بانک ملت در خصوص سرمایه گذاری ها و سود سهام خالص تراز بانکی، منابع حاصل از واگذاری سهام مربوطه صرف تسویه بدهی بانک به صندوق بازنشستگی کارکنان بانک ها و سیاست تقسیم سود شفاف سازی کرد.

به گزارش صدای بورس، سیاست هیات مدیره برای پیشنهاد تقسیم سود در سال آینده نشان داد؛ با توجه به اینکه اولاً نرخ تسعیر دارایی ها و بدهی های ارزی برای پایان سال جاری توسط بانک مرکزی ابلاغ نشده لذا بر آوردی نیز بابت درآمدها و هزینه های ارزی تسعیر ارز نمی توان پیش بینی کرد ثانیاً تا پایان سال مالی زمان زیادی باقی مانده و تا تکمیل صورت های مالی سالیانه و برگزاری مجمع عمومی عادی امکان تعیین سود نقدی تقسیمی مقدور نیست.

بانک ملت با نماد وبملت در بورس اوراق بهادار فعالیت دارد؛ لذا در راستای انجام مفاد ماده ۱۸ دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات به استحضار می رساند کنفرانس برخط پرسش و پاسخ سهامداران گرامی بانک ملت در خصوص عملکرد شش ماهه منتهی به ۱۴۰۲/۰۶/۳۱ با حضور نایب ریس محترم هیات مدیره و مدیران حوزه مالی و طرح سوالات سهامداران به شرح ذیل پاسخ داده شد؛
۱- اثر واگذاری ۷ درصد سهام بانک ملت توسط گروه مالی ،ملت بر سرمایه پایه نظارتی و کفایت سرمایه بانک چیست؟
فروش ۷ درصدی سهام بانک ملت توسط گروه مالی ،ملت منجر به بهبود سرمایه نظارتی و کفایت سرمایه به ترتیب به نسبت ۶ درصد و ۰/۵۳ درصد نسبت به پایان شش ماهه ۱۴۰۲ میشود.
۲- سود واگذاری ۷ درصد سهام بانک ملت توسط گروه مالی چقدر هست و چه اقداماتی برای غیر مشاع شدن آن در حال انجام هست؟
در راستای رعایت الزامات نظارتی و قانونی و براساس تصمیمات متخذه هیات مدیره محترم بانک مبنی بر واگذاری بخشی از سهام بانک ملت مقرر شد تا شرکت گروه مالی ملت ۷ درصد از سهام بانک را به تعداد ۲۴۰۷۱۰,۰۰۰,۰۰۰ سهم از مجموع ۳۵۳ میلیارد سهم در تاریخ ۱۴۰۳/۰۹/۲۷ به ارزش ۱۳۰۷۴۰,۶۱۰ میلیون ریال به. ازای پایه هر سهم ۵.۲۹۱ ریال عرضه کند که با توجه به بهای تمام شده ۶۶,۶۹۱ میلیارد ریالی سهام مذکور درآمد ۶۳٫۳۹۴ میلیارد ریالی برای تلفیق بانک به همراه خواهد داشت که در تاریخ ۱۴۰۳/۰۹/۲۷ صندوق بازنشستگی کارکنان بانکها به عنوان تنها خریدار سهام مربوطه در مزایده مربوطه شرکت و سهام مذکور را مجموعاً به ارزش معاملاتی خالص ۱۳۰,۰۸۵ میلیارد ریال با شرایط واگذاری یکجا و نقد خریداری نمود. لیکن از آنجاییکه بانک به صندوق بازنشستگی کارکنان بانک ها بابت تعهدات اکچوئری حصه سال جاری و سنواتی بدهکار است.

لذا منابع حاصل از واگذاری سهام مربوطه صرف تسویه بدهی بانک به صندوق بازنشستگی کارکنان بانک ها لحاظ شده است که این تسویه ضمن تاثیر مستقیم در پرداخت تعهدات بانک به صندوق جزو هزینه های قابل قبول مالیاتی بانک نیز تلقی می شود.

