بر اساس آمارهای مرکز ملی مجوزهای کسب و کار، وزارت کشور(به جز شهرداری‌ها)، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صمت در مقایسه با سایر دستگاه‌های صادرکننده مجوز به ترتیب بیشترین میزان تاخیر در صدور الکترونیکی مجوزها را داشته‌اند.

به گزارش صدای بورس،برای گرفتن مجوز کسب و کار به هر اداره‌ای مراجعه کرده است اما معمولا می‌گویند بازار اشباع است، مجوز نمی‌دهیم، تخصصش تعمیر وسایل برقی خانگی است، این را محمد محسنی جوان فارغ‌التحصیل دانشگاه که پایان خدمت هم گرفته است، می‌گوید؛ ‌«‌می‌خواهم زن بگیرم،‌ می‌گویند باید شغل داشته‌ باشی،‌ می‌روم مجوز شغل بگیرم سنگ جلوی پایم می‌اندازند».

تا همین یکی دو سال پیش بود که صدور مجوز از سوی یک سازمان دولتی با هزار مانع مواجه بود، آخر سر هم در پیچ و خم یک امضای طلایی فلان مسوول می‌ماند و باز روز از نو روزی از نو.

‌دولت سیزدهم با راه‌اندازی سامانه ملی مجوزهای کسب و کار،‌ اعلام کرد همه دستگاه‌های دولتی صادرکننده مجوز باید به این سامانه بپیوندند، همه متقاضیان هم از طریق سامانه ملی مجوزها اقدام کنند، «دستگاههای صادرکننده مجوز باید ظرف یک هفته پاسخ دهند،‌ در غیر این صورت مجوز به صورت خودکار توسط سامانه صادر می‌شود»، ‌این را امیر سیاح، رئیس مرکز ملی مجوزهای کسب و کار وزارت اقتصاد می‌گوید.

‌در یک سال منتهی به اول دی ماه سال ۱۴۰۲ برای دریافت مجوز از وزارت کشور ۲ هزار و ۸۸۴ درخواست ثبت شده که از میان این درخواست‌ها برای ۸۲۵ متقاضی مجوز صادر شده است؛ از میان درخواست‌های صدور مجوز از وزارت کشور یک‌هزار و ۱۳۲ مورد با تاخیر در بررسی مواجه شده‌اند، درصد تاخیر در بررسی پرونده‌ها از سوی وزارت کشوربیش از ۳۹ درصد بوده است.

دومین رتبه برای تاخیر در صدور و بررسی مجوز به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اختصاص یافت، در بازه زمانی مورد نظر در این گزارش ۱۰ هزار و ۵۰۷ درخواست صدور مجوز از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است که از میان این تعداد تقاضا صرفا برای هزار و ۱۹۳ متقاضی مجوز صادر شده است، بررسی عملکرد این وزارتخانه نشان می دهد ۲هزار و ۵۶ درخواست صدور مجوز با تاخیر در بررسی مواجه شده است؛ ۱۹.۶درصد از درخواست های صدور مجوز از سوی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی طی یکسال اخیر با تاخیر در بررسی مواجه بوده است.

از ابتدای دی‌ماه سال ۱۴۰۱ تا اول دی سال جاری ۱۰۰ هزار و ۶۸۲ درخواست صدور مجوز از سوی وزارت صمت ثبت شده است که از میان این تعداد برای ۲۷ هزار و ۶۱۱ متقاضی مجوز صادر شده است.

در بازه زمانی مورد نظر در این گزارش‌ ۱۸ هزار و ۷۳ پرونده با ۱۸ درصد تاخیر مواجه شده است؛ براساس این گزارش؛ در بازه زمانی مورد گزارش در مجموع یک میلیون و ۶۴۹ هزار و ۴ درخواست صدور مجوز ثبت شده است که از این تعداد ۹۳۶ هزار و ۹۱ مجوز صادر و ۱۰۳ هزار و ۴۸۰ پرونده با تاخیر مواجه شده است. از مجموع این درخواست‌ها ۶.۳ درصد از پرونده‌ها تاخیر در بررسی داشته‌اند.

منبع:فارس