به گزارش صدای بورس،همزمان با وارد شدن به فصل زمستان و افزایش حجم بلایاهای طبیعی مانند برف ،باران در کشور و با توجه به هشدارهای هواشناسی که برای افزایش بارش ها امسال صادر شده نوسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی در بسیاری از مناطق کشور از جمله روستاها ضروری است بنابراین در این زمینه بنیاد مسکن باید این موضوع را با جدیت بیشتری پیگیری کند تا شاهد کاهش بلایای طبیعی و کاهش خسارت های وارد شده به واحدهای مسکونی باشد.
براساس این گزارش در حال حاضر بخش عمده ای از واحدهای مسکونی در کشور نیاز به نوسازی و مقاوم سازی دارند که براثر بلایای طبیعی مانند سیل ، زلزله تخریب و یا آسیب دیده اند که با ورود بنیاد مسکن از چند سال گذشته روند نوسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی بیشتر شده است.
حدود پنج میلیون و ٣٧٧ واحد مسکونی روستایی سرشماری شده و طرحی نوسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی از سال ٨۴ در دستور کار قرار گرفته که تا کنون ٢ میلیون و ٩٠٠ واحد مسکونی روستایی نوسازی مقاوم سازی ۵٣ درصد از مسکن های روستایی کار مقاوم سازی تمام شده و به روستاییان تحویل داده شده است
یکی از اقداماتی که در دستور کار دولت قرار گرفته است آن است که پرونده نوسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی بسته شود که در این زمینه بنیاد مسکن وظیفه اصلی را بر عهده دارد که تا به امروز هم گام های موثری را در این بخش برداشته است.
در همین رابطه مجید جودی معاون بازسازی بنیاد مسکن اعلام کرد: در حال حاضر روند نوسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی به جدیت در حال پیگیری است و به زودی هم پرونده نوسازی ومقاوم سازی بسیاری از واحدهای مسکونی را خواهیم بست.
وی ادامه داد: نوسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی یکی از مهم ترین عواملی است که نقش بسیاری موثری در کاهش چشم گیر بلایای طبیعی را دارد نوسازی و مقاوم سازی است به طوری که در حال حاضر اجرای این اقدام در بسیاری از روستاها باعث شده است که میزان خسارت ناشی از سیل و زلزله کاهش یابد.
او اظهار کرد: آخرین زلزله ای که اخیرا در کشور به وقوع پیوسته بود زلزله خوی بود که نوسازی و مقاوم سازی این واحدها خود باعث شد که میزان تخریب واحدهای مسکونی بسیار کاهش یابد و از سوی دیگر واحدهای تعمیراتی هم با خسارت بسیار کمتری روبرو شوند.
براساس این گزارش مقاوم سازی و نوسازی واحدهای مسکونی به حدی در قانون مهم است که امسال با پیگیری وزارت راه وشهرسازی و پیشنهاد بنیاد مسکن پیشنهاد افزایش میزان تسهیلات از ۲۰۰ میلیون به ۳۵۰ میلیون تومان داده شد واز سوی دیگر از هدف گذاری ۲۰۰ هزار واحد مسکونی به ۳۵۰ هزار واحد مسکونی افزایش یافت که این اقدام خود باعث می شود که تا سال ۱۴۰۵ پرونده نوسازی و مقاوم سازی در تمامی روستاهای کشور بسته شود.
در همین رابطه غلامرضا صالحی رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت : در حال حاضر نوسازی و مقاوم سازی یکی از اولویت های اصلی بنیاد مسکن است و در این زمینه هم تا به امروز اقدامات زیادی صورت گرفته است به طوری که حتی در این زمینه سعی کردیم در صورت وقوع یک حادثه از از منابع مالی خود بنیاد استفاده کرده تا تسهیلات در هیئت دولت به تصویب برسد.
وی اظهار کرد: نوسازی و مقاوم سازی خود از مهم ترین عواملی است که میزان تخریب و خسارت های وارد شده ناشی از سیل و زلزله به صورت چشم گیری کاهش یابد.
براساس این گزارش اخیراً بلایای طبیعی ناشی از تغییرات آب و هوایی در بیشتر کشورها رو به افزایش است و بسیاری از مردم را تحت تأثیر قرار می دهد.بدین منظور آمادگی همه کشورها در برابر خطرات ناشی از بلایای طبیعی و غیرطبیعی و تلاش مناسب برای کاهش این خطرات از اهمیت ویژه ای برخوردار است که توجه به موضوع مقاوم سازی روستاها در برنامه هفتم توسعه بسیار ضروری است که باید در این زمینه برنامه ریزی برای پاسخ گویی به نیازهای روستاها ضروی است.
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان