به گزارش صدای بورس،معاملهگران گفتند که تخفیفها ممکن است بیشتر کاهش یابد، زیرا آخرین پیشنهاد شنیدهشده ۴دلار بوده و این در حالی است که میانگین تخفیف سالگذشته برای نفت سبک ایران حدود ۱۳دلار بود.
یکی از خریداران مستقر در شاندونگ گفت: «خریداران همچنان در تلاش برای یافتن راهحل هستند زیرا قیمتهای جدید بسیار بالا هستند، اما از آنجاکه آنها انتخابهای محدودی دارند و طرف ایرانی بسیار سرسخت است، فضا برای مذاکرات قیمت محدود و به نفع خریداران چینی نیست.»
پالایشگاههای مستقل چین از زمان اولین خرید نفت ایران در اواخر سال۲۰۱۹ به مشتریان اصلی تهران تبدیل شدهاند. آنها جایگزین پالایشگاههای دولتی شدهاند که به دلیل نگرانی در مورد نقض تحریمهای آمریکا، معامله با ایران را متوقف کردند. منابع تجاری میگویند پالایشگاههای مستقل حدود ۹۰درصد از کل صادرات نفت ایران را خریداری میکنند. در میان کشمکشها بر سر قیمتها، کل صادرات ایران و واردات چین از ایران کاهش یافتهاست.
ردیاب Vortexa Analytics تخمین میزند که چین در ماه گذشته حدود یکمیلیون و ۱۸۰هزار بشکه در روز نفت ایران را وارد کرد که از یکمیلیون و ۲۲۰هزار بشکه در روز در نوامبر و از رکورد یکمیلیون و ۵۳۰هزار بشکهدر روز در ماه اکتبر کمتر بود. عمده صادرات نفتخام ایران از طریق دریا صورت میگیرد و یکی دیگر از ردیابها، Kpler، آن را یکمیلیون و ۲۳۰هزار بشکه در روز برای دسامبر تخمین میزند که از یکمیلیون و ۵۲۰هزار بشکه در روز در نوامبر کمتر بودهاست. کپلر میگوید؛ ذخیرهسازی نفت در نفتکشها در آبهای ایران و آبهای مجاور با حدود ۲میلیون بشکه افزایش به ۱۵میلیون و ۵۰۰هزار بشکه در هفته گذشته رسیده است.
منبع:دنیای اقتصاد