به گزارش صدای بورس،در آیین پیش گشایش این بازدید، مسعود گنجی عضو هیات مدیره گروه رازی، عبدالمالکی مدیرعامل آرتاویل تایر و مهندس مولایی مدیرمالی این شرکت حضور یافتند و به پرسش های مهمانان حاضر در جلسه پاسخ دادند.
گنجی در این نشست با بیان این که کارخانه آرتاویل تایر با استفاده از بهترین تکنولوژی دنیا سالانه به میزان ۵۰ هزار تن لاستیک در سایزهای مختلف و برای مصارف گوناگون تولید و به بازار عرضه می کند افزود: برای خط جدید این مجموعه رقمی در حدود ۵۰ میلیون دلار سرمایه گذاری صورت گرفته و این در حالی است که میزان سرمایه گذاری برای خط قدیمی آرتاویل نیز ۱۵۰ میلیون دلار بوده است.
عضو هیات مدیره گروه صنعتی رازی با بیان ای که آرتاویل تایر امروز در تولید انواع تایرهای TBR و SBR و همچنین در تکمیل زنجیره تولد این محصول اعم از تامین نخ، کربن و ... موفق عمل کرده گفت: خوشبختانه امسال از بحران عبور کرده ایم و به سوددهی رسیده ایم.
ملایی: کسب سود در صورت های مالی حتمی است
در این نشست مدیر مالی آرتاویل تایر نیز با اشاره به این که این مجموعه با اتخاذ استراتژی جدید انتظار دارد در یک سال آینده حقی را که در سال های گذشته ادا نشده ادا کند گفت: خبرهای خوبی در شش ماه آینده از آرتاویل تایر خواهید شنید و عزم ما برای عبور از منطقه زیان و کسب سود در صورت های مالی جدی است.
ملایی با بیان این که شرکت های فعال در حوزه تایر به دلیل قیمت گذاری دستوری با مشکل تامین سرمایه در گردش روبرو هستند به رشد قیمت مواد اولیه اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد با همه مشکلاتی که در این مسیر وجود دارد اما تیم جدید مدیریتی در آرتاویل تایر تلاش کرده تا به سمت سودسازی در این مجموعه حرکت کند و در این راستا تخصیص ارز برای خرید کائوچوی ارزان تر به عنوان یکی از مواد اولیه مورد استفاده در صنعت را استارت زده ایم و امیدها به توفیقات بیشتر در آینده نزدیک وجود دارد.
وی با اشاره به این که هدف اصلی ما اصلاح ساختار مالی و کاهش بهای تمام شده تولید است گفت سال گذشته با ۶ درصد زیان روبرو بودیم اما خوشبختانه امسال با ایجاد ۶ درصد سود عملیاتی روبرو هستیم که از رشد ۱۲ واحد درصدی حکایت دارد.
خرید ۲ هزار تن کائوچوی طبیعی با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی
در ادامه عبدالمالکی، مدیرعامل آرتاویل تایر با اشاره به مشکلات حوزه قیمت گذاری دستوری در صنعت لاستیک گفت وزارت صمت به دنبال پیگیری هایی که صورت گرفته با رشد ۲۰ درصدی قیمت تایر موافقت کرده و در هفته آینده اعلام خواهد شد. وی ادامه داد: در ۶ ماهه دوم سال از محل افزایش قیمت سود مناسبی حاصل شود و از طرف دیگر تخصیص ۲۵۰ میلیارد تومان منابع ارزی با نرخ ۲۸۵۰۰ تومانی به خرید ۲۰۰۰ هزار تن کائوچوی طبیعی با قیمت های مناسب منتهی شده است که به کاهش بهای تمام شده تولید منجر خواهد شد و خبر خوبی برای سهامداران این شرکت است.
وی با اشاره به برنامه های توسعه ای این شرکت در زمینه توسعه سبد محصولات به دعوت از شرکت های دارای دانش فنی اشاره کرد و پیش بینی کرد بزودی در زمینه طراحی و تولید ۵ تا ۶ سایز جدید اقداماتی صورت بگیرد. به علاوه اصلاحاتی روی خطوط تولید صورت خواهد گرفت که در ۶ ماهه دوم سال می تواند با کاهش هزینه های تمام شده سود مناسبی را در سهام این شرکت ایجاد کند.
