به گزارش صدای بورس، شرکت سرمایه گذاری شفادارو به عنوان یک شرکت سهامی عام، از هلدینگهای تخصصی شرکت مدیریت طرح و توسعه آینده پویا به شمار می رود که در سال ۱۳۸۳ به ثبت رسیده و در سال ۱۳۹۰ با نماد "شفا" در بازار بورس پذیرفته شده است. در حال حاضر شفادارو با سرمایه ثبت شده دو میلیارد و ۷۱۲ میلیون سهم به عنوان یکی از بزرگترین شرکت های سرمایه گذاری در صنعت دارویی کشور فعالیت می کند.
شفادارو به عنوان یک زنجیره ارزش
شفادارو همچنان که از نامش پیداست یک شرکت سرمایه گذاری است که به صورت تخصصی در صنعت دارویی کشور سرمایه گذاری میکند. این شرکت از نظر نوع فعالیت، مدیریت یک زنجیره ارزش را عهدهدار میباشد، به گونه ای که سرمایه گذار طیف وسیعی از بازار مواد خام تا زنجیره توزیع به صورت مستقیم یا غیر مستقیم سرمایه قلمداد می گردد. چنان که در زنجیره شرکت های تابعه شفا، از شرکت داروسازی دانا به عنوان تولید کننده مواد اولیه تا پخش رازی با آن شبکه گسترده و تخصصی توزیع دارو می توان یافت. در زنجیره ارزش شرکت سرمایه گذاری شفادارو، طیف گسترده ای شرکت های دارویی را می توان یافت که بی تردید مکمل همدیگر می باشند.
تولید مواد اولیه
در ابتدای زنجیره ارزش شفادارو، شرکت داروسازی دانا قرار دارد. شفادارو به صورت مستقیم، بیش از ۵۶ درصد از سهام داروسازی دانا را در اختیار دارد. بخشی از سهام داروسازی دانا، به صورت عرضه اولیه در بازار اول فرابورس در سال گذشته عرضه گردیده است. شرکت داروسازی دانا به عنوان بزرگترین تولید کننده مواد اولیه آنتی بیوتیک در منطقه، بزرگترین تولیدکننده کپسولهای نرم در کشور و یکی از بزرگترین تولیدکنندگان محصولات نهایی آنتی بیوتیکهای خوراکی و استریل به شمار می رود.
این شرکت در دامنه کوه سهند در زمینی به مساحت ۳۰ هکتار با زیربنای ۷۰ هزار متر مربع احداث گردیده که این مقدار زیربنا با توجه به طرحهای توسعهای از قبیل خطوط تولید سرمهای تزریقی، پوکه کپسول، ویالهای مایع، قطرههای چشمی و…، طی سالهای اخیر افزایش چشمگیری را شاهد بوده است.
این شرکت در سال ۱۳۷۷ رسماً افتتاح و به جمع شرکتهای داروئی کشور پیوست. بخش تولید مواد موثره دارویی این شرکت، دارای بزرگترین ظرفیتهای تولید مواد اولیه آنتی بیوتیکهای خوراکی بوده و همزمان، تنها تولیدکننده مواد اولیه آنتیبیوتیکهای تزریقی در منطقه (خاورمیانه) می باشد. شرکت داروسازی دانا با در دست داشتن ۲۶ خط تولید پیشرفته، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان دارو در اشکال ویال تزریقی، سافت ژل، قرص و کپسول (آنتی بیوتیکی و غیر آنتی بیوتیکی)، سوسپانسیون خوراکی، قطره استریل، آب سترون قابل تزریق و شیشه ویال در کشور است. شایان ذکر است با راه اندازی خط تولید سرم سازی، این شرکت به تنهایی بیش از ده درصد بازار سرم کشور را در اختیار خواهد داشت. برای راه اندازی این خط، بیش از هفت هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است. دانا، با سرمایه ثبت شده دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون سهم در شش ماه اول سال ۱۴۰۲، به ازای هر سهم ۳,۴۰۳ ریال کسب سود را شاهد بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، بیانگر ۱۰۹درصد رشد می باشد.
تولید کننده محصول نهایی
شرکت سرمایه گذاری شفادارو در میانه زنجیره ارزش خود، در شرکتهای تولیدکننده محصول نهایی همچون داروسازی دانا، داروسازی جابرابن حیان، داروسازی اسوه، داروسازی راموفارمین و شرکت صنعتی کیمیدارو نیز سرمایه گذاری نموده است.
شرکت داروسازی جابرابن حیان
شرکت داروسازی جابرابن حیان با نام اسکوئیپ ایران در سال ۱۳۳۹ در زمینی به مساحت بیش از ۴ هکتار در کیلومتر پنج جاده مخصوص کرج تاسیس گردیده و در سال ۱۳۷۰ در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شده است. در حال حاضر شرکت داروسازی جابر ابن حیان یکی از بزرگترین تولید کننده های آنتی بیوتیک های تزریقی و غیرتزریقی و افشانه های تنفسی در ایران است که با استفاده از دانش کارشناسان با تجربه و دستگاههای پیشرفته در جهت تولید محصولات فوق، پیشرو و پیشگام قلمداد می گردد.
بیش از ۶۰ درصد از سهام جابر ابن حیان از آن شرکت سرمایه گذاری شفادارو است.
دجابر با سرمایه ثبتی دو میلیاردو ۲۶۸ میلیون سهم، در شش ماهه اول سال ۱۴۰۲، به ازای هر سهم ۶۰۴ ریال سود محقق کرده است. این شرکت در پایان دوره ۱۲ ماهه منتهی به۲۹ اسفند ۱۴۰۱به ازای هر سهم مبلغ ۱٬۷۱۳ ریال سود خالص کسب نموده و ۷۰ درصد از آن را معادل ۱٬۲۰۰ ریال را بهعنوان سود نقدی میان سهامداران خود تقسیم کرده است.
شرکت داروسازی اسوه
شرکت داروسازی اسوه، با قدمتی بیش از ۵۰ سال در صنعت داروسازی کشور، در کیلومتر چهار جاده مخصوص واقع گردیده است. این شرکت با سرمایه ثبتی ۷۵۰ میلون سهم با نماد "داسوه" به عنوان یکی از شرکتهای بازار دوم فرابورس فعال است که بیش از ۶۶ درصد از سهام آن به شرکت سرمایهگذاری شفادارو تعلق دارد.
داسوه، یکی از شرکت های معتبر و پیشرو در صنعت داروسازی کشور است که با دارا بودن خطوط انحصاری در تولید بسیاری از اشکال دارویی، جایگاه ویژه ای در تأمین داروهای مورد نیاز جامعه دارد. این شرکت در سال مالی ۱۴۰۱، توانسته است ۴,۸۳۵ ریال سود به ازای هر سهم محقق سازد که مبلغ ۳,۴۰۰ ریال از آن را بین سهامداران تقسیم نموده است.
شرکت صنعتی کیمیدارو
مازاد بر سهام دو شرکتی که پیشتر ذکر شد، شرکت سرمایه گذاری شفادارو ۵۴ درصد از سهام شرکت کیمیدارو را نیز در اختیار دارد. کیمیدارو با سرمایه ثبتی ۵۷۶ میلیون سهم در بازار اول بورس فعال بوده و به عنوان یکی از شرکتهای سودده بورسی تلقی می گردد. این شرکت در سال مالی ۱۴۰۱ موفق به ۳.۵۳۵ ریال تحقق سود به ازای هر سهم گردیده و ۲,۴۰۰ را از این سهم را توزیع نموده است.
شرکت صنعتی کیمیدارو که با نماد "دکیمی" در بازار بورس شناخته می شود، در کیلومتر سه جاده آبعلی واقع گردیده و علاوه بر دارو، درزمینه تولید محصولات شمیایی نظیر رزین و نساجی نیز فعال است.
شرکت داروسازی راموفارمین
شرکت داروسازی راموفارمین یکی از شرکت های تابعه شرکت سرمایه گذاری شفادارو می باشد که بیش از ۸۸ درصد از سهام آن به شرکت داروسازی جابر ابن حیان تعلق دارد. این شرکت در زمینه تهیه مواد اولیه و انواع فرآورده های داروئی و بهداشتی، انجام کلیه امور بازرگانی مربوط به واردات، توزیع و فروش محصولات داروئی و بهداشتی و سرمایه گذاری و مشارکت در سایر شرکتهای بازرگانی و تولیدی فعالیت می کند.
داروسازی راموفارمین از تولیدکنندگان سرشناس شربت های دارویی قلمداد گردیده و بی تردید که سبد متنوعی از محصولات شربت را دارا می باشد.
