کارشناس بازار سرمایه گفت: مسئله تعیین نرخ خوراک همیشه وجود داشته اما زمان اصلاح بازار کوتاه است. بازار از این طریق یک رشد خوب و چشمگیر را دریافت می کند و به نظر می رسد از این محرک برای رشد جدید استفاده کند. اما از دیدگاه بنیادی، اینکه بگوییم به مقدار زیاد قادر به نزولی کردن بازار سرمایه باشد، امکان پذیر نیست.

رشید مهدوی در گفت و گو با «صدای بورس» در خصوص صحبت وزیر اقتصاد در مورد شرکت‌های پذیرفته‌ شده در بورس مشروط بر انجام افزایش سرمایه و تزریق منابع آن در بخش تولید و توسعه که مشمول مالیات با نرخ صفر می‌شوند، گفت: پذیرش شرکت ها مشروط بر انجام افزایش سرمایه و تزریق منابع آن در بخش تولید و توسعه که مشمول مالیات با نرخ صفر با ابهاماتی روبه رو است.این درحالی است که بحث داغ این روزهای بورس افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی ها است اما این امر فقط مختص به ارزش دارایی ها بخصوص در حوزه هلدینگ ها است.بسیاری از کارخانه ها در سهام کوچک در سال های ۹۸ و ۹۹ افزایش سرمایه داشته اند.

کارشناس بازار سرمایه افزود: هلدینگ های سرمایه گذاری دارایی های نامشخص با ارزش نامعلوم دارند که با افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی ها صورت گرفته است. دارایی ها به همراه بدهی ها نیز بروز وسپس می توان ارزش واقعی آنها را بررسی کرد.

مهدوی افزود: شرط بر این است که پول از محل تجدید ارزیابی باید به طرح های توسعه و تولید تزریق شود به این معنی که افزایش سرمایه از محل آورده نقدی است نه تجدید ارزیابی چرا که پول وارد شده به یک کارخانه آورده نقدی آن است که سهامدار با خرید به کارخانه کمک و تامین مالی از محل تولیدی آن صورت می گیرد.اما این مسئله هیچ تاثیری بر قیمت ها ندارد چرا که این امر یک تامین مالی برای کارخانه ها است

وی ادامه داد:در این روزها موضوع افزایش سرمایه پررنگ اما اشتباه تعبیر می شود و نکته قابل توجه آن است که برای هلدینگ ها در راستای تجدید ارزیابی تخفیفاتی در نظرگرفته شده اما این مسئله هنوز بصورت کامل مشخص نشده است.

مهدوی اظهار داشت: زمانی که صحبت از سهام بورسی می شود آنها به گروه خدماتی،تولیدی ،هلدینگ ها و غیره تقسیم بندی و تاثیر مستقیم آن با فرض اجرا بر شرکت تولیدی صورت می گیرد که حوزه فلزات و معادن پررنگ تر هستند. کارخانه ها در حال تکامل دادن به زنجیره تولید خود هستند و معادن که وارد خط تولید فرایندی و آهن،میلگرد وغیره می شوند ، می توانند در طرح های توسعه خود بسیار مفید باشند.

کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: سهامی که برای خود فلزات و زیر مجموعه کارخانه ها و هلدینگ ها هستند تفاوتی وجود دارد چرا که تامین مالی از جیب خود هلدینگ ها صورت می گیرد و حدود ۲درصد سهامدار خرد و عمده پول از خود کارخانه و زیرمجموعه ها است و برای آنها قطعا تاثیر بسیار بالایی دارد و می تواند طرح توسعه را کامل کند.

مهدوی تصریح کرد: در سه سال گذشته زمانی که هدف بازار رشد بالا بوده است چندین سهم در صف فروش قرار گرفته و یک استارت برای رشد جدید ایجاد می کرد.اما این روزها دلایل منفی که برای بورس مطرح می شود قیمت روز دلار ،کسری بودجه و نرخ خوراک پتروشیمی ها که سهم قابل توجهی از بازار را تشکیل می دهند و تاثیرگذار نیز بر بازار هستند اما این برخلاف خودرویی ها است که لیدر محسوب می شوند.

کارشناس بازار سرمایه در مورد مصوبه جدید پالایشی ها گفت: مسئله تعیین نرخ خوراک همیشه وجود داشته اما زمان اصلاح بازار کوتاه است. بازار از این طریق یک رشد خوب و چشمگیر را دریافت می کند و به نظر می رسد از این محرک برای رشد جدید استفاده کند. اما از دیدگاه بنیادی، اینکه بگوییم به مقدار زیاد قادر به نزولی کردن بازار سرمایه باشد، امکان پذیر نیست.