قابل ذکر است سهام مذکور متعلق به شرکت هلدینگ گروه مالی ملت به عنوان یکی از شرکت های زیر مجموعه بانک بوده لذا سود حاصل از واگذاری سهام مربوطه در دفاتر شرکت مربوطه ثبت می شود و در پایان دوره مالی صرفا در صورت های مالی تلفیقی در بخش حقوق صاحبان سهام قابل شناسایی خواهد بود .

درآمد بانک نیز به میزان سود نقدی تقسیمی مصوب مجمع عمومی عادی شرکت گروه مالی ملت متاثر خواهد شد.
۳- برای بازپرداخت بدهی ها به صندوق توسعه ملی چه اقداماتی تاکنون انجام شده است؟
در اجرای سیاست های کلان بانک مبنی بر ایجاد شفافیت در صورت های مالی و رعایت الزامات نظارتی و مواد ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید سهام شرکت سرمایه گذاری توسعه معین ملت در دستور کار واگذاری بوده و در صورت برگزاری و شرکت در مزایده و برنده شدن صندوق توسعه ملی به میزان منابع حاصل از آن، قسمتی از طلب صندوق توسعه ملی از بانک تسویه خواهد شد.
۴. سود واگذاری سرمایه گذاری توسعه معین ملت و ارزش کارشناسی آن چقدر هست و کی این واگذاری انجام می شود؟
صد در صد سهام سرمایه گذاری توسعه معین علت به بهای دفتری معادل ۷۰۰۵۷ میلیارد ریال در راستای تسویه بخشی از بدهی شرکت هلدینگ گروه مالی ملت به بانک انتقال یافته است از آنجاییکه سهام شرکت مذکور در مرحله ارزش گذاری کارشناس رسمی دادگستری است لذا سود واگذاری و ارزش کارشناسی سهام شرکت مذکور در حال حاضر قابل پیش بینی نیست.
۵- خالص تراز ارزی بانک در حال حاضر چقدر هست و بعد از واگذاری سرمایه گذاری معین ملت به صندوق توسعه ملی به چقدر افزایش می یابد؟
خالص وضعیت باز ارزی بانک در شهریور ماه سال جاری به مبلغ ۵۷۸،۴۵۸۴۹۹۰، ۵ دلار است. در مورد اثر واگذاری سهام شرکت توسعه معین ملت بر خالص وضعیت باز ارزی از آنجایی که سهام شرکت مذکور در مرحله ارزش گذاری کارشناس رسمی دادگستری میباشد لذا میزان افزایش خالص مثبت تراز ارزی بانک در حال حاضر قابل پیش بینی نیست.
۶- با توجه به نرخ دلار نیما در حال حاضر بدهی بانک به صندوق توسعه ملی چقدر هست و قرار هست امسال چقدر از آن به توسعه ملی پرداخت شود؟
مطابق صورت های مالی حسابرسی شده شش ماهه سال جاری مجموع تسهیلات دریافتی و سود دوران مشارکت سهم صندوق توسعه ملی از بانک ملت به میزان ۱۷۷۵ هزار میلیارد ریال است و در حال حاضر مبلغ قابل
تسویه در سال جاری مشخص نیست.

۷- سیاست هیات مدیره برای پیشنهاد تقسیم سود در سال آینده چقدر هست؟ و با توجه به سود احتمالی امسال که با وجود تسعیر ارز و واگذاری شرکتها حدود ۲۵۰ تومان برآورد میشود آیا بانک محدودیتی به غیر از رعایت کفایت سرمایه در تقسیم سود دارد؟ بانک هر فصل حدود ۲۵ تومان سود عملیاتی به غیر از سود تسعیر و سود فروش سرمایه گذاریها کسب میکند آیا امسال بانک میتواند این سود ۱۰۰ تومانی را تقسیم کند؟
با توجه به اینکه اولاً نرخ تسعیر داراییها و بدهیهای ارزی برای پایان سال جاری توسط بانک مرکزی ابلاغ نشده لذا بر آوردی نیز بابت درآمدها و هزینههای ارزی تسعیر ارز نمی توان پیش بینی نمود ثانیاً تا پایان سال مالی زمان زیادی باقی مانده و تا تکمیل صورتهای مالی سالیانه و برگزاری مجمع عمومی عادی امکان تعیین سود نقدی تقسیمی مقدور نیست.

