تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۴

یک فعال بازار طلا با اشاره کاهش قیمت سکه و طلا عرضه جدید بانک مرکزی را در این روند مثبت ارزیابی کرد.

به گزارش صدای بورس، هرچند قیمت انس جهانی طلا در هفته‌های اخیر تغییرات چشمگیری نداشت؛ اما قیمت‌ها بازار طلا و سکه در روزهایی که نرخ ارز صعودی بود، افزایش یافت. روندی که با اقدامات جدید بانک مرکزی متوقف شد.

محمد کشتی آرای، کارشناس بازار طلا در رابطه با آخرین وضعیت بازار گفت: قیمت سکه و طلا تا صبح یکشنبه افزاشی بود، حتی قیمت سکه به ۳۴ میلیون تومان نیز رسید، ظهر یکشنبه بانک مرکزی اطلاعیه‌ای صادر کرد مبنی بر اینکه از چهارشنبه هم سکه جدید بدون تاریخ و هم شمش طلا در در اتاق ارز و طلا عرضه خواهد شد این اتفاق باعث یکباره قیمت سکه به شدت افت کند و در همان روز اول ۲ میلیون و ۲۰۰ تا ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان کاهش یابد.

وی اضافه کرد: قیمت طلا کاهش پیدا نکرد دلیلی هم برای آن نبود؛ اما تاثیر این اطلاعیه روی ارز اثرگذار بود و روند افزایشی آن را متوقف کرد و با کاهش نرخ ارز قیمت طلا نیز افت کرد.

کشتی آرای عرضه سکه‌های جدید و شمش طلا را برای بازار مثبت ارزیابی کرد و گفت: در مجموع اطلاعیه بانک مرکزی و اقدامی که به موقع انجام شد التهاب قیمت‌ها را گرفت و باعث کاهش قیمت شد؛ روز دوشنبه نیز قیمت سکه به طور متوسط ۸۰۰ هزار کاهش یافت و به ۳۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید.

این فعال بازار طلا افزود: در حالی که در دو روز اول هفته قیمت انس جهانی طلا بدون تغییر بود با آغاز به کار بازارهای جهانی در روز دوشنبه انس جهانی ۳ دلار افزایش قیمت داشت؛ اما همانطور که گفته شد قیمت سکه ۸۰۰ هزار تومان، سکه طرح قدیم ۷۰۰ هزار تومان، نیم سکه ۷۰۰ هزار تومان، ربع سکه ۶۰۰ هزار تومان و سکه یک گرمی هم ۲۰۰ هزار تومان کاهش یافت.

به گفته کشتی آرای حباب سکه نیز در روزهای اخیر که تا ۷ میلیون تومان هم رشد کرده بود ۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان کاهش یافت.

وی درباره آینده بازار طلا نیز اظهار داشت: روند بازار متعادل و داد و ستدها واقعی است، بازار منتظر روز چهارشنبه است که عرضه طلا و سکه آغاز شود این عرضه قطعا تاثیر بیشتری روی قیمت ها و روند نزولی خواهد داشت.

کشتی آرای در پاسخ به این سوال که ممکن است عرضه سکه بانک مرکزی مانند تجربه‌های دهه ۹۰ با شکست مواجه شود نیز، گفت: امسال با آن سال ها خیلی تفاوت دارد؛ امسال مقدار زیادی طلا وارد کشور شد و قرار است عرضه‌ها از این طریق باشد نه خزانه بانک مرکزی. در دهه ۹۰ سکه ها واگذار شده از خزانه کشور خارج می شد بنابراین وضعیت کنونی با آن سال‌ها قابل قیاس نیست و به نظر می‌رسد این عرضه اثر مثبتی در بازار داشته باشد.

منبع: اقتصادآنلاین