به گزارش صدای بورس،آزیتا همتیان در نخستین رویداد تخصصی فناوریهای نوین با ایجاد ارزش افزوده از ضایعات کشاورزی در صنایع تبدیلی و امنیت غذایی اظهار کرد: در حوزه مشاغل خانگی نزدیک به ۶۰ رسته تخصصی داریم که کاملاً منطبق با نیازهای این حوزه در شهرستانها و استانها توسط بسیاری از افراد در بخش روستایی و عشایری انجام میگیرد.
وی افزود: ما شرکتهای شتاب دهنده و پشتیبان و پیشرانی داریم که به خوبی بر اساس مزیتهای منطقهای استانها فعالیت دارند و در این راستا دستگاه اجرایی خاص آن که وزارت جهاد کشاورزی است، بیشترین همکاری را با ما در استانها داشته است.
همتیان ادامه داد: اگر مقایسه کنیم نسبت به دهه گذشته طی دو سال اخیر در حوزه مشاغل خانگی روند رو به رشد و صعودی داشتیم و از سال ۱۳۸۹ که قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی در مجلس مصوب شد، قانون جامعی به اجرا درآمد که روح حاکم بر آن منطبق بر سه حوزه ساماندهی، حمایت و نظارت بر کسانی بود که میخواستند وارد کسب و کارهای خانگی شوند و در وهله اول زنان سرپرست خانوار را در نظر گرفته بود.
رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی تصریح کرد: در طول یک دهه گذشته بنا به دلایلی به این حوزه پرداخته نشد، از جمله بحث صدور مجوزها که یک مانع بزرگ به شمار میآمد و همچنین تسهیلات اعتباری که دولتها از طریق بانک مرکزی تخصیص میدادند، رقمهای بسیار کم و ناچیزی بود، بنابراین آن اتفاقی که باید در خصوص مشاغل خانگی صورت میگرفت رخ نداد.
همتیان گفت: اما در دو سال اخیر با توجه به تغییر رویکردها و توجه دولت سیزدهم به بحث اشتغال خانگی و همچنین سند تحولی دولت سیزدهم سعی کردیم در این حوزه گامهای بزرگی برداریم و اولین کار ما تسهیلگری در صدور مجوزهای کسب و کار بود که با ساز و کار مشخصی از طریق درگاه ملی مجوزها پیگیری شد.
رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی همچنین در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره برنامهریزی برای ورود فارغ التحصیلان کشاورزی به بازار کار گفت: خوشبختانه رقم تسهیلات مشاغل خانگی در دو سال دولت سیزدهم افزایش داشته و از این طریق به توسعه مشاغل خانگی کمک شده است ولی موضوعی که باید به آن بپردازیم، بحث ارتباط فارغ التحصیلان دانشگاهی با حوزه مشاغل خانگی است. در تمام دنیا در این حوزه از بسیاری جهات از ما جلوتر هستند و آنها بین صنعت و نیازهای صنعت با حوزه مشاغل خانگی توانستند ارتباط برقرار و نیازسنجی کنند.
همتیان گفت: علیرغم اینکه ما در این حوزه عقب هستیم اما تلاش کردیم به غیر از حوزه بازار فروش محصولاتی که تولید میشود، بحث مردمی سازی در این زمینه صورت بگیرد و هر کسی بر اساس این رکن وارد حوزه اقتصاد و اشتغال شود و به تولید برسد.
وی تصریح کرد: دغدغه ما صرفنظر از استانها و نواحی محروم و کم برخوردار و خانوارهای دهکهای پایین، بحث ورود فارغ التحصیلان مخصوصا در حوزه کشاورزی است. اخیرا در استان اصفهان یکی از شرکتهای دانش بنیان در حوزه کشت بافت خوب کار کرده و بسیاری از فارغالتحصیلان کشاورزی را جذب کرده بودند لذا رستههای حوزه کشاورزی، پرورش قارچ و گلهای زینتی می تواند از جمله رستههای موردنظر در این زمینه باشد. ما مراجعات مردمی زیادی از این حوزه داریم که می توانیم با دادن مجوز و تسهیلات دستشان را بگیریم.
رییس ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی افزود: بسیاری از پیشرانههای ما که از این مرحله شروع کردند و بعداً توانستند زنجیره ارزش را تکمیل کنند و مشاغل کارگاهی خود را توسعه دهند، در حوزه مشاغل خانگی خرد مقیاس یا مقیاس کوچک فعالیت کردند.
به گزارش ایسنا،همتیان در پایان با بیان اینکه از طرحهای حوزه نخبگان دانشگاهی در حوزه کشاورزی استقبال می کنیم، گفت: میزان تسهیلات اشتغالزایی که هم اکنون پرداخت میشود، نسبت به ادوار گذشته بسیار بوده است و امیدواریم از این طریق گام کوچکی در حمایت از توسعه مشاغل خانگی برداریم.