۸- با توجه به اینکه وزیر اقتصاد اخیرا فرمودند امکان بازنگری در مالیات بر جهش مسکن هست. علت پرداخت ۲۰۰ میلیارد تومان مالیات جهش ملی مسکن در شش ماهه اول امسال چیست؟ آیا امکان عودت آن وجود دارد؟

مطابق تبصره ۵ ماده ۴ قانون جهش مسکن که اشعار می دارد بانکها و موسسات مالی اعتباری می بایست مطابق سهمیه اعلام شده از سوی بانک مرکزی ج.ا.ا معادل ۲۰ درصد از تسهیلات اعطایی را در زمینه حمایت از تولید بخش مسکن پرداخت نمایند که در صورت عدم پرداخت تسهیلات ،موصوف بانک های متخلف می بایست جریمه ای معادل یک پنجم مبلغ تعهد شده را بعنوان جریمه مالیاتی پرداخت نمایند در این خصوص برگه مطالبه مالیات موضوع تبصره ۵ ماده ۴ قانون جهش تولید مسکن به شماره ۸۷۱۸۶۸۰۶ مورخ ۱۴۰۱/۱۰/۲۸ به مبلغ ۸۰٬۸۰۰ میلیارد ریال صادر شد بانک در موعد قانونی نسبت به اعتراض و پیگیری مراتب از هیات حل اختلاف مالیاتی بدوی اقدام نموده است که به موجب رای هیات حل اختلاف مالیاتی مورخ ۱۴۰۲/۰۵/۱۷ مبلغ مذکور به ۷۴.۷۴۰ میلیارد ریال قطعی گردیده است و بانک با توثیق ضمانت نامه نسبت به اعتراض به شورای عالی مالیاتی اقدام کرده است و تاکنون مبلغی پرداخت نشده است لیکن امیدواریم با تدابیر و مساعدتهای مقام عالی وزارت امور اقتصادی و دارائی مبلغ اعلامی بطور قابل توجهی تعدیل شود.
با توجه به اینکه بانک ملت با تمام درخواستهای مشمول و صحیح موافقت نموده است لذا پیگیریهای لازم به منظور تعدیل مالیات مطالبه شده در هیاتهای حل اختلاف مالیاتی و سایر مراجع نظارتی را در دستور کار خود دارد.

۹- میزان تسهیلات پرداختی در طرح جهش ملی مسکن در سال دوم آن مهر) ۱۴۰۱) تا شهریور (۱۴۰۲) چقدر هست؟

در این راستا بانک ملت در جهت همسو بودن با اهداف عالیه دولت خدمت گذار توانست تا مقطع پایان آبان بیش از ۵۰ هزار قرارداد منعقد نماید و تا تاریخ مزبور بیش از ۷۸,۰۰۰ میلیارد ریال تسهیلات در قالب طرح فوق الذکر پرداخت کند که پس از بانک تخصصی ،مسکن در بین بانک ها و موسسات اعتباری مشمول در جایگاه اول و حائز کسب رتبه نخست در بین بانک های بورسی همانند سالهای گذشته بوده است.

با توجه به اینکه بانک ملت با تمام درخواستهای مشمول و صحیح موافقت نموده است لذا پیگیریهای لازم به منظور تعدیل مالیات مطالبه شده در هیاتهای حل اختلاف مالیاتی و سایر مراجع نظارتی را در دستور کار خود دارد.

۱۰ علت ذخیره گیری ۱٫۳۳۴ میلیارد ریالی در سال ۱۴۰۰ و ۳۰۰۰ میلیارد ریالی در سال ۱۴۰۱ بابت بند (ب) ماده ۱۷ رفع موانع تولید چیست؟ و مالکیت کدام سهام باعث تعلیق این مالیات شده است؟ آیا امسال هم بانک پیش بینی مالیاتی از این ناحیه را دارد؟

با عنایت به اینکه مطابق صورت های مالی حسابرسی شده بانک برای سالهای ۱۳۹۵ الی ۱۳۹۹ مالیات بند (ب) ماده رفع موانع تولید به میزان ۹.۶۶۶ میلیارد ریال به طور میانگین سالانه ۱۹۳۳ میلیارد ریال) قطعی و پرداخت گردیده است و با توجه به عدم کشف قیمت و متناسب با عرضه سهام مازاد بانک عمدتا( گروه مالی ملت) لذا ذخیره گیری مذکور با توجه به روند ۵ سال گذشته و در راستای حفظ منافع آتی سهامداران صورت پذیرفته است.

