به گزارش صدای بورس، شرکت داروگر، برندی با قدمت ۹۵ ساله و پایهگذار تولید صنعتی صابون و پودر لباسشویی در کشور بود. در اواخر دهه ۶۰ بود که نماد داروگر روی تابلوی بورس اوراق بهادار نشست و همین، نقطهعطفی در بهبود کیفیت صنعت فرآوردههای بهداشتی کشور بود. همه چیز خوب پیش میرفت تا اینکه عمده سهام این شرکت، در راستای اجرای سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی، در دو مرحله به فردی به نام بیژن اسماعیلی واگذار شد.
اسماعیلی، به عنوان سهامدار عمده شرکت داروگر، در مجمع سال ۹۸ این شرکت بیش از ۹۵ درصد سود تحققیافته شرکت را میان سهامداران توزیع کرد و همین، نخستین نشانهای از آغاز سقوط داروگر بود. هر چند زمزمه تعطیلی گروه صنعتی داروگر نخستین بار در سال ۱۳۹۶ شنیده شد، اما به نظر میرسد ۶ سال سخت دیگر لازم بود تا خبر تعطیلی رسمی شرکت داروگر روی خروجی خبرگزاریها قرار بگیرد.
داروگر روزگاری تاسیس شد و تولیداتش را آغاز کرد که حداقل برای دههها، دو محصول شوینده این شرکت یعنی ریکا و تاید را به جای مایع ظرفشویی و پودر رختشویی میشناختند و آن چنان در ذهن ایرانیان جایگاه محکمی داشت که نام محصولش یعنی ریکا برای همه محصولات کارخانههای دیگر استفاده میشد. اما تعطیلی برند داروگر آن هم در حالی که تنها ۵ سال با صدسالگی فاصله داشت را باید اندوهی جدی برای صنعت ایران دانست.
شرکت داروگر یا سهامی عام کف یک شرکت ایرانی است که انواع صابون، شامپو و سایر مواد شوینده را تولید میکند و شامل چندین زیرمجموعه از جمله تولی پرس بوده و در مجموع شامل ۱۲ شرکت زیرمجموعه در بخشهای غذایی، دارویی، بهداشتی و شوینده است. بنیانگذار این شرکت نیز غلامرضا داروگر بود.
از محصولات این شرکت میتوان به صابون نخلنشان، شامپو تخممرغی و مایع ظرفشویی ریکا اشاره کرد. صابون نخستین محصولی بود که این شرکت تولید کرد و پودر لباسشویی داروگر طبق آنچه روی جعبه این محصول نوشته شده از نخستین پودرهای تولیدشده در ایران است. شهرت مایع ظرفشویی ریکا به اندازهای بوده که بسیاری از ایرانیان مایع ظرفشویی را با عنوان «ریکا» میشناختند. همچنین شامپو تخممرغی داروگر که برای سالها بدون تغییری در بستهبندی تولید میشد از محصولات پراستفاده این شرکت بوده است.
تعداد کارگران این کارخانه در دورهای تا ۶۰۰ نفر افزایش یافته بود، اما در زمان تعطیلی بنا به گفته کارگران کمتر از ۵۰ کارگر در این مجموعه فعالیت میکرد.