به گزارش صدای بورس,برای درک بهتر تفاوتهای چای خالص ایرانی با چای خارجی و مقایسه آنها، ابتدا بهتر است چای خالص ایرانی را بشناسیم. محصول چای شمال ایران در سه فصل بهار و تابستان و پاییز تولید میشود و به محصولاتی که در فصل بهار تولید میشود چای بهاره یا چین اول میگویند.
چای بهاره، بدون اینکه مواد افزودنی به آن اضافه شود، رنگ خوبی داشته و طعم و عطر بسیار دلنشینی دارد. برگهای جوان چای در فصل بهار، اصلاً تلخ نیستند بلکه کمی گس هستند و به همین دلیل بیشتر به دل چایخوردها مینشیند! اما چای که در فصل تابستان و به خصوص در فصل زمستان برداشت میشود، کیفیت بالایی ندارد، تلخ است، رنگ کمتری دارد و به همین دلیل مورد استقبال مردم قرار نمیگیرد. پس در خرید چای ایرانی باید دقت شود.
ویژگیهای چای ایرانی مرغوب:
عطر و طعم بسیار دلنشین
تلخ نبودن (تلخ نیست اما کمی گس هست)
ماندگاری بالا
رنگدهی خوب پس از دم کردن مناسب
چای ایرانی رنگ کاملاً رنگ طبیعی دارد و توصیه میکنیم که یکبار چای ایرانی بهاره را به طور مستقیم از کشاورز خریداری کنید، حال هر ویژگی که این چای ایرانی داشت را ملاک قرار دهید و اگر چای خارجی دارای ویژگیهای دیگری بود (رنگ و طعم مصنوعی) بدانید که چای مرغوب و طبیعی نیست. مهمترین تفاوت بین چای ایرانی و خارجی، رنگ دادن چای است.
در بازار قیمت یک کیلو چای لاهیجان سرگل ممتاز مبلغ ۲۳۰,۰۰۰ تومان اعلام شده است این در حالیست که قیمت چای طبیعی قلم شکسته ممتاز لاهیجان مبلغ ۲۳۴,۸۰۰ تومان تعیین شده است.
نام محصول | مقدار | قیمت / تومان |
---|---|---|
چای لاهیجان چای سرگل ممتاز بهاره | یک کیلوگرم | ۲۳۰,۰۰۰ |
چای قلم ریز لیزری بدون چوب و ساقه بهاره | یک کیلوگرم | ۱۶۹,۰۰۰ |
چای کله مورچه مخلوط هندی درجه | یک کیلوگرم | ۱۷۹,5۰۰ |
چای قلم چوب دار بهاره قیصر | یک کیلوگرم | ۱۹۳,۸۰۰ |
چای طبیعی قلم شکسته ممتاز لاهیجان | یک کیلوگرم | ۲۳۴,۸۰۰ |
چای سیاه ساقه لاهیجان | یک کیلوگرم | ۸۳,۳۰۰ |
منبع:اقتصادآنلاین