۱۱. با توجه به اختصاصی بودن صندوقهای بازنشستگی کارکنان بانکها لیست سهام و املاکی که در پایان سال قبل ارزشش ۴۲۶۸۹۶ میلیارد ریال است لطفا منتشر کنید.

مبلغ فوق توسط صندوق بازنشستگی کارکنان بانک ها تعیین و اعلام شده است و لیست سهام و املاک و سایر دارائی های صندوق مذکور در اختیار این بانک نیست.

۱۲ مانده ذخیره تعهدات بازنشستگی کارکنان بانکها در ابتدای سال ۱۷۶ هزار میلیارد ریال و در پایان شهریور ماه ۲۰۹ هزار میلیارد ریال است که در جریان واگذاری ۷ درصد سهام بانک ملت ۱۳۰ هزار میلیارد ریال آن پرداخت شده است و مبلغ ۷۹ هزار میلیارد ریال باقی مانده است. اگر بانک اعتقاد به پرداخت این مبلغ دارد چرا در حال حاضر که سهام بانک به بازدهی و تقسیم سود مناسب رسیده است ۳ درصد دیگر از سهام را به صندوق واگذار نمی کند که از مزایای آن از جمله الف- افزایش سرمایه نظارتی بانک به دلیل کسر بهای تمام شده سهام خزانه و تودلی از سرمایه پایه ب قبول هزینه مالیاتی اکچوئری در صورت پرداخت آن، نه ذخیره گرفتن آن
پ رشد قیمت سهام بانک با توجه به شرایط بنیادی در ماههای آینده و مرتفع شدن مشکل اکچوئری در آینده نزدیک


با توجه به اینکه تعیین مبلغ قابل تسویه و نوع دارائی های انتقالی به صندوق مستلزم در نظر گرفتن پارامترهای متعددی است اما کل سهام بانک ملت که توسط هلدینگ گروه مالی ملت خریداری شده بود به میزان ۷/۰۲ درصد می شد لذا بانک تصمیم به واگذاری کل سهام مزبور کرد و در صورتی که درصد سهام مزبور بیشتر بود امکان واگذاری درصد بیشتری برای بانک میسر میگردید ضمن آنکه صندوق بازنشستگی بانک ها خریدار سهام واگذاری بوده واگذاری سهام باید به میزانی باشد که بانک از قابل قبول شدن هزینه های ثبت شده مرتبط با اکچوئری نیز بهره مند شود.
پ - روند افزایش قیمت سهام بانک ملت از ابتدای سال ۱۴۰۲ نسبت به بانکهای مشمول اصل ۴۴ قانون اساسی و هم چنین نسبت به میانگین افزایش شاخص کل بورس اوراق بهادار و شاخص بانک های بورسی نیز بیشتر بوده
است.
با عنایت به مراتب فوق و با توجه به افزایش سرمایه پیش رو و همچنین تراز مثبت ارزی بانک روند رشد قیمت تا پایان سال ادامه خواهد داشت.


۱۳ آیا بانک برنامه ای برای تجدید ارزیابی از محل شعب و ساختمانهای اداری در سال آینده دارد؟ تخمین یانک از آن چیست؟

یانک در راستای اجرای قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی و لزوم تجدید ارزیابی داراییها در فواصل زمانی ۵ ساله در سال ۱۴۰۳ بمنظور شفافیت در ترازنامه بانک و بهبود نسبتهای مالی با حفظ منافع سپرده گذاران و سهامداران محترم از محل عرصه املاک و سرقفلی با توجه به تغییر ارزش املاک از سال ۹۸ الی ۱۴۰۳ اقدام به تجدید ارزیابی داراییها خواهد کرد و اعلام میزان دقیق افزایش سرمایه از این محل پس از ارزیابی کارشناسان رسمی دادگستری میسر خواهد بود.
۱۴ آیا بانک برنامه ای برای تجدید ارزیابی از محل طبقه سرمایه گذاریهای مرتبط بانکی در سال آینده دارد؟ سیاست بانک مرکزی در این زمینه چیست؟

