کارشناس مسائل اقتصادی گفت: متاسفانه در ماه‌های اخیر باوجود اخطارهای مکرر بانک مرکزی به کانون صرافان شاهد بروز تخلفاتی در این کانون بودیم که در نهایت بانک مرکزی را وادار به ورود و ابلاغ دستور انحلال کرد.

به گزارش صدای بورس,وحید شقاقی شهری اقتصاددان و استاد دانشگاه در خصوص تشکیل جامعه صرافان و همکاری این تشکل با بانک مرکزی در جهت تزریق آرامش به بازار ارز کشور گفت: با توجه به اینکه صرافی‌ها نهاد پایین‌تر از بانک مرکزی به عنوان نهاد بالادستی در حوزه ارز به شمار می‌روند و ضمن اینکه بانک مرکزی باید عمده فعالیت نهادهای ذیل خود را در حوزه ارز به صورت جدی مورد نظارت قرار دهد؛ ساماندهی فعالیت صرافان و تشکیل نهاد جدیدی به نام جامعه صرافان و تشدید نظارت در این بخش از چند جهت قابل بررسی است.



وی افزود: صرافان واسط بین مردم یا بین خریدار و متقاضی ارز به شمار می‌روند؛ به بیان دیگر صرافان واسط بین نهاد توزیع کننده ارز و متقاضی ارز هستند و عملیات ارزی را برای تجار و بازرگانان و متقاضیان واقعی ارز تسهیل می‌کنند؛ بنابراین کارکرد صرافی در بازار ارز و تامین نیازهای ارزی برای فعالیت‌های اقتصادی حائز اهمیت است.

شقاقی شهری گفت: با توجه به اینکه بانک مرکزی مسئولیت مدیریت بازار ارز را برعهده دارد، بنابراین لازم است تا همه نهادهای پایین دست با بانک مرکزی هماهنگ باشند.

این استاد اقتصاد در ادامه گفت: اگر مسئولان به دنبال آرامش و ثبات در بازار ارز و پیش بینی پذیر شدن اقتصاد هستند، باید اختیارات لازم به نهاد بانک مرکزی برای سیاستگذاری، نظارت و مداخله داده شود تا به صورت طبیعی همه نهادهای پایین دست فعال در حوزه ارزی با نهاد بالا دست در تعامل و هماهنگی باشند.

وی افزود: هماهنگی بین نهاد پایین دست با بانک مرکزی به افزایش آرامش، هدایت و مدیریت هر چه بهتر بازار ارز کمک می‌کند. متاسفانه در ماه‌های اخیر باوجود اخطارهای مکرر بانک مرکزی به کانون صرافان شاهد عدم هماهنگی این تشکل با نهاد بالادستی و بروز تخلفاتی در کانون بودیم که در نهایت بانک مرکزی را وادار به ورود و ابلاغ دستور انحلال کرد؛ چرا که مدیریت و آرامش بازار ارز مساله بسیار مهمی برای اقتصاد ایران به شمار می‌رود.

این اقتصاددان با بیان اینکه جامعه صرافان متعاقب جلساتی که بانک مرکزی در راستای ساماندهی صرافان تشکیل می‌داد، متولد شد گفت: بی تردید این خبر بسیار مهم است چرا که هر چه قدر نهادهای پایین دست حوزه ارزی با نهاد بالا دست یعنی بانک مرکزی هماهنگ باشند، در مدیریت ارزی موفق‌تر خواهیم بود که در نهایت منجر به تامین آرامش بازار ارز در ماه‌های آتی نیز خواهد شد.

وی افزود: ورود مقتدرانه بانک مرکزی برای جلوگیری از تخلفات کانون صرافان و تنظیم سیاست‌های درست در راستای تثبیت اقتصادی از مسیر ایجاد آرامش در بازار ارز بسیار مطلوب است؛ بنابراین انتظار می‌رود نهادهای پایین دست با بانک مرکزی هماهنگ باشند تا بتوانند سیاست‌های ارزی را در راستای ثبات اقتصادی پیش ببرند.

شقاقی شهری در خصوص اهمیت تولد جامعه صرافان برای تزریق آرامش به بازار ارز گفت: ممکن است بانک مرکزی در نظر دارد سیاستی در بازار ارز پیاده کند یا در بازار ارز مداخله‌ای صورت دهد که نیازمند همراهی صرافی‌های کشور با سیاست‌های خود و هماهنگی در این حوزه است، بنابراین انتظار می‌رود جامعه صرافان با بانک مرکزی در هماهنگی کامل باشند تا بازار ارز آرامش خود را حفظ کند.

منبع:دانشجو