تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۶

فارکس یکی از بزرگ‌ترین بازارهای مالی جهان محسوب می‌شود که در میان سرمایه گذاران ایرانی هم توانسته است محبوبیت پیدا کند. معامله‌گران می‌توانند با طی کردن مراحل ثبت نام در بورس فارکس، وارد این بازار شده و انواع سهام‌ها و جفت ارزها را معامله کنند.

به گزارش صدای بورس؛ مشابه با بازار ارزهای دیجیتال، بازار فارکس نیز غیرمتمرکز است و وابسته به هیچ نهاد، دولت، گروه یا شخص خاصی نیست به همین خاطر، سایت و پلتفرم اختصاصی هم ندارد و حتی forex.com، آدرس سایت اختصاصی و رسمی این بازار نیست. در این مطلب می‌خواهیم بررسی کنیم که چگونه می‌توان در بازار فارکس ثبت نام کرد و مراحل و مدارک آن چیست. لطفا همراه ما باشید.

فارکس، یکی از بازارهای سرمایه گذاری بزرگ و غیرمتمرکز در سطح جهان است که به غیر از روزهای شنبه و یکشنبه در سایر روزهای هفته و به صورت 24 ساعته فعالیت می‌کند. در این بازار مالی، به معاملات خرید و فروش انواع ارزها پرداخته می‌شود و معاملات در آن از رونق بسیار بالایی برخوردار هستند به طوری که حجم معاملات روزانه به حدود 5 تریلیون دلار می‌رسد. با توجه به حجم بالای معاملات در بازار فارکس، می‌توان گفت که سرعت نقدشونگی هم بسیار بالاست.

مراحل ثبت نام در بورس فارکس در ایران

مراحل ثبت نام در بورس فارکس شاید برای شما که تازه کار هستید، سخت به نظر برسد اما به سادگی است و می‌توانید در چند مرحله ساده، در بازار ثبت نام کرده و خرید و فروش خود را آغاز کنید. غیرمتمرکز بودن بازار فارکس، باعث شده است که کاربران ایرانی هم بتوانند حتی با وجود تحریم‌ها، بدون محدودیت در این بازار ثبت نام کرده و معامله کند.

انتخاب کارگزاری از مراحل ثبت نام در بورس فارکس

برای طی کردن مراحل ثبت نام در بورس فارکس ابتدا باید یک کارگزاری را انتخاب کرده و در آن ثبت نام کنید. ثبت نام در کارگزاری‌ها کاملا رایگان است اما نکته مهمی که برای ثبت نام در بروکر وجود دارد این است که بروکر معتبر و مناسبی را انتخاب کنید. از جمله معتبرترین بروکرهای فارکس که خدمات خود را برای ایرانی ها نیز ارائه می‌دهند، به شرح زیر می‌باشند :

  • آلپاری
  • جاست فارکس
  • آمارکتس
  • ویندزور
  • اوربکس
  • فیبوگروپ
  • ITBFX
  • HYCM

مدارک لازم برای افتتاح حساب در فارکس

برای ثبت نام در بروکرها و فعالیت در بازار فارکس نیاز است که اطلاعات هویتی و شناسایی خود را ارائه دهید. این اطلاعات و مدارک به شرح زیر می‌باشند :

اطلاعات هویتی اولیه

در اولین مرحله ثبت نام در بروکر بازار فارکس باید اطلاعات هویتی اولیه را ارائه دهید. این اطلاعات شامل نام و نام خانوادگی، کشور محل سکونت، اطلاعات فردی، آدرس ایمیل، شماره موبایل و ... می‌باشند. لازم به ذکر است که برای ورود به بازار فارکس، باید دارای حداقل سن 18 سال باشید تا بتوانید کد تاییدیه را دریافت کنید. این کد به آدرس ایمیل و یا شماره تلفن شما ارسال خواهد شد بنابراین در دسترس بودن ایمیل و شماره تماس ارائه شده، ضروری است.

ارائه کامل تر اطلاعات هویتی و سکونت، انتخاب نوع حساب

در مرحله دوم ثبت نام در بازار فارکس، باید جزئیات کامل‌تری از اطلاعات هویتی و اطلاعات محل سکونت خود ارائه دهید. این اطلاعات شامل شهر محل سکونت، آدرس، کد پستی محل اقامت، تاریخ تولد و جنسیت می‌باشد همچنین در این مرحله باید نوع حساب خود را از میان یکی از گزینه‌های حقیقی و دمو انتخاب نمایید. اگر آشنایی زیادی با بازار فارکس ندارید، حساب دمو را انتخاب کنید که به صورت آزمایشی است و جنبه یادگیری دارد

بارگذاری مدارک هویتی

در مرحله سوم از مراحل ثبت نام در بورس فارکس، باید مدارک هویتی خود را بارگذاری نمایید. این مدارک شامل تصویر یکی از مدارک هویتی معتبر مانند صفحه اول شناسنامه یا پاسپورت، کارت ملی هوشمند یا گواهینامه می‌باشند.

