سه‌شنبه هفته گذشته مورخ پنجم اردیبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۱۶ در وزارت ورزش و جوانان واقع در خیابان سئول مجمع عمومی عادی سالانه باشگاه پرسپولیس برگزار شد.

نکته جالب اینجاست که هیچ شفاف‌سازی مبنی بر گزارش فعالیت هیات مدیره یا آگهی جدیدی بر روی سامانه کدال منتشر نشده بود. قبل از رفتن به مجمع با وجود جست‌وجوهای فراوان در سامانه کدال و همچنین پیگیری‌های پی‌درپی از روابط عمومی‌های بورس و فرابورس و حتی مسئولان سازمان خصوصی‌سازی، تمام تلاش‌ها برای حضور در مجمع بی‌ثمر بود. نکته جالب‌تر اینکه لینک حضور بر خط در مجمع هم منتشر نشد و تلاش برای پیدا کردن راهی برای ارتباط مجازی هم کاملا بیهوده بود.

محض اطمینان خبرنگار صدای بورس با انواع معرفی‌نامه‌ها قبل از شروع مجمع جلوی در وزارتخانه حاضر شد تا شاید بتواند به نتیجه‌ای برسد و طبق معمول برگزاری تمام مجامع شرکت‌های بورسی در مجمع حضور یابد. در ادامه این گزارش تمام اتفاقات و مشاهدات وی را می‌خوانید:

در بدو حضور و با اولین نگاه نابسامانی اوضاع و سختی کار کاملا مشخص بود. جو به ظاهر امنیتی به واسطه حضور کادر حراست ایجاد شده بود و بدون هیچ دلیلی فقط سعی در جلوگیری از ورود افراد داشتند. ماموران حراست انگار سعی در بازسازی تاکتیک‌های فوتبالی داشتند و تنها کاری که با موفقیت انجام می‌شد، پاسکاری بود؛ پاسکاری بین روابط عمومی وزارت ورزش و حراست برای دریافت اجازه ورود؛ اما با شروع مجمع و گذشت اندک زمانی ورق بازی برگشت. سهامدارانی که ساعت‌ها پشت در بودند، وارد مجموعه شدند اما جای خبرنگاران (البته به جز خبرنگار صدا و سیما که همیشه خون رنگین‌تری نسبت به سایر خبرنگاران دارد و خبرنگار برنا که در حال حاضر زیرمجموعه وزارت ورزش و جوانان است) روی نیمکت ذخیره‌ها بود.

برای حضور در این مجمع حتی راهکارهای «رابطه و ضابطه» و «دست به دامن این و آن شدن» هم بی‌تاثیر بود. بعد از کلی کشمکش و درخواست برای یک جواب قانع‌کننده، تنها جمله‌ای که شنیدم این بود: دستور از طرف خود وزارت ورزش و جوانان ابلاغ شده و موظف هستیم از ورود هرگونه خبرنگاری جلوگیری کنیم.

درست است که ورود به هر وزارتخانه‌ای تابع رعایت یک سری پروتکل‌های امنیتی است، اما پرسپولیس هم مثل همه شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس، سهامدار عام دارد و باید تابع قوانین برگزاری مجامع بورسی باشد. بنابراین طبیعتا این مجمع باید جایی برگزار می‌شد که امکان حضور تمام سهامداران و حتی خبرنگاران فراهم باشد.

این مدل برگزاری مجمع تنها خاصیتی که دارد، ایجاد سؤظن نسبت به تصمیمات و افشای اطلاعات است. به نظر می‌رسد، فرابورس به عنوان پذیرنده پرسپولیس و سازمان بورس به عنوان نهاد ناظر باید پاسخگوی این مدل برگزاری مجمع عمومی باشند.