علی سجادی در گفت و گو با «صدای بورس» در پاسخ به این سوال که آیا عرضه ۱۲ هزار خودرو زیر قیمت را می توان نوعی دستکاری بازار یا بیتدبیری دولت دانست؟، گفت: نمی توان به طور قطع گفت این تصمیم را نوعی دستکاری در بازار سرمایه است اما باید توجه داشت بسیاری از مواقع تصمیمات خلق الساعه گرفته می شود و این امر یک ریسک قانونی است و کشور همواره در معرض این ریسک قرار دارد . برای این که سهامداران و فعالان اقتصادی دچار اینگونه ریسک نشوند، دولت باید تمام تصمیمات خود را به طور شفاف اعلام و سازمان بورس اوراق بهادار نیز درقامت مطالبهگر خواستار شفافیت باشد تا برخی افراد از این محل برای دستکاری قیمت سواستفاده نکنند.
کارشناس بازار سرمایه افزود: وضعیت اقتصاد کشور به شدت تحت تاثیر تصمیمات دولت است، به گونهای که اگر دولت بر صنایع مختلف مانند خودرو، پتروشیمی وغیره سیاستگذاری کند، به طور یقین صنعت مذکور تحت تاثیر آن قرار خواهد گرفت. امری که باید مدنظر قرار گیرد این است که دولت بهتر است این تصمیمات را در قالب یک برنامه مدون بلندمدت ارائه دهد. تا به پیشبینی پذیر شدن اقتصاد کمک کند.
وی، تاکید کرد: در صورتی که این تصمیم منجر به فاصله گرفتن دولت از قیمتگذاری دستوری شود و یک تغییر رویکرد باشد، این اتفاق میتواند برای سهام خودرویی ها مثبت واقع محسوب شود و از همه مهمتر باعث حذف بازار سیاه خواهد شد و به طور یقین هم تولیدکننده و هم مصرفکننده هر دو از این محل، سود خواهند برد. اما در صورتی که این اتفاق، یک تصمیم مقطعی و زودگذر باشد ، صرفا یک اثر کوتاه مدت خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت مشاور سرمایهگذاری امین نیکان ادامه داد: باید به این نکته توجه داشت بسیاری از نمادهای شرکتهای بورسی زیر قیمت و ارزنده هستند و این امر، محصول ریسکهایی است که به بازار تحمیل میشود. نهادهای متولی و ناظر باید این ریسکها را شفافسازی و ابهام زدایی کنند تا در ابتدای سال آینده که به فصل مجامع نزدیک میشویم، شاهد یک روند مثبت در بازار سرمایه بود.