همانگونه که قبلا نیز توضیح داده شد بانک در راستای اجرای قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی و لزوم تجدید ارزیابی دارایی ها در فواصل زمانی ۵ ساله در سال ۱۴۰۳ بمنظور شفافیت در ترازنامه بانک و بهبود نسبت های مالی با حفظ منافع سپرده گذاران و سهامداران محترم از محل عرصه املاک و سرقفلی با توجه به تغییر ارزش املاک از سال ۹۸ الی ۱۴۰۳ اقدام به تجدید ارزیابی دارایی ها خواهد کرد. لیکن در خصوص طبقات و دارایی های مورد ارزیابی نیز با توجه به بررسی همه جوانب از جمله بهره مندی از معافیت مالیاتی و رعایت الزامات قانونی بر بانک ها تصمیم گیری خواهد شد.

۱۵ آیا انتقال سرمایه گذاری معین ملت (ومعین) از هلدینگ وبملت(هلدملت )به بهای تمام شده برای فروش آن به مشتری به صورت کامل هست یا برنامه ای جهت عرضه آن به بورس دارید؟

برنامه بانک برای شرکت سرمایه گذاری توسعه معین ملت واگذاری ۱۰۰ درصدی شرکت مزبور از طریق برگزاری مزایده میباشد که طبق زمانبندی انجام شده مراحل واگذاری تا پایان بهمن ماه انجام می پذیرد.

۱۶ بانک ملت این مدت شفاف سازی در قالب فروش املاک مازاد خود نداشته در این مورد لطفاً اطلاع رسانی کنید؟

فروش املاک مازاد بانک در شش ماهه منتهی به ۱۴۰۲/۰۶/۳۱ به مبلغ ۴۰۱۰۰ میلیارد ریال می باشد که در یادداشتهای همراه صورتهای مالی حسابرسی شده افشا شده است.
۱۷- در صورت بهبود کفایت سرمایه احتمال تقسیم سود نقدی بیش از ۱۰ درصد برای بانک امکان پذیر میباشد؟

با توجه به بهبود کفایت سرمایه بانک محدودیتی در احتمال تقسیم سود نقدی بیش از ده درصدی برای بانک منصور نبوده و در این خصوص تصمیم نهایی در زمان برگزاری مجمع عمومی عادی توسط سهامداران محترم اتخاذ
خواهد شد.
۱۸- در صورت های مالی حسابرسی شده ۶ ماهه عملکرد بانک در فروش داراییهای غیر مولد بسیار ضعیف بوده آیا تا پایان سال مالی در جهت فروش دارایی های غیر مولد ترتیب اثری خواهید داشت یا برنامه دیگری برای این مهم اندیشیده اید؟

بانک در راستای اجرای مواد ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر مکلف به واگذاری اموال مازاد خود است که در شش ماهه منتهی به ۱۴۰۲/۰۶/۳۱ فروش املاک مازاد بانک به مبلغ ۴،۱۰۰ میلیارد ریال و سود حاصل از آن به مبلغ ۳۰۱۰۵ میلیارد ریال است که بر اساس پیش بینی های انجام شده و در راستای مولد سازی دارایی ها تا پایان سال فروش املاک مازاد بانک افزایش خواهد داشت.

۱۹ میزان NAV بانک چه میزان است؟
با توجه به اینکه بانک دارای دارائی های بسیار متنوع و با حجم بسیار بالایی است لذا محاسبه ارزش روز دارائیها و نهایتا NAV با محدودیتهایی مواجه است. لذا NAV دقیقی وجود ندارد لیکن اعتقاد داریم سهام بانک بسیار ارزنده تر از قیمت فعلی مندرج در تابلو است.

۲۰ آیا برنامه افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها همانند سایر بانکها در دستور کار هست و آیا از تمام طبقات خواهد بود یا نه؟ میزان درصد احتمالی را بیان فرمایید؟
بانک در راستای اجرای قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی" و لزوم تجدید ارزیابی داراییها در فواصل زمانی ۵ ساله در سال ۱۴۰۳ بمنظور شفافیت در ترازنامه بانک و بهبود نسبت های مالی با حفظ منافع سپرده گذاران و سهامداران محترم و تغییر ارزش املاک از سال ۹۸ الی ۱۴۰۳ اقدام به تجدید ارزیابی دارایی ها خواهد کرد.

