به گزارش صدای بورس،در میز اقتصاد امروز موضوع افزایش عمق ساخت داخل صنعت لوازم خانگی مورد بررسی قرار گرفت و محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت و عباس هاشمی دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران به سوالاتی پاسخ دادند.
برادران با اشاره روند رو به رشد تولید لوازم خانگی در سالهای گذشته گفت: با خطوط جدیدی که ظرف یکی دو سال اخیر در کشور ایجاد شده، در جهت تامین نیاز داخلی اقدام شده است. به عنوان مثال در کالای ظرف شویی کمبود تولید داشتیم و در دو سال اخیر ۹ کارخانه جدید افتتاح شده و تاحدود زیادی این نیاز برطرف میشود. درخصوص کولر گازی در سال ۱۴۰۰ تنها ۱۴۵ هزار دستگاه تولید داشتیم که در سال ۱۴۰۱ به ۲۷۰ هزار دستگاه رسید و اکنون در ۶ ماهه ۱۴۰۲، ۱۴۷ هزار دستگاه تولید شده و تا پایان سال به حدود ۳۰۰ هزار دستگاه خواهد رسید.
او در ادامه در خصوص وضعیت تولید دیگر لوازم خانگی گفت: در ۱۴۰۰، ۱ میلیون و ۴۰۰ تلویزیون تولید داشتیم که سال پس از آن به ۱ میلیون و ۹۰۰ هزار دستگاه رسید که افزایش ۲۷ درصدی را نشان میدهد. در تولید یخچال فریز هم دو سال قبل ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه تولید داشتیم، که این میزان در سال ۱۴۰۱ به ۲ میلیون و ۶۹۷ هزار رسیده و در شش ماهه ابتدایی امسال هم به ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار رسیده است.
برادران گفت: تورم بخش صنعت از ۸۰ درصد در دوسال گذشته به ۲۷ درصد رسیده که به این معناست نسبت به سایر اجزای تورمی کشور پایینتر هستیم. یکی از علتهای آن این است که داخلی سازی صورت گرفته که جدا از جنبه اشتغال زایی تولید را پایدار میکند.
هاشمی در پاسخ به سوالی در خصوص سهم تولیدکننده داخلی لوازم خانگی از بازار گفت: این سهم در کالاهای مختلف، متفاوت است، اما به طور میانگین سهم کالاهای داخلی از بازار حدود ۷۰ الی ۷۵ درصد است. البته در بعضی کالاها این رقم کمتر و در بعضی دیگر بیشتر است. ۳۰ درصد باقی مانده یا قاچاق است و یا کالاهایی است که با استثنائات تجاری وارد شده است.
او در ادامه با تاکید بر اینکه افزایش عمق ساخت داخل باعث کاهش ارزبری شده است گفت: برآوردی که در خصوص صرفه جویی ارزی انجام شده بین ۱۷۰ تا ۲۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی داشته است.
هاشمی در خصوص مطلوبیت خدمات پس از فروش گفت: برای حفظ مطلوبیت، نباید ایستایی داشت و به سمت پویایی حرکت کرد و تولیدکنندگان برای حفظ سهم بازار خود الزام دارند که به خدمات پس از فروش و رضایت مشتری روی بیاورند. نظارت اصلی در بحث خدمات پس از فروش در سازمان حمایت انجام میشود.
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان