به گزارش صدای بورس, جلیل سالاری در آئین امضای تفاهمنامه کیفیسازی نفت کوره تولیدی پالایشگاه شیراز اظهار داشت: هماکنون در کشور به مرز دانش فنی کیفیسازی نفت کوره دست یافتهایم و در نظر داریم پس از اجرای این طرح در پالایشگاههایی با ظرفیت پایین، آن را در دیگر پالایشگاههای کشور نیز اجرا کنیم.
وی افزود: در پالایشگاه شیراز بهطور میانگین روزانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت کوره تولید میشود، در پالایشگاه نفت بندرعباس با تولید روزانه ۹۵ هزار بشکه و در پالایشگاه شازند این طرح طی فرآیندی پیچیده با استفاده از ظرفیت شرکتهای داخلی بهمنظور ارتقای استانداردهای نفت کوره تولیدی اجرا شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با تأکید بر اینکه طبق بند (ر) قانون بودجه ۱۴۰۲ کشور، فرآیند اصلاحات نفت کوره باید در کل پالایشگاههای کشور اجرایی شود، بیان کرد: طرح کیفیسازی نفت کوره تولیدی پالایشگاه نفت کرمانشاه هم طی هفتههای آینده به بهرهبرداری میرسد.
وی ابراز امیدواری کرد این تفاهمنامه بهزودی تبدیل به قرارداد شده و فرآیند اجرایی آن امسال در پالایشگاه شیراز آغاز شود.
به گزارش ایلنا، سالاری با تأکید بر حمایت از شرکتهای دانشبنیان فعال در صنایع پالایشی گفت: امیدواریم اجرای طرح کیفیسازی پالایشگاه نفت تهران و فاز ۳ پالایشگاه آبادان نیز امسال تعیین تکلیف شود.
وی ضمن ابراز امیدواری برای ورود ایران به حوزه صادرات نفت کوره با اجرای طرحهای کیفیسازی نفت کوره در پالایشگاههای دهگانه افزود: پایلوت طرح کیفیسازی نفت کوره پالایشگاه شیراز که واحدی بسیار متفاوت با دما و فشار پائین و سیستم شناور کاتالیست است.
معاون وزیر نفت تاکید کرد: با اجرای طرحهای کیفیسازی نفت کوره، علاوه بر کمک به فرآیند گوگردزدایی و ایجاد ارزش افزوده، گام مؤثر دیگری در حوزه اجرای تعهدهای محیط زیستی برمیداریم.
وی گفت: ما آمادگی داریم از همه ظرفیتهایش برای مذاکره و حمایت از شرکتهای توانمند داخلی استفاده و چالشهای حوزه صنایع پالایشی را با استفاده از توان دانشبنیانها و پژوهشکدهها برطرف کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با تأکید بر این که در کشورهای همجوار نیز ظرفیت خوبی در حوزه کیفیسازی وجود دارد، گفت: تلاش میکنیم با استفاده از همه این ظرفیتها، افزون بر اجرای طرحهای توسعهای و تأمین انرژی، فرآیند قطعهسازی و کمیسازی را نیز توسعه دهیم.