به گزارش صدای بورس،محمدرضا مانی یکتا مدیر اداره نظام پرداخت بانک مرکزی گفت: ریال دیجیتال یک پروژه حاکمیتی و ملی و به عبارتی یک ابزار پرداخت جدید که بانک مرکزی در حال توسعه آن است این پروژه متوقف نشده فقط داشتم هماهنگیهای مضاعفی را در خصوص مجوزهای قانونی آن انجام میدادیم خداروشکر قانون جدید بانک مرکزی که تقریبا نهایی شده و شرف ابلاغ است به صورت قانونی اجازه انتشار ریال دیجیتال را هم به بانک مرکزی داده است موازی با این موارد کارهای فنی نیز پیش رفته و اکنون وضعیت فنی به جایگاه مطلوبی رسیده و بزودی به امید خدا خبرهای خوبی خواهیم داشت در همین رویداد بانکداری الکترونیکی و نظامهای پرداخت هم یکی از محورها همین بحث دیجیتال است.
این مقام مسئول بیان کرد: بانکها در حال تکمیل اقدامات فنی هستند هم اکنون هفت بانک غیر از بانکهای سه گانه که متصل به زیر ساخت ریال دیجیتال بودند در شرف پایان اقدامات هستند به امید خدا به ترتیبی که عملیاتی فنی آنها تکمیل گردد وارد عملیات اجرایی میشوند و ما اجازه پیدا خواهیم کرد که این ابزار را در اختیار مردم قرار دهیم.
یکتا در پاسخ به این پرسش که این ۷ مورد کدام بانکها هستند؟ بیان کرد: ملاحظاتی وجود دارد، اما سه بانکی که عملیاتی شدند ملی، ملت و تجارت هستند.
او در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص چیستی یپشتوانه ریال دیجیتال اظهار کرد: ریال دیجیتال خود ریال است یعنی دقیقا ذات ریال را دارد پشتوانه اسکناس بانک مرکزی و حاکمیت پولی کشور است ریال دیجیتال هم دقیقا همان اسکناس است فقط بجای اینکه کاغذ آن منتشر شود به شکل کاملا الکترونیکی ارائه میشود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،او در در رابطه با این پرسش که زمان هدفگذاری شده برای اجرای همگانی این پروژه چه مقدار است؟ گفت: یک بخشی از این که بخواهیم یک ابزار پرداخت را همگانی استفاده کنیم شکل گرفتن یک زیست بوم برای مورد پذیرش قرار گیری است طبیعتا یک بخش از شکل گیری زیست بوم وابسطه به خود فضای کسب و کار و خود بانکها است بر این اساس اگر به قوام کامل نرسد نمیشود زمان مشخصی را برای آن تعیین کرد.