کارشناس اقتصادی با اشاره به بی‌تاثیری واردات ۱۹ تن شمش طلا در بازار، گفت: در کنار نرخ ارز و تورم، انس جهانی، یک متغیر مهم در بازارطلا است. بنابراین با سرمایه‌گذاری در این بازار ، دارایی سرمایه‌گذاران در برابر نوسانات تورم و نرخ ارز و انس جهانی، پوشش داده خواهد شد.

میثم رادپور در گفت‌وگو با صدای بورس گفت: با توجه به واردات ۱۹ تن شمش طلا به کشور،‌ مشابه این اتفاق در حوالی سال ۹۱ نزدیک ۱۰۰ تن و در سال ۹۷ قریب به ۶۰ تن با قیمت پایین‌تر پیش فروش شد، حتی با باوجود جهش‌های ارزی در آن زمان، این امر تاثیر بسزایی روی قیمت طلا نداشت.

وی ادامه داد: بازار طلا با بازار ارز قابل مقایسه نیست، چرا که این بازار اندازه کوچک‌تری نسبت به سایر بازارها دارد. به عنوان مثال این ۱۹ تن شمش طلا، طبق محاسبات، تاثیر قابل اعتنایی روی بازار نخواهد گذاشت و در مقابل سایر بازارها چندان چشمگیر نیست و تاثیری روی بازار طلا و بازارهای موازی نخواهد داشت. طلا وابسته به بازار بزرگتری مانند بازار ارز است و نرخ ارز روی تمام اقتصاد کشور موثر واقع می‌شود و خود نیز از رکود تورمی تاثیر می‌پذیرد.

کارشناس اقتصادی افزود: موثرترین عامل و چالش برای اقتصاد کشور، وجود رکود تورمی است. وقتی بهره‌وری کار کاهش می‌یابد و قیمت اغلب محصولات افزایشی است، یعنی در وضعیت رکود تورمی به سر می‌بریم. بنابراین تا زمانی که تورم وجود دارد اثر نرخ ارز بر بازار طلا پایدار خواهد ماند. در کنار نرخ ارز و تورم، انس جهانی، یک متغیر مهم در این بازار است. بنابراین با سرمایه‌گذاری در بازار طلا، دارایی سرمایه‌گذاران در برابر نوسانات تورم و نرخ ارز و انس جهانی، پوشش داده خواهد شد.

وی در مورد عضویت ایران در بریکس و ذخایر طلای اعضای این گروه گفت: به نظر می‌رسد ذخایر طلای اعضای این گروه اثر قابل توجهی روی بازار طلای کشور نداشته باشد، اما اگر بخواهیم ماننداثر پروانه‌ای، اثر هر چیزی را بر بازار یا اقتصاد کشور بسنجیم، پاسخ به تاثیر هر اتفاقی مثبت خواهد بود، اما زمانی که ما اثر این رخ‌دادهای سیاسی و اقتصادی را می‌سنجیم، منظور ما ارتباط و تاثیر مستقیم است.