سخنگوی صنعت برق گفت: امیدواریم بیش از ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه اعم از نیروگاه تجدیدپذیر که عمدتا خورشیدی هستند را بتوانیم ظرف ۴ سال آینده در مدار تولید قرار دهیم و تا دو سال آینده حداقل ۵۰ درصد آن را به سبد تولید برق کشور بیفزاییم.

به گزارش صدای بورس، مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با اشاره به اینکه مصرف برق در این دوره از سال(زمستان) نسبت به تابستان ۶۰ درصد کاهش می‌یابد، گفت: در دوره سرد سال به دلیل اینکه از وسایل سرمایشی که پرمصرف هستند و برق زیادی را به خودشان اختصاص می‌دهند استفاده نمی شود، مصرف برق کاهش می‌یابد.

وی افزود: ۱۴۰ نیروگاه در کشور مشغول تولید و تامین برق هستند که کمتر از ۱۰ درصد از آنها در شرایط اضطرار و در شرایطی که سوخت گاز در بخش های تجاری و خانگی افزایش پیدا کند، به اجبار از سوخت دوم به عنوان سوخت پشتیبان استفاده می کنند و عمدتاً در محدوده کلان شهرها نیز نیستند .

رجبی مشهدی تصریح کرد: در کلان شهرها و مراکز جمعیتی به خصوص تهران که در چند روز اخیر آلایندگی هوا بسیار بالا بود و شرایط خاصی برای هموطنان ایجاد شد، اولویت با سوخت گاز و بعد گازوئیل استاندارد است و از مازوت استفاده نمی‌شود.

سخنگوی صنعت برق تاکید کرد: از ۵ نیروگاهی که در تهران وجود دارد هیچ کدام از سوخت مازوت استفاده نمی‌کنند و تنها نیروگاه بعثت قابلیت استفاده از سوخت مازوت را دارد که آن هم از سال ۱۳۹۱ پلمپ شده و حتی قبل‌تر و از سال ۸۸ هم از سوخت مازوت برای تولید برق در این نیروگاه استفاده نمی‌شده است.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران در خصوص تولید برق توسط نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور اظهارداشت : با دستور رئیس محترم جمهور که تاکید و پشتیبانی بسیاری بر بحث توسعه نیروگاه‌های تجدید پذیر داشتند و همچنین در شورای عالی انرژی نیز مطرح شد، موافقت شد ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی جدید احداث و راه اندازی شود که خوشبختانه مناقصات آن ها انجام شده، شرکت‌های برنده مشخص و تضامین لازم هم ارائه می‌شوند. امیدواریم بتوانیم ظرف ۴ سال آینده ظرفیت قابل ملاحظه‌ای را به ظرفیت تولید نیروگاه‌های تجدیدپذیر بیفزاییم .

سخنگوی صنعت برق ادامه داد: هم اکنون مجوز شورای اقتصاد اخذ شده و امیدواریم بیش از ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه اعم از نیروگاه تجدیدپذیر که عمدتا خورشیدی هستند را بتوانیم ظرف ۴ سال آینده در مدار تولید قرار دهیم و تا دو سال آینده حداقل ۵۰ درصد آن را به سبد تولید برق کشور بیفزاییم.

به گزارش تسنیم،وی ادامه داد: تشریک مساعی و همکاری بسیار خوبی در صندوق توسعه ملی برای استفاده از وام یا تسهیلات صندوق به وجود آمده و سایر ارکان نظام به ویژه رئیس جمهور و وزیر نیرو پشتیبانی خوبی از آن دارند .