تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۰

اگر هر روز سیب زمینی بخورید چه اتفاقی می افتد؟

صدای بورس - مهراز حبیبی؛ سیب زمینی یکی از محبوب ترین سبزیجات است. آنها ارزان هستند، به طور گسترده در دسترس هستند و طعم آنها به روش های مختلف - آب پز، پخته، پوره شده، به شکل چیپس یا سرخ کردنی بسیار خوشمزه است.

اینکه آیا سیب زمینی سالم است یا نه، بحث های زیادی مطرح شده است. از یک طرف، این یک سبزی است. از سوی دیگر، سیب زمینی سرشار از کربوهیدرات است و گلیسمی بالایی دارد، به این معنی که خوردن آن می تواند سطح قند خون را افزایش دهد.

حکم چیست؟

به گفته کارشناسان سلامت، سیب زمینی سالم و مغذی است. آنها حاوی مواد مغذی مفیدی از جمله فیبر، پتاسیم، آهن، ویتامین C و ویتامین B۶ هستند.

دلیل اینکه مردم فکر می کنند ناسالم هستند این است که نحوه آماده سازی آنها اغلب سالم نیست.

سبک آشپزی مهم است

سیب زمینی هم همینطور است، اما سالم یا ناسالم بودن بستگی به نحوه پخت آن دارد. به عنوان مثال، سیب زمینی سرخ کرده در روغن ، به اندازه یک سیب زمینی پخته یا آب پز ساده مغذی نیست.

اگر می‌خواهید سیب‌زمینی را تا حد امکان سالم مصرف کنید، می‌توانید به جای سرخ کردن سیب زمینی، آن را پخته، آب پز یا سرخ کنید.

در مورد کربوهیدرات های موجود در سیب زمینی، در واقع یک مزیت است. کربوهیدرات ها منبع اصلی انرژی برای مغز و بدن هستند، به خصوص در حین ورزش با شدت بالا. بنابراین، خوردن غذاهای غنی از کربوهیدرات برای شما ضروری است. کربوهیدرات ها نیز سریعتر از پروتئین و چربی ها هضم و جذب می شوند.

در کنار نحوه طبخ آنها، مهم است که مطمئن شوید سیب زمینی های خود را با چه چیزی مصرف می کنید. بنابراین، از مصرف هر گونه ماده پرکالری مانند پنیر یا مایونز خودداری کنید.

اگر هر روز یک سیب زمینی بخورید چه اتفاقی می افتد؟

خوردن روزانه یک سیب زمینی می تواند فوایدی داشته باشد. به گفته متخصصان سلامت، تا زمانی که آن را سرخ نکنید و یا با غذاهای حاوی چربی اشباع بالا ترکیب نکنید، می تواند فشار خون شما را کاهش دهد.

فیبر و پتاسیم موجود در سیب زمینی برای سلامت قلب مفید است. پتاسیم عملکرد ماهیچه ها را تنظیم می کند و قلب شما عضله مهمی است که به پتاسیم نیاز دارد.

آیا می توانم با خوردن سیب زمینی وزن کم کنم؟

اگر رژیم لاغری دارید، همچنان می‌توانید هر روز سیب‌زمینی بخورید، مشروط بر اینکه پرخوری نکنید، کنترل وعده‌های غذایی را رعایت کنید، کمبود کالری را حفظ کنید و سیب‌زمینی‌های خود را به‌گونه‌ای نپزید که کالری بالایی داشته باشد – مانند سرخ کردنی یا با پنیر.