بهگزارش صدای بورس، جلیل سالاری اظهار داشت: صندوق بازنشستگی صنعت نفت (شرکت سرمایهگذاری اهداف) با ۱۵ درصد، بانک ملی (گروه توسعه ملی) با ۱۵ درصد، بانک رفاه (شرکت آیندهسازان رفاه پردیس) با ۱۵ درصد، بانک تجارت و ملت هرکدام با ۷.۵ درصد سهم بهعنوان اعضای نهایی ترکیب سهامداران این پروژه انتخاب شدند و سهم شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی نیز ۱۰ درصد است.
وی در تشریح دلایل تأخیر در آغاز عملیات اجرایی پروژه بیان کرد: مسیر ثبت شرکت بهدلیل نیاز به مجوز شورای پول و اعتبار برای پرداخت قدرالسهم بانکها بهعنوان سرمایه اولیه، دچار مشکل شده بود، بنابراین درخواست ما به بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار برای اعطای مجوز به بانکهای سهامدار پروژه ارائه شد که این مرحله نیز با فرآیندی زمانبر نهایی و مجوز دریافت شد.
طبق اعلام وزارت نفت معاون وزیر نفت در امور پالایش تأکید کرد: در ساختار سهامداری نیز اشکالهایی وجود داشت که مشارکتنامه جدید و هیئت مؤسس مورد بازنگری قرار گرفت و اساسنامه شرکت اصلاح شد و خوشبختانه امروز همه سهامداران قدرالسهم خود را پرداخت کردند و ترکیب سهامداران نهایی شد.
انتخاب اعضای هیئت مدیره طرح
سالاری تصریح کرد: امروز هم جلسهای با سهامداران پروژه داریم که اعضای هیئت مدیره شرکت مشخص شوند؛ اسنادی نیز باید به مدارک هیئت مدیره ضمیمه و در سامانه ثبت شرکتها بارگذاری شود. پس از آن پیگیری ثبت شرکت و دریافت کدثبتی را انجام خواهیم داد تا بتوانیم مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره را مشخص کنیم.
طرح ۳۰۰ هزار بشکهای پتروپالایشگاه شهید سلیمانی نخستین پروژه صنعت نفت در حوزه تلفیق پالایش و پتروشیمی است که هدف از احداث آن، ایجاد ارزش افزوده و جلوگیری از خامفروشی در جهت همسویی با نگاه دولت و پیشبینی سند تحول است.
این پروژه همچنین نقش مهمی در حوزه تولید و انتقال دانش فنی، اشتغالزایی و بهکارگیری توانایی شرکتهای داخلی و ظرفیت دانشبنیانها دارد و علاوه بر آن فرصت استمرار برای حضور صنعت نفت در بازارهای جهانی را فراهم میکند. این طرح همچنین از جمله اقدامها و برنامهریزیهای دولت سیزدهم بهمنظور ممانعت از واردات بنزین در کشور و تنوع در سبد تولیدات محصولات نفتی است که افزون بر تولید سوخت، محصولات پتروشیمیایی را نیز تولید میکند.