزم» بود.
حمید گودرزی
حمید گودرزی برای اولین بار در مجموعه «دانی و من» در نقش یک خواننده، با دنیای موسیقی ارتباط برقرار کرد. مدتی با گروه «هفت» همکاری کرد؛ اما همچون بسیاری از بازیگران کارش را ادامه نداد و به دنیای بازیگری روی آورد.
محمدرضا گلزار
شاید متفاوتترین بازیگر در عرصه موسیقی محمدرضا گلزار باشد. او پیش از این که به سینما بیاید به عنوان نوازنده گروه «آریان» فعالیت میکرد. گلزار با ورود به سینما مشهور شد. سپس موسیقی را رها کرد و در سینما به فعالیت پرداخت؛راما در چند سال گذشته بار دیگر به کار قبلی خود برگشت؛ این بار به عنوان خواننده. او در بازگشت هشت تک آهنگ خواند و در یک آهنگ با مرتضی پاشایی همخوانی کرد.
شهاب حسینی
شهاب حسینی با اجرا وارد عرصه هنر شد و شاید از اینکه او را به عنوان خواننده به خاطر آورند، چندان رضایت نداشته باشد؛ اما خوانندگی او در اذهان مانده و در این عرصه طرفداران و علاقمندانی نیز دارد. حسینی با گروه «هفت» همکاری داشت، گروهی که امیرحسین مدرس، حمید گودرزی و امین زندگانی هم در آن عضویت داشتند. پس از اینکه این گروه به کار خود پایان داد؛ او نیز موسیقی را دنبال نکرد.
مهدی پاکدل
خبر رونمایی آلبوم دکلمههای مهدی پاکدل، دوباره تب ورود بازیگران به عرصهی موسیقی را زنده کرد. «انعکاس کوچه های خیس» شامل ۱۳ قطعه است که پاکدل در آن اشعاری از حسن جنت مکان را روی موسیقی محمد جواد بیگلرزاده دکلمه کرده است.
محمدرضا فروتن
استقبال از صدای محمدرضا فروتن در فیلم «شب یلدای» کیومرث پور احمد باعث شد او به دنیای موسیقی ورود پیدا کند. انتشار خبر ورود جدی فروتن به دنیای خوانندگی، با انتشار آلبوم «پاییز» تداعی کننده خاطره بازیگران دیگری بود که خوانندگی را تجربه کرده بودند. شاید بتوان گفت او از جمله بازیگرانی بود که به عنوان خواننده هم مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.فروتن تجربه گویندگی در رادیو فرهنگ را هم دارد که برنامهاش در زمان پخش مورد توجه شنوندههای رادیو هم قرار گرفت.
محمدرضا هدایتی
محمدرضا هدایتی از بازیگرانی است که از ابتدا به صورت فردی کار کرد و برای شروع، آلبومی منتشر کرد. تاکنون سه آلبوم از او منتشر شده است. هدایتی علاوه بر سه آلبوم، کنسرتهایی هم برگزار کرد و به صورت جدی خواندن را پیگیری میکند.
کامران تفتی
این بازیگر، مجری و گوینده رادیو، ورود به دنیای موسیقی را با همکاری با خوانندگان دیگر آغاز کرد؛ اما تک آهنگهایی و در نهایت آلبوم «عکس زمستونی تهران» را منتشر کرد. تفتی نمونهای از بازیگرانی است که تمام عرصههای هنر را تجربه کرده و وارد عرصه رسانه شده و سردبیری یک مجلهی تخصصی سینمایی را به عهده گرفته است.
جواد رضویان
جواد رضویان خواننده هم بوده و قطعاتی را هر چند به طنز اجرا کرده است. از جمله در مجموعه «چارخونه» و فیلمهای «دلداده»، «شاخه گلی برای عروس» و «زندگی شیرین». اما اینطور که پیداست، موسیقی چندان برایش جدی نیست، غیر از آثاری که در آنها به واسطه نقشی که داشته، خواند. او از جمله بازیگرانی است که فعالیت خاصی در این زمینه انجام نداده و آلبومی روانهی بازار نکرده است.
رضا عطاران
رضا عطاران برای اولین بار با خوانندگی تیتراژ سریال «کوچه اقاقیا» وارد عرصه موسیقی شد. «متهم گریخت»، «ترش و شیرین»، «بزنگاه» و «سه در چهار» از دیگر سریالهای عطاران بود که خوانندگی تیتراژ آنها را خودش برعهده داشت. او همچنین در فیلمهای سینمایی «کلاهی برای باران»، «خروس جنگی»، «آقای هفت رنگ»، «نیش زنبور» و «سه درجه تب» نیز خوانندگی کرده است.
امین حیایی
امین حیایی بازیگر سینما و تلویزیون برای اولین بار با فیلم «سرود تولد» خوانندگی را تجربه کرد. چند سال پیش با گروه «کویر»، آلبوم «باران» را روانه بازار کرد و در فیلمهای «بوی بهشت»، «سرود تولد» و «سلام بر عشق» هم به واسطه ایفای نقش یک خواننده، چندین ترانه اجرا کرد. او در کنار بازیگری، موسیقی را هم دنبال میکند و هر از گاهی در جشنوارههای سینمایی داخلی نیز میخواند.
خسرو شکیبایی
در کنار بازیگرانی که خواننده شدند، عدهای هم بودند که به جای خوانندگی، به دکلمه خوانی علاقه نشان دادند. نمونه بارز آن هم خسرو شکیبایی بود که اشعار سهراب سپهری را دکلمه کرد. گرچه شکیبایی در فیلم «خواهران غریب» هم خواند؛ اما هنوز هم بسیاری از مخاطبان، صدای غریب شکیبایی را در دکلمههایش به یاد دارند. اما فعالیت جدی شکیبایی به دکلمه اشعار سهراب سپهری برمیگردد که به صورت آلبوم روانه بازار شد.
پرویز پرستویی
این بازیگر با سابقه سینمایی برای ورود به دنیای موسیقی تجربهای چون مرحوم خسرو شکیبایی را تکرار کرد. او نخواند و با دکلمهی اشعار محمد علی بهمنی در آلبوم مرحوم ناصر عبداللهی، به این عرصه وارد شد؛ اما بعدها آلبومهای دکلمه خود را مثل «من پرویز پرستویی»، «بابایی»، «من یک بازیگرم» منتشر کرد. این هنرمند به واسطهی صدای خوبی که داشت، توانست با این کار، توجه مخاطبان را جلب کند. استقبال از صدای پرستویی تا جایی پیش رفت که بیوگرافی خودش را در قالب یک مجموعه صوتی منتشر کرد.
رضا رویگری
رضا رویگری که این روزها بیمار است، بازیگری است که سال ۱۳۵۷ با سرود «ایران ایران» قدم در عرصه موسیقی گذاشت و بعد از آن هم به بازیگری معطوف شد تا اینکه باز هم فعالیت در موسیقی را از سر گرفت و سه آلبوم روانه بازار کرد. آلبومهای «غوغا» و «از عشق گفتن» و «کازابلانکا».
منبع: خبرآنلاین