یک اقتصاددان با اشاره به اینکه اینگونه فشارها و تعیین جرائم نمی تواند گره از مشکلات بخش مسکن بازکند، گفت: در همه جای دنیا دولت ها در بازار مسکن دخالت می کنند اما این دخالت ها کارشناسی شده و اصولی انجام می شود . مسئله بازار مسکن پیچیده تر از آن است که با جریمه بانک ها حل شود.

احسان سلطانی در گفت و گو با «صدای بوس» درباره طرح ابلاغیه دولت مبنی بر جریمه بانک‌ها که تسهیلات به نهضت مسکن نمی‌دهند، گفت: به طور کلی نمی شود برای بانک تعیین تکلیف کرداما در حال حاضراگر بانک ها به هر دلیلی نمی خواهند یا نمی توانند یا زیر بار پرداخت وام نمی روند به علت کمبود یا نبود منابع است یا منایع در جای دیگر صرف شده است.

کارشناس امور بانکی و مالی ادامه داد: با نگاهی به ارائه تسهیلات در سایر کشورها خواهیم دید عمدتا تسهیلات به مردم داده می شود و تسهیلات را به بنگاه ها نمی دهند و از طریق بازار سرمایه تامین مالی می کنند.

وی افزود: با وجود بازار سرمایه نباید بنگاه ها برای تامین مالی سراغ بانک ها بروند اما متاسفانه شاهد این هستیم که بخش قابل توجهی از تسهیلات مورد نیاز بنگاه ها از سوی بانک ها تامین می شود و سهم مردم کمتر از ۱۰ درصد است.

سلطانی گفت: وقتی بانک ها خودشان وارد معاملات مسکن و کاسبی می شوند در نگاه واقع بینانه زمانی که دولت در رابطه با دادن این تسهیلات به مردم بانک ها را ماخذه می کند کار نا متعارفی انجام نداده است.البته باید به این نکته توجه داشت دولت هم اشتباه می کند چرا که مسئله مسکن، صرفا وام نیست و این بخش مشکلات عدیده ای دارد که هنوز حل نشده باقی مانده است.

این اقتصاددان با اشاره به اینکه اینگونه فشارها و تعیین جرائم نمی تواند گره از مشکلات بخش مسکن بازکند، اظهارداشت: در همه جای دنیا دولت ها در بازار مسکن دخالت می کنند اما این دخالت ها کارشناسی شده، منطقی واصولی انجام می شود. در واقع می توان به این موضوع اشاره کرد که افراد زیادی ملکشان را به امید بهبود نمی فروشند و در واقع مسکن به یک سرمایه تبدیل شده است البته که بانک مرکزی هم به بانک ها فشار آورده که دیگر بنگاه داری نکنند. مسئله بازار مسکن پیچیده تر از آن است که با جریمه بانک ها حل شود.