تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۰

بازار سرمایه در حال ورود به فاز اصلاح زمانی است، اما هنوز هم از ارزندگی آن کم نشده است و به ضرس قاطع می‌توان گفت شرایط سال ۹۹ بر بازار حاکم نیست.

به گزارش صدای بورس، این کارشناس بازار سرمایه در مورد چرایی ریزش‌های اخیر بورس گفت: وقتی حجم شایعات در بازار افزایش پیدا می‌کند و پاسخ مناسبی به این شایعات داده نمی‌شود، طیف وسیعی از سهامداران که در سود نسبتاً مناسبی قرار دارند اقدام به ذخیر ه سود می‌کنند و وقتی این رفتار همه‌گیر می‌شود، سونامی ایجاد می‌کند که دودش به دید همگان می‌رود.

سیاوش وکیلی سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه را بلندمدت دانست و اظهار داشت: با وجود نوسانات اخیر هنوز هم بازار سرمایه نسبت به سایر بازارهای موازی از عقب‌ماندگی برخوردار است و سهامداران باید از بُعد تحلیلی نسبت به سرمایه‌گذاری اقدام کنند و نگاه میان‌مدت و بلندمدت داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه ریزش‌های اخیر هزینه زیادی به اعتماد بازار وارد کرد، افزود: آنچه اتفاق افتاد ناشی از شرایط اضطرار بود که مشاهده شد با ورود دوباره سرمایه‌گذاران، بازار به تعادل رسید و شرایط بهبود یافت.

این کارشناس بازار سرمایه در مورد ورود بانک‌ها به حوزه تولید نیز گفت: سرمایه‌گذاری بانک‌ها در تولید باید به گونه‌ای باشد که تسهیلات بانکی به صورت هدفمند به بخش تولید واگذار شود و نظارت‌های مستمر از سوی بانک مرکزی و بانک‌ها با دقت بیشتری دنبال شود تا این تسهیلات در بخش تولید سرمایه‌گذاری شود.

وی در ادامه، در مورد صنایع پیشتاز تا پایان سال تصریح کرد: صنایع پیشتاز دو گروه هستند، یکی صنایعی که کشور در آنها مزیت نسبی دارد مانند صنایع فلزی، پتروشیمی و معدنی که همواره به شکل سیستماتیک و از قدیم دارای مزیت نسبی بودند و صنایع دیگر که براساس وقایع روزانه مورد توجه قرار می‌گیرند که انتظار می‌رود صنایع بانکی و صنایع دارویی وضعیت مناسب‌تری نسبت به صنایع دیگر داشته باشند.

وکیلی افزود: اگر قیمت‌گذاری دستوری حذف شود، صنایع دارویی می‌توانند وضعیت مناسبی برای سودآوری داشته باشند، هر چند ملاحظاتی نیز در این زمینه وجود دارد و باید در این راستا پوشش‌های بیمه‌ای افزایش یابد تا مردم از افزایش قیمت دارو متضرر نشوند، در غیر این صورت با پدیده‌ای به نام قاچاق روبه‌رو خواهیم شد.