تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۴

در مجمع بانک دی افزایش سرمایه از محل آورده نقدی سهامداران به میزان ۷۰ هزار میلیارد ریال در دو مرحله در دستور کار بانک است.

به گزارش صدای بورس، علیرضا قیطاسی در مجمع عمومی عادی به‌طور فوق‌العاده بانک دی که با حضور ۵۸.۹۱ درصدی سهامداران برگزار شد، به ارائه گزارشی از عملکرد ۱۸ ماهه هیئت مدیره بانک پرداخت.

مدیرعامل بانک دی گفت: تقویت حقوق صاحبان سهام، برنامه منسجم برای فروش املاک مازاد و خروج از بنگاهداری، کاهش هزینه سود سپرده‌ها و اصلاح ترکیب سپرده‌ها به نفع سپرده‌های ارزان قیمت ، برنامه‌های بانک برای واگذاری نیروگاه دماوند، تهاتر کوهستان پارک شادی مشهد، افزایش سرمایه بانک به میزان ۷۰ هزار میلیارد ریال در دو مرحله، کاهش شناوری سهام بانک دی با واگذاری سهام به شرکت‌های تجاری، اخذ مجوز از بانک مرکزی برای تاسیس صندوق املاک و مستغلات، صندوق زمین و ساختمان، وصول نقدی بالغ بر ۱۲.۰۰۰ میلیارد ریال از پرونده‌های مطالباتی بدهکاران کلان بانک، کاهش ۴۲ درصدی مانده مطالبات غیرجاری، انتقال کامل حقوق ۳۹۰ هزار نفر از جامعه هدف بنیادشهید در ۳۱ استان کشور به بانک دی، تنها بخشی از عملکرد مطلوب بانک در سال مالی ۱۴۰۱ و نیمه ابتدایی سال جاری بوده است که نویدبخش استمرار حرکت رو به جلوی بانک در مسیر تحول است.

وی با اشاره به تقویت حوزه حقوقی و وصول مطالبات و تسریع در تعیین تکلیف مطالبات معوق بانک گفت: مجموع اقدامات انجام شده در این حوزه منتج به نتایج مطلوبی برای بانک شد که کاهش ۴۲ درصدی مانده مطالبات غیرجاری نسبت به ابتدای سال ۱۴۰۱ مهمترین دستاورد آن است.

مدیرعامل بانک دی ادامه داد: در حوزه فروش املاک مازاد تملیکی، با هدف مولدسازی دارایی‌ها و کاهش زیان انباشته، از سال گذشته تاکنون ۱۶ مرحله مزایده عمومی واگذاری املاک برگزار شده و منتج به فروش ۴۲ رقبه ملک شده است.

قیطاسی با بیان اینکه هزینه سود سپرده ها کاهش یافته است ، گفت: هزینه سود سپرده ها ۲۴درصد کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: در حوزه املاک بزرگ مقیاس نیز مجوزهای لازم از شورای پول و اعتبار برای واگذاری کوهستان پارک شادی مشهد به بنیادشهید و امور ایثارگران در قبال املاک معرفی شده‌ آن سازمان و اخذ مجوز بانک مرکزی برای واگذاری سهام شرکت تولید نیروی برق دماوند در اقساط بلند مدت در دستور کار است.

قیطاسی گفت: افزایش سرمایه از محل آورده نقدی سهامداران به میزان ۷۰ هزار میلیارد ریال در دو مرحله در دستور کار بانک است.

به گفته وی وصول و تعیین تکلیف مابقی مطالبات از شرکت‌های زیرمجموعه و تداوم کاهش مانده مطالبات غیر جاری با محوریت بدهکاران کلان برخی از مهمترین اهداف استراتژیک دو ساله بانک دی در چهارچوب برنامه تحول است.

وی تصریح کرد: دیگر اقدام این بانک مستمر وصول پرونده‌های مطالباتی بدهکاران کلان بانک بوده که منتج به وصول نقدی بالغ بر ۱۲۵۵ میلیارد تومان شده است.

مدیرعامل بانک دی در ارتباط با شناوری بانک گفت: شناوری بانک را از نزدیک ۹۵ درصد به ۸۷ درصد تغییر داده ایم، برای اینکه بانک دی سهامدار عمده داشته باشد مسیری را در قالب افزایش سرمایه دنبال کرده‌ایم که در قالب افزایش سرمایه بنیاد بتواند با تثبیت مالکیت به عنوان یک سهامدار عمده داشته باشد.

وی گفت:از سال گذشته بعد از بازگشایی نماد، قیمت سهم تا ۵۹ تومان آمد، ولی امروز شاهد این هستیم که حدود ۹۳ درصد نسبت به شاخص بانک که ۶۰ درصد بوده است، رشد داشته است.

قیطاسی از کاهش سود خالص این شرکت به میزان بیش از ۳۰ درصد خبر داد و گفت:دلیل اصلی افزایش زیان خالص بانک دی در صورت های مالی حسابرسی نشده میان دوره ای منتهی به شهریور ۱۴۰۲ عمدتاً مربوط به شناسایی هزینه های مالی ناشی از اضافه برداشت از حساب جاری بانک مرکزی در راستای سیاست های این بانک در اصلاح ترکیب سپرده های گران قیمت و جذب منابع ارزان قیمت است.

وی ادامه داد:همچنین تعیین تکلیف بخش عمده ای از مانده بدهی شرکت های گروه در سال مالی گذشته در کاهش درآمد تسهیلات و کاهش سایر درآمدهای عملیاتی بانک طی دوره مالی مورد ،گزارش تاثیرگذار بوده است.

در ادامه این جلسه، پس از استماع گزارش هیئت‌مدیره و حسابرس مستقل و بازرس قانونی بانک، صورت‌های مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ به تصویب سهامداران رسید.

همچنین انتخاب حسابرس مستقل و بازرس قانونی، روزنامه‌های ایران و اطلاعات به عنوان مرجع انتشار اطلاعیه‌های بانک از دیگر مصوبات این جلسه بود.