کارشناس بازار سرمایه با تشریح عوامل تاثیر گذار بر روند بازار سرمایه در روزهای آتی ، گفت: با توجه به قیمت دلار، نرخ بهره بالا، رکود اقتصادی و ریسک‌های موجودی که گریبانگیر بازار سرمایه هستند انتظار صعود و رشد غیر معمولی را نباید از این بازار در روزهای آینده داشت.

پیام الیاس‌کردی، در گفت‌وگو با صدای بورس گفت: بازار سرمایه قبل از تنش‌ها بخاطر قیمت دلار و نرخ بهره بالا، یک شرایط ثابتی را داشت، با گذشت هفته‌ها با داشتن یک روند نزولی متعادل، قیمت‌ها تغییری نمی‌کردند. پس از رخ دادن تنش‌ها، بازار سرمایه شروع به ریزش کرد و در هفته گذشته بعد از سخنرانی سید حسن نصرالله، بازار سرمایه واکنش بهتری به اتفاقات داشت و اندکی نسبت به روند قبلی شاهد بازگشت بازار بودیم.

کارشناس بازار سرمایه افزود: به نظر می‌رسد که قیمت‌ها می‌توانند به سطحی که پیش از تنش‌ها تجربه کردند، برگردند. کلیدواژه‌ای از زبان مقامات ایران می‌شنویم و دولت آمریکا نیز آن را تکرار و تایید می‌کرد و آن عدم دخالت ایران به صورت مستقیم در این تنش‌ها بود و قیمت نفت و طلا نیز بر این ادعا مهر تایید می‌زد. با کنار هم گذاشتن این شواهد، اگر کاهش سطح تنش‌ها را در آینده ببینیم، با توجه به اتفاقات اخیر، به نظر می‌رسد قیمت‌ها احتمال رسیدن به سطح قبل تنش را دارند.

وی در ادامه به عوامل موثر بر بازار پرداخت و گفت: با توجه به قیمت دلار، نرخ بهره بالا، رکود اقتصادی و ریسک‌های موجودی که گریبانگیر بازار سرمایه هستند انتظار صعود و رشد غیر معمولی را نباید داشت. همچنین نباید شاخص‌کل را تنها مبنای تحلیل دانست، شاخص هم‌وزن و واکنش‌های آن برای پیش‌بینی روند بازار مناسب است.

الیاس کردی ادامه داد: درمرحله بعد صندوق‌های اهرمی برای تحلیل مناسب هستند و شاهد آن هستیم که این صندوق‌ها پس از رسیدن به سطح قیمتی پیش از تنش‌ها، انرژی زیادی برای بالا رفتن ندارند. از طرف دیگر ارزش معاملات به جز یک روز در هفته گذشته که بالا بود، در روزهای دیگر نشان داد که قرار نیست اتفاق ویژه‌ای رقم زده شود. با توجه به این که انتظار رشد بالایی وجود ندارد، ریزش شدیدی را هم پیش‌بینی نمی‌کنیم و قیمت‌ها در همین کانال با حجم کم در نوسان خواهند بود و اتفاق ویژه‌ای پیش بینی نمی‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد: نرخ ارز و نرخ بهره بالا دو عاملی هستند که مانع صعود شدید بازار و در کنار این موارد، رکود بازارهای موازی نیز باعث عدم رشدبورس هستند، چرا که در کشور با افزایش معاملات ارز، معاملات مسکن و بازار سرمایه نیز بالا خواهد رفت. در مرحله بعدی، برای صعود بازار، حقوقی‌های بورس که اکثرا دولتی هستند باید حدود ۳۰ درصد بازار سرمایه را بالا ببرند تا سهامدار حقیقی برای بالا نگه‌داشتن قیمت‌ها تلاش کند و این گونه اعتماد به بازار سرمایه بازخواهد گشت.

پیام الیاس کردی تاکید کرد: عدم دخالت ایران در تنش‌های غزه و تعامل با همسایگان بر رشد بازار سرمایه موثر است که اخیرا شاهد یک اتفاق مثبت یعنی دیدار دوجانبه رئیس جمهور ایران و ولیعهد عربستان در ریاض بودیم. علاوه‌بر این دو مورد، در صورتی که ایران با جهان تعامل بیشتری داشته باشد، باعث اتفاقات مثبت در آینده خواهد بود. همچنین سهامداران اتفاقات ۱۷ اردیبهشت ماه را هنوز فراموش نکرده‌اند و در صورتی که عوامل مذکور با یکدیگر رخ دهند، بازار سرمایه روند رو به رشد به خود خواهد گرفت، اما در غیر این صورت نمی‌توان منتظر یک اتفاق ویژه در بازار بود .