وی با اشاره به طرح های توسعه ای گروه صنعتی رازی و مجموعه آرتاویل تایر با اشاره به این که این مجموعه توسعه گرا است گفت: برخی به نسبت بالای هزینه های مالی در آرتاویل در مقایسه با استاندارد این صنعت اشاره می کنند، اما واقعیت آن است که بخش از هزینه های توسعه از محل سرمایه ها هزینه شده و به عبارتی این هزینه ها برگشت پذیر هستند.
وی با انتقاد از قیمت های دستوری در صنعت تایر گفت: این سیاست باعث شده تا در کنار رشد هزینه های مواد اولیه، بنگاه ها با کمبود نقدینگی روبرو شوند و این در حالی است که سازمان حمایت به عنوان مرجع قیمت گذاری تایر به موضوعاتی مانند کیفیت تولید و یا تکنولوژی های به کار رفته در تولید اهمیت نمی دهد و چون تایر به صورت کیلویی قیمت گذری می شود، لذا توجهی به تکنولوژی هایی که به کاهش وزن تایر تولیدی منتهی می گردد ندارد و همین موضوعات باعث شده تا تولیدکنندگان پیشرو و صاحب تکنولوژی های بروز با مشکلاتی روبرو شوند.
پس از این نشست، فعالان بازار سرمایه از خطوط تولیدی آرتاویل تایر و سبلان تایر رازی بازدید کردند و در جریان فعالیت های این شرکت قرار گرفتند.
سبلان تایر رازی پیشرو در تولید تایر رادیال سنگین
عباس اسماعیلی مدیر کارخانه سبلان تایر رازی نیز در دیدار فعالان بازار سرمایه از این خط تولید با بیان این که ظرفیت اسمی تولید تایر در این مجموعه ۳۰۰ هزار حلقه تایر در سال است گفت: در این مجموعه تنها لاستیک های سیمی رادیال سنگین تولید می شود، درحالیکه ما برخلاف سایر مجتمع های تولیدی تایر سنگین در کشور که تولیدکننده تایرهای بایاس هستند، ما با استفاده از تکنولوژی های روز دنیا با وزن مشابه با توان پیمایش بالاتر و پارامترهای اصلی مناسب تر همین محصول را تولید می کنیم. به فته اسماعیلی دانش فنی عامل کاهش هزینه تولید تایرهای رادیال در این بخش است و باید گفت مجتمع های تولیدی کشور در حوزه تایر بسیار علاقمندند که به تولید تایرهای رادیال سنگین ورود کنند که خوشبختانه این مهم در مجتمع سبلان تایر رازی محقق شده است.
مدیر کارخانه سبلان تایر در ارتباط با قطعی برق و گاز در فصول مختلف سال نیز افزود: در شش ماهه اول امسال با دو روز قطعی در هفته روبرو بودیم و به تدریج به سه روز رسید که این موضوع اثرات منفی بر تولید داشت و نگرانی فعالان صنعتی برای نیمه دوم سال نیز قطعی گاز است.
وی با بیان این که برنامه تولید تایرهای سنگین در مجتمع سبلان ۷ هزار تن برای امسال است افزود: تاکنون ۳ هزار و ۵۰۰ تن از این رقم محقق شده است. به گفته وی تامین نیازهای کارخانه اعم از قالب ها و تجهیزات میانی سفارش داده شده و در یک سال آینده به ظرفیت ۱۴ هزار تن در سال خواهیم رسید.
به گفته او خوشبختانه تایر رادیال سنگین محصولی است که مشتری حتی حاضر به پیش خرید محصول هستند و خوشبختانه سبلان رازی با استفاده از بروزترین ماشین آلات و کارآمدترین ماشین آلاتی که در اختیار دارد و با توجه به این که کاملترین تجهیزات تست و آزمایشی که در اختیار دارد باکیفیت ترین محصول را در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهیم.