رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه طبق توافق‌های صورت گرفته، به این نتیجه رسیده‌ایم که مصوبه هیات وزیران در رابطه با واردات خودروی جانبازان نیاز به اصلاح دارد، ابراز امیدواری کرد که با تغییرات در مصوبه هیات وزیران واردات خودروی جانبازان سهل شود.

به گزارش صدای بورس، مهدی ضیغمی در حاشیه دومین نمایشگاه تخصصی اوراسیا، در رابطه با آخرین وضعیت واردات خودروی جانبازان، اظهار کرد: در بحث خودروی جانبازان، طبق توافق صورت گرفته، به این نتیجه رسیدیم که بتوانیم مصوبه هیات وزیران را در اسرع وقت تغییر دهیم؛ چرا که درصدی که در بحث سود و خدمات برای جانبازان در این مصوبه در نظر گرفته شده، مقداری زیاد است.

رئیس سازمان توسعه تجارت ادامه داد: دوستان بنیاد شهید انتظار دارند که این درصد کمی کاهش پیدا کند؛ این موضوع از روش‌های عادی امکان‌پذیر نیست، بنابراین ما درخواست خود به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه کردیم و ظرف چند روز آینده، وزارت صمت به هیات وزیران تقدیم خواهد کرد.

وی با بیان اینکه امیدوار هستیم تغییراتی حاصل شود، تصریح کرد: ایجاد تغییرات سبب خواهد شد که روند واردات خودرو جانبازان بسیار سهل و آسان‌تر شود.

مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت، اعلام کرد: در ابتدای امر توافق با شرکت‌ها برای واردات خودروی جانبازان صورت گرفت، اما در برخی موارد، نکاتی وجود دارد که هنوز مورد توافق میان سازمان حمایت و بنیاد شهید قرار نگرفته است؛ اما امیدوار هستیم اگر امکانی برای توافق در بحث کاهش قیمت وجود داشته باشد، صورت گرفته و با اصلاحات مدنظر در مصوبه، ظرف احتمالا یکماه آینده واردات انجام شود.

یادآوری می‌شود که بر اساس لایحه بودجه تقدیمی دولت به مجلس شورای اسلامی، مطابق بند (و) ‌تبصره هفت لایحه بودجه سال ١۴٠٢، وزارت صـنعت، معدن و تجارت مکلف شده با معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران به جانبازان بالای ۷۰ درصد که در سنوات گذشته، از تسهیلات ماده (۴۵) قانون جامع ایثارگران استفاده نکرده باشند، مجوز واردات یک دستگاه خودرو متناسب با وضعیت جانبازی ایثارگر یا رعایت قوانین و مقررات ارائه کند.

طبق آخرین اطلاعاتی که توسط وزیر صمت در رابطه با واردات خودروی جانبازان ارائه شده، وی واردات خودروهای جانبازان را زمان‌بر خوانده و تاکید کرده است که تحویل خودرو جانبازان اعم از وارداتی و داخلی به ترتیب اولویت بر اساس فهرست اعلامی از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران انجام خواهد شد.

تولید خودروی مشترک با شرکای خارجی همراه با انتقال دانش فنی

این معاون وزیر صمت در بخشی دیگر از صحبت‌های خود در حاشیه این نمایشگاه، ضمن تاکید بر اینکه سال آینده، موضوع واردات، به‌تدریج تبدیل به سرمایه‌گذاری بر روی زیرساخت‌های کشور و تولید مشترک در ایران و انتقال دانش و فناوری تولید خواهد شد، گفت: استفاده از ظرفیت خودروسازان داخلی برای همکاری‌های اوراسیا مدنظر قرار گرفته و قراردادهای بسیار خوبی میان شرکت‌های ایرانی همچون ایران‌خودرو و سایر قطعه‌سازان با کشور روسیه، بلاروس و سایر کشورهای اوراسیا منعقد شده است.

رئیس سازمان توسعه تجارت تاکید کرد: ایران از ظرفیت‌های مناسبی برخوردار است و و اتفاقات خوبی که در حال حاضر با کشور چین در حوزه انتقال تکنولوژی و تولید مشترک رخ داده است، به توسعه روابط ما در حوزه خودرویی کمک خواهد کرد. تا پیش از این، در حوزه صادرات خودرویی اقداماتی صورت گرفته است، اما پلتفرم‌های جدید و محصولاتی که شرکت‌های خودرویی ارائه کرده‌اند، بازار خوبی را در حوزه صادرات به ارمغان می‌آورد؛ گرچه نیاز است خودروسازان ما در این زمینه فعال‌تر عمل کنند.

به گزارش ایسنا،مدیر طرح واردات خودرو وزرارت صمت با بیان اینکه در زمینه تولید مشترک خودروی برقی با طرف چینی توافق‌های خوبی صورت گرفته است، گفت: طی سال جاری و سال آینده برنامه واردات انبوه خودروی برقی به ویژه در ناوگان حمل‌ونقل عمومی وجود دارد و در سال ۱۴۰۳ به سمت تولید مشترک و انتقال فناوری تولید به کشور خواهیم رفت.