به گزارش صدای بورس، روز چهارشنبه ۱۲ مرداد دولت رئیسی دو ساله شده بود. نرخ تورم، رشد اقتصادی، شاخص بورس، نرخ ارز و رشد صنایع مختلف از جمله مواردی است که عملکرد رئیسی را نشان میدهد و در این گزارش به آن خواهیم پرداخت.
گزارهها و آمار و ارقام نشان میدهد در برخی موارد دولت عملکرد مناسبی نداشته و دولت سیزدهم باید در مورد تیم اقتصادیاش تجدید نظر کند.
نرخ تورم
باتوجه به آمار منتشر شده توسط بانک مرکزی، نرخ تورم در این دو سال رکورد بالایی را رقم زده است. سال اول دولت رئیسی نرخ تورم ۴۶.۲ درصد و سال دوم ۴۶.۵ درصد بوده است. با توجه به تشدید شدن تحریمها، افزایش نرخ ارز و به نوبه آن افزایش نااطمینانی نسبت به آینده این نرخ تورم نگران کننده است و دولت رئیسی باید بر روی تورم و تحریمها تمرکز جدی داشته باشد.
شاخص کل
شاخص کل بورس نیز از ۱.۳۷۵.۶۱۲ در تاریخ ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ به ۱.۹۹۳.۶۵۹ در تاریخ ۹ مرداد ۱۴۰۲ رسیده است. رشد ۴۴ درصدی شاخص کل عملکرد نسبتا مناسبی برای دولت میتواند باشد.
شاخص کل در تاریخ ۹/۵/۱۴۰۲: ۱.۹۹۳.۶۵۹
۱۴۰۰/۵/۱۲ شاخص کل در تاریخ: ۱.۳۷۵.۶۱۲
نرخ ارز
نرخ ارز از جمله موارد کلیدی است که عملکرد دولتها به وسیله ان سنجیده میشود. آیت الله رئیسی دولت سیزدهم را با دلار ۲۷۵۰۰ تومان تحویل گرفتم، این در حالی است که در تاریخ ۱۲ مرداد ۱۴۰۲ نرخ دلار حوالی ۵۰۲۰۰ تومان است. در ماههای گذشته، به خصوص در ماههای پایان سال گذشته نرخ دلار تا نسبت به اوایل شروع دولت سیزدهم بیش از ۱۰۰ درصد رشد کرده بود. این مسیر نرخ دلار نگران کننده است و نااطمینانی را نسبت به آینده گسترش خواهد داد. دولت سیزدهم باید نسبت به مساله تحریمها چارهای بیندیشد.
رشد اقتصادی
رسانه دنیای اقتصاد گزارشی را مبنی بر عملکرد دولت سیزدهم منتشر کرده است که نشان میدهد دولت در سال اول خود ۴.۴ درصد و در سال دوم ۴ درصد رشد اقتصادی را تجربه کرده است. این آمار نشان میدهد که دولت در رشد اقتصادی عملکرد قابل دفاعی نسبت به سایر آمارها داشته است.
کدام صنایع بیشترین و کمترین رشد را داشتهاند؟
۵ صنعت پر بازده در دو سال اول دوره دولت سیزدهم عبارتند از: صنعت محصولات کاغذی، خدمات رفاهی متنوع، خرده فورشی باستثناء وسایل نقلیه موتوری، فراوردههای نفتی، سیمان و اهک و گچ است که بازده آنان به ترتیب ۲۲۰ درصد، ۱۶۴ درصد، ۱۵۷ درصد، ۱۲۶ درصد و ۱۲۳ درصد بوده است.
همچنین صنایع اوراق بهادار با ۷۰ درصد ضرر و پیمانکاری صنعتی با ۱۱ درصد ضرر بیشترین بازده منفی را داشته است. سرمایهگذاری استانی، شیرینیجات و حفاری بیشترین بازده منفی را پس از صنایع قبلی داشتند که به ترتیب منفی ۹ درصد، منفی ۶ و منفی ۵ درصد رشد داشتهاند.