لازم به ذکر است بسیاری از قرص های تولیدی راموفارمین با نام برند وارد بازار دارویی کشور می شوند، همانند کاربامازپین با نام برند کاربارام، لوودوپا سی و لوودوپا سی فورت با نامهای تجاری ال- دورام سی، ال دورام سی فورت و ...، در حالی که تعداد دیگری از محصولات راموفارمین با نام ژنریک در بازار دارویی کشور عرضه می شود.
پخش و توزیع دارو در شرکت پخش رازی
شرکت سرمایه گذاری شفادارو با در دست داشتن نزدیک به ۶۷ درصد از سهام توزیع دارویی پخش رازی، سهامدار اصلی این شرکت قلمداد میگردد. شرکت پخش رازی به عنوان یک شرکت بورسی با نماد "درازی" در بازار بازار اول فرابورس حضور داشته و با برخورداری از ۲۰ شعبه و دو انبار مرکزی و با کمک بیش از ۱۱۰۰ نفر سرمایه انسانی و شبکه بزرگ حمل ونقل، یکی از شرکتهای سرآمد عرصه توزیع دارو تجیزات پزشکی در کشور می باشد که بیش از ۲۰ شعبه در سراسر کشور را در دست دارد. تحقق هدف فروش ۱۲ هزار میلیارد تومانی از مهمترین اهداف این شرکت در سال ۱۴۰۲ است که بخش عمده آن تاکنون محقق گردیده است.
توانمندی های شرکت سرمایه گذاری شفادارو
تنوع سبد محصولات و اشکال دارویی
تولید انواع آنتی بیوتیک پنی سیلین و بتالاکتام خوراکی و تزریقی
تولید سافت ژل
تولید داروهای قلبی عروقی فوق تخصصی
تولید داروهای درمان MS
تولید داروهای مغز و اعصاب و روانپزشکی و داروهای گوارشی
داشتن خطوط تولید داروهای ضد سرطان
تکنولوژی انحصاری در بخش تولید قرص های جوشان
دارا بودن سهم قابل توجه در بازار آنتی بیوتیک های تزریقی و افشانه های تنفسی
وجود مراکز متعدد و سراسری پخش در کشور
اهداف و استراتژی های شرکت سرمایه گذاری شفادارو
توسعه سبد محصولات دارویی در حوزه های پیشرو و فناورانه حوزه سلامت
توسعه زیرساخت ها جهت حضور موفق در بازار های داخلی و ورود به بازارهای بین المللی
همسویی استراتژیک در گروه و ایجاد هم افزایی میان شرکت ها با تاکید بر خلق ارزش
ارتقای سطح تعالی سازمانی در هلدینگ و شرکت های تابعه
ارتقای شفافیت مالی و تنوع بخشی به روش های تامین مالی
توسعه سرمایه انسانی و دانش فنی در سطح گروه
ارتقای سطح پایداری و جایگاه برند گروه در صنعت دارو
توسعه شراکت های استراتژیک و شبکه سازی
روند سودسازی شرکت سرمایه گذاری شفادارو
با توجه به راه اندازی خطوط تولید جدید و تنوع سبد محصولات شرکت های تابعه، پیش بینی می گردد شرکت سرمایهگ ذاری شفادارو در پایان سال ۱۴۰۲ بتواند سود خالص ۱,۰۳۱ میلیارد تومان را محقق سازد. در حال حاضر ارزش ذاتی این شرکت بیش از ۹۰ هزار میلیارد ریال معادل نه هزار میلیارد تومان برآورد می گردد.
همچنین شایان ذکر است شرکت سرمایهگ ذاری شفادارو در سال مالی ۱۴۰۱ به ازای هر سهم ۲,۸۰۹ ریال سود محقق نموده و مبلغ ۲,۱۰۰ ریال از آن را میان سهامداران خود تقسیم کرده است.
در گزارش عملکرد شش ماهه سال ۱۴۰۲، سود خالص تلفیقی شفادارو ۷۶۷ میلیارد تومان بوده است که در نسبت با مدت مشابه سال قبل، نمایانگر رشد ۵۰ درصدی می باشد. درآمد عملیاتی این شرکت نیز در شش ماهه اول سال ۱۴۰۲، ۶۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است.
در پایان با توجه به بررسی روند چهارساله شرکت سرمایهگذاری شفادارو، برآورد میگردد سرعت رشد سودآوری این شرکت به علت احداث خطوط تولیدی جدید و به طبع آن تولید محصولات جدید، روندی صعودی را تجربه خواهد نمود.