در روزی که ۷۰ درصد نمادهای بازار سرمایه با کاهش قیمت روبرو شدند، اما شاخص کل بورس رشد کرد.

به گزارش صدای بورس، بورس اوراق بهادار تهران، امروز هم روندی صعودی داشت؛ البته در نیمه دوم زمان معاملات، عرضه‌ها بر میزان تقاضا پیشی گرفت و بخشی از افزایش شاخص کل بورس را از بین برد.

تحلیلگران بر این باورند موج اخبار مربوط به افزایش سرمایه شرکتهای بورسی همان عاملی است که باعث بهبود بورس شده‌ است. خبری که روز قبل در این راستا از سوی اداره مالیاتی منتشر شد آن بود که استاندارد شماره ۱۵ مورد اصلاح و ارزیابی قرار گرفت. طبق اصلاحیه جدید افزایش سرمایه شرکت‌ها مشمول مالیات نخواهد شد، چرا که آورده و جریان نقدی برای شرکت‌ها فراهم نمی‌کند و تنها ارزش دارایی شرکت‌ها به صورت به‌روز شده در دفاتر قرار خواهد گرفت.

از آنجایی که مالیات یکی از مواردی است که شرکت‌ها را از انجام افزایش سرمایه از تجدید ارزیابی دارایی‌ها فراری می‌دهد این خبر در بزنگاه موج سواری اخبار افزایش سرمایه از تجدید ارزش دارایی‌ها خبر خوبی برای بازار سرمایه است.

* چرا بورس رشد می‌کند؟

وحید جعفری، کارشناس بازار سرمایه گفت: شاخص کل بازار سرمایه همبستگی خاصی با نفت و گروه پالایشگاهی دارد و از رشد نفت تاثیر می‌پذیرد.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بسیاری از شرکت‌ها نفت‌کش‌ها و کشتی‌های خود را از دریای سرخ خارج کرده‌اند و این زمان را بیشتر و هزینه حمل‌ونقل را افزایش می‌دهد. چنین اتفاقی اگر بتواند گروه پالایشگاهی را در کانون توجه قرار دهد زمینه را برای ادامه روند صعودی بازار سرمایه فراهم خواهد کرد.

وی افزود: معامله بلوک ۷ درصدی بانک ملت و دستور بازنگری تخلف اعطای تسهیلات نهضت ملی مسکن توسط بانک‌ها از سوی وزیر اقتصاد از دیگر موضوعاتی است که این روزها باعث رشد بورس شده است.

* رشد اندک شاخص کل بورس

در پایان معاملات روز سه‌ شنبه بیست و هشتم آذر ماه ۱۴۰۲، شاخص کل بورس تهران ۴ هزار و ۲۰۱ واحد نسبت به روز کاری گذشته بالاتر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۲۱۱ هزار و ۸۵۵ واحد رسید. بازدهی این شاخص مثبت ۱۹ صدم درصد بوده است.

شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با کاهش هزار و ۷۲۱ واحد در رقم ۷۶۲ هزار و ۹۰۱ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص منفی ۲۳ صدم درصد بوده است.

شاخص کل فرابورس با افت ۰.۹ واحدی به رقم ۲۶ هزار و ۶۳۹ واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با کاهش ۴۹۸ واحد به سطح ۱۳۸ هزار و ۱۲ واحد رسید.

* خروج پول حقیقی از بازار سرمایه

روز سه‌شنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و ۴۰۶ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.

امروز نماد وسالت (بانک رسالت)، رمپنا (مپنا) و وتجارت (بانک تجارت) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای وبهمن (سرمایه‌گذاری‌بهمن‌)، ونفت (سرمایه‌گذاری‌ صنعت‌ نفت‌) و وثنو (سرمایه گذاری ساختمانی نوین) تعلق داشت.

* کاهش ارزش معاملات خرد بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۱۲ هزار و ۵۹۹ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۳۱۸ میلیارد تومان بود که ۳ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد نیز با کاهش ۱۷ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۶ هزار و ۷۹۲ میلیارد تومان رسید.

* کاهش ارزش صف‌های خرید بورس

در پایان معاملات امروز، تعداد نمادهای مثبت ۲۳۷ نماد و تعداد نمادهای منفی ۵۵۶ بوده است. یعنی حدود ۷۰ درصد نمادها قرمزپوش بودند.

در معاملات سه‌شنبه، ۳۹ نماد صف خرید داشتند و ۵۰ نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با افت ۶۰ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۱۳۶ میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با کاهش ۱۰ درصدی به ۳۸۶ میلیارد تومان رسید.

منبع:فارس