مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری نیرو «ونیرو» از ورود نیروگاه خوی به بورس خبر داد و گفت: سایست کلی شرکت ونیرو این است که تمام زیرمجموعه‌ها را در میان‌مدت وارد بازار سرمایه کند.

به گزارش صدای بورس، تقی‌زاده مدیرعامل ونیرو در مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت سرمایه‌گذاری نیرو (سهامی عام) در مورد عرضه یکی‌ از شرکت‌های زیرمجموعه‌ در بازار سرمایه گفت: سیاست کلی شرکت ونیرو این است که تمام زیرمجموعه‌ها را در میان‌مدت وارد بازار سرمایه کند.

وی ادامه داد: سایست کلی شرکت سرمایه‌گذاری نیرو (ونیرو) عرضه تمام زیرمجموعه‌ها به بازار سرمایه است اما اکنون نیروگاه خوی که یک نیروگاه ۳۰۰ مگاواتی است، برای عرضه در بورس در دستور کار قرار دارد.

حسنعلی تقی‌زاده در پاسخ به سوال سهامداران اضافه کرد: دو قرارداد در دستور کار است که یکی از آن‌ها قرارداد ۱۰۰ مگاواتی نیروگاه خورشیدی کاشمر است که از محل ماده ۱۲ است که در بورس انرژی عرضه نخواهد شد و پرداختی آن به صورت مستقیم از محل ماده مذکور صورت خواهد گرفت. اما برای قرارداد نیروگاه توربین بادی آبان جهت عرضه در بورس انرژی مجوز صادرشده است. امید است که تا پایان سال این ۳ مگاوات وارد مدار کشور شود.

به گفته وی نیروگاه ۷ مگاواتی مزرعه رمزارز نیز در دستور کار قرار دارد که مجوز عرضه آن در بورس انرژی تهیه شده است.

مدیرعامل مدیرعامل ونیرو افزود: وزارت نیرو اجازه صادرات برق به نیروگاه‌های بخش خصوصی به طور مستقل‌ نمی‌دهد و این مسئولیت توسط خود وزارت نیرو انجام خواهد شد.اما یکی از برنامه های بلند مدت این شرکت پارک انرژی کاشمرکه در دستور کار قرار دارد که در صورت عملیاتی شدن آن صادرات انرژی به افغانستان انجام خواهد شد.

تقی‌زاده به تجدید ارزیابی اشاره کرد و گفت: تجدید ارزیابی در سیاست‌های ونیرو از طبقه دارایی‌های سرمایه‌گذاری‌ها در دستور کار قرار دارد. . تجدید ارزیابی از محل سرمایه‌گذاری دارای استهلاک نیست. اما تجدید ارزیابی در برخی از دارایی‌های دیگر لازمه احتساب استهلاک است.

وی به عمر استهلاک نیروگاه‌ها اشاره کرد و گفت: افزایش مدت زمان استهلاک نیروگاه‌ها ۲۰ ساله در نظر گرفته شده است اما در واقعیت از نیروگاه‌ موجود در مشهد حدود ۴۵ سال با ضریب آمادگی بالای ۹۰ درصد در حال فعالیت است.

بهمنی، معاونت مالی شرکت سرمایه‌گذاری نیرو، نیز در این مجمع گفت: تغییر استراتژی شرکت جهت تخصیص بهینه منابع، یک امر طبیعی است. به عنوان مثال تغییر استراتژی شرکت و سرمایه‌گذاری بر واحدهای گازی پروژه آریان زنجان شرکت سرمایه‌گذاری نیرو بود که منجر به سود ۱۷۰ میلیارد تومان سوددهی مثبت شد. این انحراف از اهداف افزایش سرمایه قبلی در افشا اطلاعات قبلی گزارش شده بود.

وی افزود: پیش از تقسیم سود باید آن را در توسعه پروژه‌ها اختصاص دهیم، این امر منجر به افزایش بیشتر سود سهامداران نیز خواهد شد. عملکرد شرکت در سال‌های اخیر نیز این موضوع را به خوبی نشان داده است. هدف مجموعه حفظ نقدینگی، مشارکت در پروژه‌های مالی زیر مجموعه و اصلاح ساختار مالی شرکت بوده است.

در مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت سرمایه‌گذاری نیرو (سهامی عام) افزایش سرمایه ۵۰ درصدی به منظور حفظ نقدینگی شرکت از محل سود انباشته شرکت از محل سود انباشته شرکت از مبلغ ۱۰۵۰ میلیارد تومان به ۱۵۷۵ میلیارد تومان به ثبت رسید.