امیررضا وطنخواه، در گفت و گو با صدای بورس در خصوص وضعیت امروز بازار، گفت: افزایش نرخ ارز، به دلیل تشدید تنشها در سطح منطقه است و از جنس افزایش تورم ناشی از رشد نقدینگی نیست. به همین دلیل افزایش تنشها اثر منفی بر بازارسرمایه دارد و همین موضوع را در بازار امروز مشاهده کردیم که فشار فروش افزایش یافتهاست.
وی افزود: افزایش نرخ بهره سپرده بانک مرکزی، اثر منفی خود را در آینده به بازار تحمیل خواهد کرد و طبیعی است که بانک مرکزی، در ابتدا نرخ ارز را کنترل کند و بعد تاثیر سیاست خود بر بازار سرمایه را در نظر گیرد. به نظر میرسد، این تصمیم بانک مرکزی در این مقطع زمانی، بیتاثیر بر نرخ ارز خواهد بود. چرا که سهامدار، با افزایش تنش، دارایی خود را نقد میکند تا مستقیما به آن دسترسی داشته باشد و این خروج پول از بازار سرمایه، به معنی ورود آن به سپرده بانکی نیست.
این کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد: بنابراین بانک مرکزی مقصر خروج پول از بازار نیست، اما اگر پس از کاهش نرخ ارز، افزایش نرخ بهره ادامهدار باشد، میتوان تاثیر این تصمیم را در بازار سرمایه منفی دانست.همانطور که مشاهده شد، با عرضه شدید ارز توسط بانک مرکزی به بازار، شاهد کاهش نرخ ارز از ۵۹ هزار تومان به ۵۷ تومان بودیم اما باتوجه به اینکه سطح تنش بالا است، باز هم شاهد افزایش قیمت دلار هستم. بنابراین با توجه به این اخبار، تحلیل رفتارهای منطقی در بازار و اقتصاد، نادرست است چرا که در حال حاضر، نرخ ارز به اخبار واکنش نشان میدهد نه با سیاستهای بانک مرکزی.
وی تاکید کرد: بازار سرمایه با توجه به تمامی معیارها، در جایگاه ارزندهای قرار دارد و کاهش باازر به نقطه خاصی، تصور نمیشود و در صورتی که ریزش داشته باشیم، این ریزش حتما جبران خواهد شد. هم P/E و هم ارزش دلاری، سال گذشته، بازار سرمایه در سطح ۱۶۰ میلیارد دلاری، برگشت و یک جریان صعودی را در شرایط عدم تنش به ثبت رساند. اما در حال حاضر، با عرضه اولیههای بالا و پذیرهنویسیهای بیشتر، نرخ رشد نسبت به سال گذشته کمتر است این در حالی است که نرخ ارز در همین بازه در سال گذشته، افزایش داشته است. بنابراین بازار سرمایه محکوم به رشد است و موعد رشد آن مشخص نیست اما اگر روند نزولی داشته باشد، پایدار نخواهد بود.
بر اساس گزارش صدای بورس، بازار سرمایه در چهارمین روز معاملاتی هفته، با یک افت ۹ هزار و ۹۲۸ واحدی گذراند و به سطح دو میلیون و ۱۱۱ هزار واحد رسید و شاخص کل هموزن نیز که یکسانکننده اثر سهم است نسبت به روز گذشته یک رشد ۴ هزار و ۱۶۷ واحد را تجربه کرد. ارزش ۴۹۱ هزار معامله ۷۲ هزار میلیارد ریال برآورد شده است.
در بازار فرابورس نیز شاخص کل ۵۸ واحد نسبت به روز گذشته رشد داشت و به سطح ۲۵ هزار ۴۸۷ واحد رسید. ارزش یک میلیون و ۴۷۵ هزار معامله ۶ هزار میلیارد ریال به ثبت رسیده است.
نمادهای مثبت و منفی
۱۳۰ نماد بازار مثبت و ۴۶۰ نماد از میان ۶۸۲ نماد بازدهی منفی داشتند و این بدان معناست که ۱۹ درصد نمادها سبز رنگ و ۶۷ درصد بازار قرمز شده بودند.
بیشترینها
فنر، فصبا، ثشاهد و ثفارس بیشترین ارزش معاملات را به ثبت رساندند.
دی، شستا، شگستر و خودرو بالاترین حجم معملاتی را به نام خود زدند.
نمادهای فارس، فولاد، فملی و شستا بیشتر از سایرین ارزش بازاری را داشتند.
در نمادهای نخریس، فنافزار، تکاردان و کتوسعه بیشترین قدرت خرید حقیقی به ثبت رسید.
شپنا، شستا، وبملت و پارسان بیشترین تاثیر منفی را روی شاخص کل داشتند و در این بازار نمادهای داتام، شستا، ثشاهد و فولاد بیشترین تراکنش را داشتند.
آریا و فصبا بیشترین تاثیر مثبت و بپاس و خاور بیشترین تاثیر منفی بر شاخص کل بازار نقدی فرابورس گذاشتند و فنر، نخریس، فصبا و کرومیت، جزو نمادهای پرتراکنش بازار نقدی فرابورس به ثبت رسیدند.
در نمادهای وپارس، ولپارس، ثامید و شاوان فشار از سمت تقاضا نسبت به سایر نمادها برتری داشت.
صنایع پیشروی امروز
صنایعی که در چهارمین روز هفته توانستند بیشترین بازدهی را به ثبت برسانند، شامل گروههای چاپ و نشر، انبودهسازی، محصولات کشاورزی و کاشی و سرامیک بودند.
همچنین ۴ صنعت سرمایهگذاری، بانکها و موسسات اعتباری، فرآوردههای نفتی و خودرو، بیشترین تاثیر را روی شاخص داشتند.
صندوقهای برتر
صندوقهای سهامی هیوا، ثهام، ترمه و استیل در جزو پربازدهترین صندوقهای سرمایهگذاری شدند. همچنین صندوقهای درآمد ثابت بمان، صایند، درین و اونیک در میان درآمد ثابتیها رکورد زدند.