صبح امروز دوشنبه با حضور رئیس‌جمهور، برنامه توسعه ۱۲ برابری ساخت نیروگاه تجدیدپذیر با هدف رفع ناترازی برق رونمایی شد.

به گزارش صدای بورس،تعطیلی کارخانه‌ها و بیکارشدن کارگران در تابستان ۱۴۰۰ تنها به دلیل شرایط اقتصادی اتفاق نمی‌افتاد و قطع برق به بزرگترین مانع رشد اقتصاد ایران تبدیل شده بود.

در راستای رفع ناترازی برق، رئیس‌جمهور صبح امروز از برنامه توسعه ۱۱ هزار مگاواتی انرژی تجدیدپذیر رونمایی می‌کند، این میزان برق معادل ۱۱ برابر تولید نیروگاه اتمی بوشهر است؛ همچنین، قرارداد ساخت ۹۵ نیروگاه سبز معادل ۴ برابر ظرفیت فعلی کشور توسط بخش خصوصی امضا خواهد شد و نیروگاه خورشیدی ساغند نیز برق خودر را به شبکه برق سراسری تزریق می‌کند.

معاون سرمایه‌گذاری و تنظیم مقررات ساتبا آرش امیدی با اشاره به قرارداد ۴۰۰۰ هزار مگاواتی بخش خصوصی برای ساخت نیروگاه تجدیدپذیر می‌گوید که «بزرگترین قرارداد ساخت همزمان نیروگاه تجدیدپذیر غرب آسیا در ایران امضا می‌شود.»

برنامه توسعه تجدیدپذیر در کنار ساخت ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی با مدیریت وزارت نیرو و صنایع قرار است، ناترازی برق در کشور را تا پایان ۱۴۰۴ ریشه کن کند.

طی دوسال گذشته به گواهی اطلاعات توانیر برنامه مدیریت مصرف برق با هدف تامین حداکثر برق برای تولید سبب شده تا برای اولین بار در تاریخ، میزان برق تامین شده صنایع از بخش خانگی در ۵ ماهه فصل گرم پیشی بگیرد.

بر اساس آمار شبکه برق، تجدیدپذیرها در ایران ۲۰ سال قدمت دارند و طی این مدت ظرفیت تجدیدپذیر نصب شده به کمتر از ۱۰۰۰ مگاوات می‌رسد. این میزان برق کمتر از یک درصد ظرفیت نیروگاه‌های کشور است.

به گزارش فارس،ایران ظرفیت قطعی ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر را دارد و کارشناسان اعتقاد دارند با توجه به پایه محکم گاز طبیعی برای نیروگاه‌های کشور، توسعه تجدیدپذیر در ابعاد برنامه فعلی می‌تواند بدون تاثیر بر پایداری شبکه زمینه رفع ناترازی برق را فراهم کند.