تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۳

یک کارشناس بازار سرمایه ضعف ساختاری را علت اصلی نوسانات اخیر در بازار سرمایه بیان کرد.

به گزارش صدای بورس، حمید میرمعینی وجود برخی از ساختارهای ناکارآمد در بازار سرمایه را عامل سوءاستفاده‌ و ریزش‌های اخیر بیان کرد و گفت: برخی شایعات و اخبار نادرست در کنار نواقص و ساختارهای غلط باعث شکل‌گیری حرکات توده‌ای و التهاب در بازار سرمایه شد.

وی افزود: با وجود آنکه در روزهای پایانی سال گذشته و نیز روزهای ابتدایی سال جدید شاهد بهبود اوضاع اقتصادی چه در سطح بین‌الملل و چه در سطح داخل بودیم و متغیرهای بنیادی تغییرات اندکی داشتند و عمدتاً به سمت بهبود بودند و گزارش‌های ماهانه و حتی سالانه نیز گویای سودآوری شرکت‌ها بوده است، به یکباره در روزهای روزهای گذشته شاهد افت چشمگیر بازار سرمایه بودیم.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان گذرا بودن این شرایط تصریح کرد: طی روزهای آینده بازار به تعادل می‌رسد، اما انتظار تداوم رشد همچون دو ماه گذشته دور از ذهن است و از این به بعد بازار به سمت رفتار آگاهانه و مبتنی بر بررسی‌های تحلیلی و نیز بهبود اوضاع بنیادی شرکت‌ها پیش خواهد رفت.

وی در ادامه در مورد ریسک‌های بازار سرمایه خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد تمامی اتفاقاتی که به ضرر بازار بوده است اثر خود را بر بازار گذاشته است و امید است از این پس بازار متعادل و ملایم به سمت رشد هدایت شود، مگر اینکه در حوزه سیاسی اتفاق خاصی بیفتد.

میرمعینی در مورد وضعیت بازارهای موازی نیز گفت: جریان نقدینگی در کل اقتصاد به دنبال بهترین بازده با کمترین ریسک است، بنابراین در آینده اگر بازار سرمایه نسبت به بازارهای موازی بازدهی مناسبی داشته باشد، جریان نقدینگی در بازار سرمایه تداوم خواهد یافت، اما اگر نوسانات زیادی همچون روزهای اخیر اتفاق بیفتد، با تجدید نظری که در جریان نقدینگی رخ خواهد داد، امکان دارد بازارهای دیگر نیز دچار التهاب شوند و این به نفع مردم نیست، بنابراین سعی در نگهداشت و جریاندهی نقدینگی به سمت فعالیت‌های مولد یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید در سیاستگذاری دولت دیده شود.

این کارشناس بازار سرمایه خطاب به متولیان و سیاستگذاران بازار سرمایه تصریح کرد: اگر در یک مدت زمان معقول بین ۵ تا ۱۰ سال تلاش شود ریزساختارها و مشکلات ساختاری موجود در بازار سرمایه برطرف شود، با برنامه جامع و حمایتی از سوی دولت و ارکان نظام قطعاً دیگر شاهد سوءاستفاده و رفتارهای هیجانی در بازار نخواهیم بود.

وی افزود: واقعیت این است که بازار سرمایه باید سردمدار ورود به اقتصاد بازار آزاد باشد و تا جایی که امکان دارد با حذف دامنه نوسان و کنترل رفتار توده‌ای در جامعه فعال بازار سرمایه، به سمت تحلیل و حرکت‌های آگاهانه پیش رفت.

میرمعینی در پایان به فعالان بازار سرمایه نیز توصیه کرد از رفتارهای هیجانی پرهیز کنند و اطمینان خاطر داشته باشند شرکت‌هایی که روی شاخص اثرگذارند و در قالب سهم‌های بنیادین شناخته می‌شوند در آینده به تعادل می‌رسند.