لیکن در خصوص طبقات و داراییهای مورد ارزیابی نیز با توجه به بررسی همه جوانب از جمله بهره مندی از معافیت مالیاتی و رعایت الزامات قانونی بر بانکها تصمیم گیری خواهد شد.

همچنین اعلام میزان دقیق افزایش سرمایه از این محل پس از ارزیابی کارشناسان رسمی دادگستری میسر خواهد بود.

۲۱ وضعیت جریمه مالیاتی نهضت ملی مسکن به کجا رسید آیا بانک جریمههای تعیین شده پرداخت خواهدکرد؟

با توجه به تقاضا محور بودن این قانون تحقق اجرای آن مستلزم وجود تقاضای موثر در چارچوب قوانین وضع شده میباشد لذا این بانک بر اساس معرفی های صورت گرفته از سوی وزارت راه و شهرسازی در صورت حائز شرایط بودن متقاضیان نسبت به اعطای تسهیلات اقدام نموده و بالتبع هیچگونه استنکافی از پرداخت تسهیلات مذکور متوجه این بانک نمی باشد. ضمناً مراتب اعتراض و طرح موضوع در هیاتهای حل اختلافی مالیاتی در دست
اقدام است.
لازم به ذکر است مراتب اخیرالذکر در یادداشت ۴۳ صورتهای مالی حسابرسی شده شهریورماه سال جاری افتاء و از این بابت ۱۶,۰۰۰ میلیارد ریال ذخیره در حسابها لحاظ شده است.

۲۲ طبق اظهار نظر اداره مالیات بانک ملت دارای ۵۰۰ ملک فاقد استفاده میباشد و برای آن مالیات تعیین کرده است چه برنامه ای برای کاهش آن دارید؟

در رابطه با تعداد اعلامی که اصلا مورد تایید بانک نیست و طبق اعلام بانک مرکزی بانک ملت فاقد املاک مازاد قابل فروش می.باشد بانک به منظور فروش املاک مازاد موجود دارای یک شرکت تخصصی بنام شرکت ماد است که در زمینه فروش املاک فعالیت می کند اقدامات لازم به منظور فروش املاک مازاد بعمل آمده لیکن در مواردی به دلایلی مانند مشکلات قانونی با نبود مشتری به فروش نرسیده است.
۲۳ علت افت محسوس تراز عملیاتی صنعت بانکداری در آبان ماه چیست؟ و پیش بینی شما از تراز عملیاتی مادهای پیش رو چیست؟

بانک ملت همانند سالهای گذشته با مدیریت بهینه هزینه و رعایت بهداشت اعتباری توانسته درآمد حاصل از تسهیلات را افزایش و هزینه سود پرداختی را در حد معقول کنترل نماید که در نتیجه موجب افزایش تراز عملیاتی ماهانه در آبان ماه سال جاری به میزان پیش از ۵۴ هزار میلیارد ریال و همچنین تراز عملیاتی تجمیعی تا آبان ماه ۴۸۵ هزار میلیارد ریال و در نتیجه حائز رتبه نخست در بین بانکهای بورسی رقیب شود. کاهش تراز ماه آبان نسبت به ماه قبل به دلیل اعمال استاد تعدیلی کسری سود پرداختی پیشهادی حسابرس در حسابرسی صورتهای مالی شش ماهه بوده است. که خود حاکی از تایید اطلاعات تر از عملیاتی افشا شده تا این مقطع بوده است. علی ایحال پیش بینی می شود بانک ملت همانند ماه های گذشته در راس بانکها در کسب تر از عملیاتی قرار داشته باشد.

۲۴ چرا نوسان سهام بانک ملت زیاد بوده و در هنگام افزایش قیمت سهام بازارگردانان حقوقی وابسته به بانک با فروش گسترده سهام اجازه رشد سهام نمی دهد؟

بازده میانگین صنعت بانکداری در بورس در یک ماه گذشته به میزان حدود ۴ درصد رشد داشته در صورتیکه بازدهی سهام بانک ملت در مقطع یاد شده علیرغم افزایش سرمایه ۳۵ درصدی در سال جاری و اقبال بازار سرمایه نسبت به برند بانک ملت با رشد ۷ درصدی مواجه شده است.

