در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت بین‌المللی توسعه صنایع و معادن غدیر« وکغدیر» ۲۲۰ ریال سود به ازای هر سهم تقسیم شد.

به گزارش صدای بورس ، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت توسعه صنایع ومعادن غدیر (وکغدیر) با حضور بیش از ۹۲ درصد سهامداران برگزاری شد.

سید ابوتراب فاضل مدیرعامل شرکت بین‌المللی توسعه صنایع و معادن غدیر در مجمع « وکغدیر» گفت: با بیان اینکه شرکت ۷۵۲۰ میلیارد تومان سود محقق کرده است، گفت: ۳۸۳۶میلیارد تومان سرمایه ثبتی امسال وکغدیر است و خالص ارزش دارایی‌های وکغدیر ۱۰۳هزار میلیارد تومان است.

وی افزود: مجموع مخارج سرمایه‌گذاری در شرکت‌های تابعه و وابسته به هلدینگ در سنوات آتی و بدون لحاظ درصد سهامداری، ۱ میلیارد یورو به اضافه ۷۳هزار میلیارد تومان است.

مدیرعامل کغدیر تصریح کرد: شرکت کم‌ترین سرمایه در مقایسه با هلدینگ‌های مشابه را دارد و رتبه دوم در رشد سودآوری را کسب کرده است. همچنین این مجموعه رتبه دوم بازدهی‌ها در مقایسه با هلدینگ‌های مشابه را به ثبت رسانده است.

فاضل اظهارداشت: شرکت تا پایان سال ۱۴۰۲، ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تن به ظرفیت فولاد کشور اضافه می کند، این بنگاه اقتصادی جهت شفافیت، بهبود جایگاه در اقتصاد ملی، گسترش فرهنگ سهامداری و سرمایه گذاری در دارایی‌های پر بازده و همچنین بهبود عملکرد در اسفند ماه ۱۴۰۱ اقدام به ورود به بازار سرمایه کرده که یکی از بزرگترین عرضه‌های اولیه سال‌های اخیر را در بورس داشته است

وی با بیان اینکه این شرکت ، یکی از بزرگترین عرضه‌های اولیه سال‌های اخیر را در بورس داشته است، افزود: شرکت کغدیر رشد چشمگیری را تجربه کرده است که پس از به روزرسانی ارزش خالص دارایی‌های هلدینگ صنایع و معادن غدیر از مقدار ۲۷ هزار میلیارد تومان در سال ۹۹ به حدود ۱۰۳ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ رسیده است.

مدیرعامل شرکت بین‌المللی توسعه صنایع و معادن غدیر با اشاره به اینکه سهم بازار این هلدینگ در حوزه گندله در حدود ۱۵ درصد و چشم انداز وکغدیر رسیدن به ۳۳ درصد از سهم بازار است، اظهارداشت: در آهن اسفنجی اکنون در حدود ۱۸ درصد از سهم بازار در اختیار این شرکت است و چشم انداز وکغدیر تا پایان سال ۱۴۰۴ رسیدن به ۲۹ درصد از سهم بازار است.

به گفته فاضل در حوزه فولاد اکنون این هلدینگ حدود ۷ درصد از تولید کل کشور را دراختیار دارد که باتوجه به سرمایه‌گذاری های انجام شده طی چند سال آینده انتظار می‌رود وکغدیر ۳۱ درصد از سهم بازار را به دست آورد. همچنین سهم این هلدینگ از کنسانتره مس در حال حاضر صفر است و براساس برنامه ریزی و سرمایه‌گذاری های صورت گرفته تا سال ۱۴۰۵ به ۱۱ درصد خواهد رسید.

وی با بیان اینکه میزان ذخایر طلا یکی از بهترین سرمایه‌گذاری‌ها و تملک معادن جدید طلا است، ادامه داد: در حوزه کاتد مس در حال حاضر ۱ درصد از سهم بازار متعلق به وکغدیر است و انتظار می‌رود تا سال ۱۴۰۵ این سهم به ۳ درصد برسد.

فاضل با تاکید براینکه در حوزه طلا اکنون هلدینگ صنعت و معدن غدیر هیچ سهمی از بازار ندارد، گفت: باتوجه به سرمایه گذاری های انجام شده تا سال ۱۴۰۴ این هلدینگ ۱۸ درصد از سهم بازار طلا را خواهد داشت.

وی به طرح های معدنی این شرکت اشاره کرد و اظهارداشت: بهره برداری از کارخانه‌ طلای خونیک تا پایان سال ۱۴۰۳ و همچنین آماده سازی معدن جنگ‌سر از جمله طرح‌های معدنی مهم این هلدینگ در حوزه طلا است.

مدیرعامل شرکت بین‌المللی توسعه صنایع و معادن غدیر با بیان اینکه تقاضای بلند مدت صنایع معدنی تا سال ۲۰۲۵ میلادی رشد چشمگیری خواهد داشت، افزود:براساس آخرین اکتشافات انجام شده از ۳۷ میلیارد تن ذخیره کشف شده حدود ۳۰۰ تن طلا حدود ۳ میلیون تن سنگ آهن حدود ۱۹ میلیارد تن کانی سنگ مس و ۱۰۰ میلیون تن کان سنگ روی به میزان ذخایر فلزی پر اهمیت و راهبردی وجود دارد.

وی اظهارداشت: براساس گزارش بانک مرکزی که در خرداد ماه ۱۴۰۰ منتشر شد، به عنوان ذخایر فلزی پر اهمیت و راهبردی وجود دارد براساس این گزارش در حال حاضر سهم معادن بدون در نظر گرفتن پایه معدنی ۱.۳ درصد از اقتصاد کشور است. این در حالی است که در جهان این سهم بالاتر از ۱۰ درصد است.

فاضل گفت:این هلدینگ بدون در نظر گرفتن درصد سهامداری در حوزه سنگ آهن در انتهای سال ۱۴۰۲ حدود ۲۱ درصد است و این هلدینگ در نظر دارد با سرمایه‌گذاری‌های راهبردی در سال‌های آینده این سهم را به ۵۲ درصد افزایش دهد.

فاضل با بیان اینکه کل سود موتوژن را برای افزایش سرمایه صرف خواهیم کرد، افزود: در شرکت موتوژن ساختار مالی آن شرکت اصلاح و فروش این شرکت بهبود پیدا کرد به نحوی که در سال مالی گذشته حدود ۷۰۰ میلیارد تومان سود نصیب سهامداران کرده است.

وی ادامه داد: شرکت موتوژن به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان الکتروموتور در کشور است در حال حاضر بیش از ۲ میلیون دستگاه الکتروموتورهای تک فاز و ۳ فاز با کاربردهای صنعتی و خانگی و مطابق با استانداردهای جهانی تولید و به بازارهای مصرف عرضه می‌کند.