به گزارش صدای بورس،سید احمد موسوی مدیرعامل آنتی بیوتیک سازی ایران در اولین نشست خبری ویژه عرضه اولیه سهام شرکت آنتی بیوتیک سازی ایران به معرفی این مجموعه پرداخت و گفت: این شرکت مواد اولیه دارو را تولید میکند و در سال ۱۴۰۰ در فرابورس پذیرش شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر طی سال جاری ۶۰ درصد بازار خانواده پنی سیلین و ۵۰ درصد سفیکسیم را در اختیار داریم و در چشم انداز ۱۴۰۴ نیز تلاش داریم جزو تولیدکنندگان اصلی و برترین تولید کنندگان آنتی بیوتیک باشیم.
مدیرعامل شرکت آنتی بیوتیک سازی ایران در ادامه با اشاره به اینکه از سه سال قبل وارد حوزههای درمانی و گروههای درمانی جدید شده ایم، افزود: بدین ترتیب بخشی از واردات و مصرف ارزی در این مجموعه حذف شده است .این مجموعه دارای راکتورهای تناژ متنوع است. همچنین توانایی تولید واکنشهای شیمیایی دمایی ۸۰ تا ۱۲۰ درجه سانتیگراد را داریم که در کشور، چنین تواناییهایی محدود است.
وی ادامه داد: دارا بودن تجهیزات در مقیاس مختلف مانند راکتور از ۱۵ لیتر تا ۲۴هزار لیتر از ویژگیهای بیوتیک است.
به گفته مدیرعامل شرکت آنتی بیوتیک سازی ایران ماده مؤثره آنتی بیوتیکهای بتالاکتام در خطوط جداگانه و ظرفیت تجمیعی بیش از ۱۰۰۰ تن در سال تولید میشود.
موسوی مدیرعامل این مجموعه در خصوص نسبتهای سود و زیان بیوتیک عنوان کرد: فروش در نظر گرفته شده در بودجه سال جاری ۱۲۰۰ میلیارد تومان و سود در نظر گرفته شده ۲۴۲ میلیارد تومان است که تا پایان سال محقق میشود.
وی افزود: در حال حاضر بیوتیک ۶۰درصد سهم بازار و پنیسیلین ۵۰درصد سهم بازار سفالوسپورینها را در اختیار دارد.
مدیرعامل شرکت آنتی بیوتیک سازی ایران در بخش دیگری از نشست خبری ویژه عرضه اولیه سهام این شرکت در فرابورس، وضعیت پروژههای شرکت را تشریح کرد و گفت: بهینهسازی تاسیسات مرکزی، خرید و نصب سیستم تولید آب مورد نیاز شرکت، توسعه و بازسازی اتاق تمیز واحد تولید سفالوسپورین که با برآورد هزینهای ۱۶۰ میلیارد تومان ظرفیت تولید این محصول را تا ۵۰ درصد افزایش خواهد داد، بخشی از پروژههای این مجموعه هستند.
به گفته موسوی مدیرعامل بیوتیک، این مجموعه تکنولوژی تولید را در سال ۹۶ به روش آنزیماتیک تغییر داده که ارتقای کیفی بالایی برای محصولات تولیدی ایجاد کرده است.
وی افزود: آنتی بیوتیک سازی ایران از سال ۹۶ به عنوان دانشبنیان صنعتی شناخته شده و ۵ محصول دانشبنیان تولید میکند. برای سه محصول از تخفیف مالیاتی و برای دو محصول دیگر از تسهیلات ارزانقیمت صندوق توسعه ملی استفاده میکنیم.
مدیرعامل شرکت آنتی بیوتیک سازی ایران اظهارداشت: ۷ محصول دانشبنیان جدید هم تا سال آینده وارد خط تولید خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آنتی بیوتیک سازی ایران افزود: چالش ها و مشکلاتی که شرکت آنتی بیوتیک سازی ایران با آنها مواجه بوده مواردی نظیر تخصیص و تامین انتقال ارز در 7 ماه اول است که منجر به کمبود تولید با حداکثر ظرفیت بوده که البته با تخصیص ارز و تولید با حداکثر ظرفیت عدم تحقق برنامه تولید جبران شده است.
وی ادامه داد: عدم تخصیص به موقع و کافی ارز برای تامین مواد مورد نیاز سال آینده ، آزاد شدن ارز دارو در سال 1401 و همچنین کمبود منابع و سرمایه در گردش برای تامین مواد اولیه از دیگر مشکلات این حوزه است.
موسوی با تاکید بر چالش های این حوزه از سمت نهادها افزود: عدم همکاری بانکها در افزایش حدهای اعتباری شرکت ها و ارائه تسهیلات به موقع و به میزان مورد نیاز ریسک عدم تامین منابع مالی جهت خرید مواد اولیه را افزایش می دهد و مشکلات گمرکی و سرویس دهی نامناسب و قطعی های مکرر در سامانه های بانکی،صمت،گمرکات و پیچیده بودن فرآیند ترخیص کالا از دیگر چالش های و عدم دسترس راحت و آسان برای این شرکت است.
میثم بلگوریان ارزشگذار و متعهد خرید آنتی بیوتیک سازی ایران به نمایندگی از شرکت لوتوس پارسیان، اظهار کرد:نرخ رشد را برای همه دورهها ۲۰ درصد، نرخ رشد مواد اولیه را ۲۰ درصد، نرخ تسهیلات را ۲۳ درصد و نرخ تقسیم سود هم ۸۰ درصد در نظر گرفتهایم.
وی افزود: مفروضات کلی ارزشگذاری سهام نشان میدهد که بخش قابل توجهی از درآمدهای شرکت به دلیل دانشبنیان بودن، معاف از مالیات است.
ارزشگذار و متعهد خرید آنتی بیوتیک سازی ایران گفت: سودعملیاتی شرکت برای ۱۴۰۲ رقم ۲۹۰ میلیارد تومان و برای سال آینده ۳۵۵ میلیارد تومان برآورد شده است.
بلگوریان تصریح کرد: پیشبینی میشود سود خالص سال آینده نیز حدود ۲۳۰ میلیارد تومان باشد. سود خالص امسال ۲۱۸ میلیارد تومان برآورد شده که محققشده ۹ ماهه حدود ۱۲۴ میلیارد تومان است.
وی اظهارداشت:ارزشیابی سهام شرکت به روشهای تنزیل سود تقسیمی در سالهای آتی، روش تنزیل جریانات نقد و روش خالص ارزش روز دارایی سهام بوده است.
ارزشگذار و متعهد خرید آنتی بیوتیک سازی ایران با بیان اینکه نهایتا با روش ارزشگذاری نسبی هم ارزشگذاری انجام شده است،اظهارداشت:در نهایت جمعبندی این ۴ روش، عدد ارزش شرکت ۱۴۷۲ میلیارد تومان برای کل مارکت و به ازای هر سهم ۱۸۳۴ تومان برآورد شده است.