به گزارش صدای بورس،علی کریمی فیروزجائی در توضیح روند بررسی کلیات لایحه برنامه هفتم توسعه، گفت: طبق ماده ۱۸۰ آیین نامه، پس از ارائه گزارش کمیسیون تلفیق، ابتدا کلیات برنامه مورد بحث قرار میگیرد؛ ۵ نماینده مخالف و ۵ نماینده موافق هر نفر حداکثر ۱۵ دقیقه دیدگاههای خود را مطرح میکنند. پس از آن نمایندگان دولت و کمیسیون هرکدام حداکثر ۴۵ دقیقه زمان برای دفاع دارند.
وی ادامه داد: سپس کلیات برنامه به رای گذاشته می شود؛ در صورت تصویب کلیات، رسیدگی به جزئیات برنامه آغاز شده و به مواد و تبصرهها و جداول برنامه بهترتیب رسیدگی میشود. اگر کلیات رای نیاورد، موضوع برای رسیدگی مجدد به کمیسیون تلفیق برگشت داده خواهد شد تا در اسرع وقت و طبق مهلت تعیین شده از سوی هیأت رئیسه، گزارش مجدد خود را به مجلس ارائه دهد.
به گزارش ایسنا،این عضو هیات رییسه مجلس در ادامه گفت: در زمان بررسی لایحه برنامه، مجلس نطق ندارد و هیچ طرح یا لایحهای جز طرحها و لوایح سه فوریتی و نیز تحقیق و تفحص، استیضاح و رأی اعتماد در دستور قرار نمی گیرد.
کریمی اضافه کرد: جلسات علنی مجلس هر روز بهجز ایام تعطیلی در دو شیفت حداقل ۶ و حداکثر ۸ ساعت خواهد بود؛ در صورت تصویب مجلس، این زمان تا ۱۰ ساعت قابل افزایش بوده و شیفت سوم برگزار می شود.
وی در پایان با این پیش بینی که کلیات به تصویب خواهد رسید گفت که بررسی جزییات بررسی حدودا یک ماه طول می کشد.