۲۵ طبق گزارش اعلام شده بانک ملت در تمامی آیتم ها رشد مثبت و عملکرد عالی داشته است. چرا در بورس ارزش سهام بانک ملت از بانکهای زیانده هم پایین تر است؟

بانک ملت به عنوان بزرگترین بانک بورسی کشور با دارا بودن بیش از ۱٬۶۸۳ میلیارد ریال ارزش بازار تا تاریخ ۲۹ آذر ماه سال جاری دارای بالاترین ارزش در میان تمام بانک های بورسی بوده و با توجه به عملکرد درخشان در تمامی محورهای عملکردی مصارف ،منابع هزینه و درآمد رعایت حدود مقررات احتیاطی ابلاغی بانک مرکزی ج... و همچنین رعایت نسبت کفایت سرمایه سرآمد صنعت بانکداری است.
۲۶ علت پذیرش مالیات تسعیر ارز سال گذشته توسط بانک ملت چیست؟ و آیا به مرحله تشخیص قطعی پرداخت رسیده است با قابل منتفی شدن می باشد؟
بانک ملت نیز همانند سایر بانکها مراتب اعتراض خود در این خصوص را به سازمان امور مالیاتی اعلام کرده است لیکن سازمان مذکور از پذیرش موضوع خودداری کرده است. مالیات بانک تا پایان سال ۱۳۹۹ قطعی و تسویه
شده است.
۲۷ علت تاخیر در افزایش سرمایه بانک چیست؟

بانک ملت پس از ارائه گزارش توجیهی افزایش سرمایه و تصویب گزارش مذکور توسط سازمان حسابرسی بعنوان بازرس قانونی و حسابرس مستقل صدور مجوز بانک مرکزی ج.ا.ا و نهایتاً تایید سازمان بورس و اوراق بهادار و اطلاع رسانی از طریق سامانه جامع اطلاع رسانی ناشران (کدال) در موعد مقرر و موافقت سازمان بورس و اوراق بهادار با درخواست بانک ملت به منظور برگزاری همزمان مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده برای انتخاب اعضای هیات مدیره علی البدل و مجمع عمومی فوق العاده برای تصویب افزایش سرمایه مجامع مذکور در تاریخ ۷ دی ماه سال جاری برگزار خواهد شد.
۲۸ چرا با وجود با تصویب ۱۴۲ درصدی افزایش سرمایه در مجمع افزایش سرمایه ۱۰۱ درصدی به سازمان بورس ارسال شده است؟
در راستای استفاده از ظرفیت معافیت مالیاتی بند "ه" تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور درخواست خود را مبنی بر افزایش ۱۴۲ درصدی از محل سود انباشته را به سازمان حسابرسی ارائه داد که سازمان مذکور پس از بررسی های صورت پذیرفته با افزایش سرمایه بانک به میزان ۳۵۷ میلیارد ریال (۱۰۱) درصدی از محل سود انباشته موافقت و متعاقباً بانک مرکزی ج.ا.ا نیز نسبت به صدور مجوز قانونی به منظور برگزاری مجمع عمومی فوق العاده به بانک ملت موافقت نمود ضمن آنکه مابقی مبلغ استفاده نشده در افزایش سرمایه در سود انباشته باقی خواهد ماند.

۲۹ بهای تمام شده پول برای بانک چند درصد است؟
بانک ملت با مدیریت بهینه هزینه،ها توانسته بهای تمام شده پول را تا پایان آبان ماه سال جاری به حدود ۱۴,۴۷ درصد کاهش دهد.

۳۰ در مورد وصول بدهی ۱۳۰ همتی از وزارت نفت و تاثیر آن در میزان ارز قابل تسعیر پایان سال مالی جاری توضیح بفرمایید؟
همانگونه که در یادداشت های همراه صورتهای مالی افشا شده است مبلغ مذکور از شرکت نفت وصول شده و در صورت تخصیص ارز توسط بانک مرکزی نسبت به تسویه بخشی از مطالبات بانک از شرکت نفت و شرکتهای تابعه آن اقدام خواهد نمود که تعیین میزان آن در حال حاضر میسر نیست.