همچنین برای تایید اطلاعات محل سکونت خود باید تصویر اجاره‌نامه، سند منزل یا قبض آب، برق، تلفن و… را در سایت بروکر انتخابی تان بارگذاری کنید. بعد از طی کردن مراحل ثبت نام در بورس فارکس در یکی از بروکرها، کارشناسان آن کارگزاری اقدام به بررسی اطلاعات شما می‌کنند و اگر مشکلی وجود نداشته باشد، اکانت شما برای معامله آماده خواهد بود. در این مرحله، کابین شخصی برای شما ایجاد خواهد شد که از شما خواسته می‌شود برای کابین شخصی خود یک رمز عبور انتخاب نمایید.

اصطلاحات پایه در فارکس

برخی از اصطلاحات پایه مهم در فارکس عبارتند از :

  • جفت ارز : ترکیبی از دو ارزی است که در برابر یکدیگر معامله می‌شوند، مثل (EUR/USD) یورو/دلار آمریکا.
  • اسپرد : این اصطلاح، تفاوت میان قیمت پیشنهادی و درخواستی می‌باشد که نشان دهنده هزینه معاملات است.
  • پیپ : کوچک‌ترین واحد اندازه‌گیری در بازار فارکس، پیپ می‌باشد که نشان دهنده حرکت قیمت یک جفت ارز است.
  • اهرم : اصطلاح اهرم در بازار فارکس، اعتباری است که بروکر برای کنترل معاملات بزرگ‌تر در بازار با سرمایه کمتر به تریدر ارائه می‌دهد.
  • مارجین : مقدار پول لازم برای باز کردن و حفظ موقعیت معاملاتی اهرمی، مارجین نامیده می‌شود.
  • حد ضرر : سفارشی است که برای بسته شدن خودکار معامله با قیمتی مشخص برای به حداقل رساندن ضررهای احتمالی انجام می گیرد.
  • حد سود : سفارشی است که برای بسته شدن خودکار معامله با قیمتی مشخص برای تضمین سود انجام می‌گیرد.
  • شاخص‌های اقتصادی : انتشار داده‌هایی مانند تولید ناخالص داخلی، تورم، ارقام اشتغال و نرخ‌های بهره می‌باشد که بر روی ارزش پول تاثیر می‌گذارند.
  • سیگنال فارکس : مشخصات نقاط ورود و خروج معامله با سیگنال فارکس در اختیار معامله‌گران قرار می‌گیرد تا بدون نیاز به تحلیل بازار، معامله کنند و به سود برسند. بنابراین شما برای شروع معاملات خود در بازار فارکس به سیگنال فارکس نیاز خواهید داشت که می‌توانید برای دریافت سیگنال فارکس در کانال تلگرام امیرتریدر عضو شوید.

هزینه ثبت نام در فارکس

برای طی کردن مراحل ثبت نام در بورس فارکس نیاز به صرف هیچ هزینه ای نیست و به بیانی دیگر، ثبت نام در بروکرهای فارکس به صورت کامل رایگان انجام می‌شود. منظور از هزینه ثبت نام در فارکس، همان مقدار دلاری است که به منظور سرمایه گذاری و ورود به این بازار باید در نظر بگیرید اما ثبت نام کردن در هر یک از بروکرها، بدون پرداخت هیچ گونه هزینه‌ای است.

میزان سرمایه لازم برای ورود به بازار فارکس، بستگی به نوع حساب ایجاد شده دارد برای مثال در برخی از بروکرها، حداقل سرمایه لازم بر حسب نوع حساب متاتریدر 4 و 5 متفاوت می‌باشد اما می‌توانیم به صورت کلی بگوییم که حداقل سرمایه لازم برای ایجاد حساب‌های استاندارد، به طور معمول از 100 دلار به بالاست.

همچنین در حساب‌های میکرو و نانو که به حساب سنتی هم معروف هستند، حداقل سرمایه لازم برای انجام معاملات، کمتر از 20 دلار است. حداقل سرمایه لازم برای حساب های ECN نیز با توجه به نوع حساب، ممکن است بیشتر باشد.

سخن پایانی

همانطور که با مطالعه این مطلب متوجه شدید، مراحل ثبت نام در بورس فارکس به سادگی است و شما باید پس از انتخاب یک کارگزاری، در سایت آن کارگزاری ثبت نام کنید و سپس حسابی را برای خود انتخاب نمایید. برای ثبت نام در فارکس، لازم است یکسری اطلاعات هویتی را هم ارائه دهید و مدارک خواسته شده را بارگذاری کنید. این مطلب را وبسایت امیر تریدر (https://amirtrader.com/) در اختیار شما قرار داد. اگر راجع به بازار فارکس، سوالات بیشتری دارید می‌توانید مطالب موجود در این وبسایت را مطالعه کنید.