به گزارش صدای بورس،قیمت دلار امروز نوسان کاهشی داشت و با رقم ۵۰ هزار و ۳۵۰ تومان معامله شد. این اسکناس در یک ماه گذشته در کف کریدرو ۵۰ هزار تومانی جا خوش کرده است. با اینکه بارها اشاره شده که محدوده فعلی منطقه متبوع سیاستگذار است، اما برخی معاملهگران معتقدند بازارساز با ارزپاشی در صدد است قیمت دلار را به کریدور ۴۰ هزار تومانی برگرداند. آنها میگویند این فشار تقاضاست که مانع برگشت دلار به کریدور پایینتر شده است.
کارشناسان اقتصادی تاکید میکنند که ۱۵ آذر تا ۱۵ دی منطقه مهم زمانی برای بازار ارز از جهت تسویه حسابهای ارزی تجار است. آنها با معاملهگران همعقیدهاند و میگویند بانک مرکزی هر چه عرضهها را زیاد و به کف کانال ۵۰ هزار تومانی نزدیک میکند، اما فشار زیاد تقاضا، قیمت را بالا میبرد.
دلار در حال کفسازی است
تحلیلگران اقتصادی با علم به چالشهای کلان اقتصادی، دلار زیر ۵۰ هزار تومان را توجیهپذیر نمیدانند اما با این وجود احتمال برگشت موقت قیمت دلار به کریدور ۴۰ هزار تومانی را میدهند؛ آنها میگویند در دو دوره گذشته که دلار سقف زده معمولا حرکتهای دلار اول یک پایین قوی داشته و فاصله با ارزش ذاتی از ۱۵ درصد فراتر رفته و به ۲۰ درصد رسیده است. در آن منطقه کف اصلی دلار شکل گرفته و منجر به سقف زنی این اسکناس شده است.
بنابراین باید در نظر داشت که با سیاستهای بانک مرکزی، احتمال برگشت قیمت به کانال ۴۷ و ۴۸ هزار تومانی نیز وجود دارد. زیرا هماکنون اسکناس آمریکایی با ارزش ذاتی فاصله ۱۵ درصدی دارد و تلاش بازارساز نیز برگشت به کریدور ۴۰ هزار تومانی است. در اینجاست که کف قطعی دلار شکل میگیرد و حرکت بعدی با روند صعودی و زدن سقف ایجاد میشود.
چشمانداز دلار با نگاه بازارساز
تکنیالیستها نیز بازار ارز را کمنوسان و کمخبر میدانند. آنها معتقدند محدوده ۵۰ هزار تومان کماکان تحت سیطره کنونی بازار است . تسلط بازار در این محدوده مشخص است و حمایتهایی که در این سطح انجام میشود نشاندهنده ارزیابی بازارساز از منطقه جدید قیمتی است. بنابراین چشمانداز فعلا با نگاه بازارساز پیش میرود.
گفتنی است امروز قیمت دلار در بازارهای همسایه روند یکدستی نداشت. قیمت دلار هرات کاهش ۱۴۰ تومانی داشت و در کف کانال ۵۰ هزار تومانی معامله شد. دلار سلیمانیه کاهش ۱۲۰تومانی داشت و با قیمت ۵۰ هزار و ۲۴۰ تومانی معامله شد. درهم امارات با افت ۱۰ تومانی با قیمت ۱۳ هزار و ۸۲۰ تومان معامله شد.