به گزارش صدای بورس، شرکت کارگزاری بانک ملی ایران در سال ۱۳۸۱ به ثبت رسید و فعالیت رسمی خود را آغاز کرد. در حال حاضر سه صندوق سرمایهگذاری در این مجموعه مشغول فعالیت هستند که در ادامه ضمن معرفی این صندوقها، مروری بر عملکرد آنها خواهیم داشت.
صندوق سرمایهگذاری مشترک کارگزاری بانک ملی ایران
نخستین صندوق این مجموعه با نام صندوق سرمایهگذاری مشترک بانک ملی ایران، در اردیبهشتماه ۱۳۸۷ آغاز به کار کرد. خالص ارزش داراییهای صندوق با رشدی ۳۱ درصدی در یکسال گذشته، اکنون اندکی در مرز ۶ هزار میلیارد ریال قرار دارد. بازار سهام و در صدر آن، گروههای «فلزات اساسی»، «سیمان، آهک و گچ» و «محصولات شیمیایی» سهمی ۹۷ درصدی در پرتفوی صندوق داشتهاند. این صندوق سهامی با بازدهی حدود ۴۵ درصدی در یکسال گذشته عملکرد خوبی داشته و در افقی بلندمدت نیز، از ابتدای تأسیس تاکنون، با تحقق بیش از ۵۹ هزار درصد بازدهی طیِ حدود ۱۵ سال، شگفتیساز شده است.
صندوق سرمایهگذاری مشترک توسعه ملی ایران
مهرماه ۱۳۹۲ دومین صندوق سهامی این کارگزاری فعالیت خودش را آغاز کرد. خالص ارزش داراییهای این صندوق در یکسال گذشته با رشدی ۸ درصدی، به بیش از ۵۰۰۰ میلیارد ریال رسیده است. سهم بازار سهام از پورتفوی صندوق حدود ۹۸ درصد است که در این بین، صندوق بیشترین سرمایهگذاری را در گروه «فلزات اساسی»، «محصولات شیمیایی» و «سیمان، آهک و گچ» داشته است. صندوق مشترک توسعه ملی ایران در یکسال اخیر حدود ۴۰ درصد بازدهی داشته و در افق بلندمدت نیز موفق به کسب بیش از ۴ هزار درصد بازدهی طی ۱۰ سال شده است.
صندوق اعتماد کارگزاری بانک ملی ایران
کارگزاری بانک ملی ایران، در تیرماه سال ۱۳۹۶ و در راستای جذب سرمایهگذاران ریسکگریز، صندوق با درآمد ثابت اعتماد کارگزاری بانک ملی ایران را تأسیس کرد. خالص ارزش داراییهای این صندوق، با ۱۳ درصد کاهش در یکسال گذشته، در نزدیکی سطح ۹۹ هزار میلیارد ریال است. متناسب با نوع صندوق، بازار سهام سهم اندکی در پرتفوی آن داشته و بیشترین سرمایۀ صندوق با ۴۵ و ۴۱ درصد، به ترتیب به بازار بدهی و سپردۀ بانکی اختصاص یافته است. صندوق اعتماد کارگزاری بانک ملی ایران در یکسال اخیر، حدود ۲۱ درصد بازدهی داشته است.
در جدول مشروح عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری تحت مدیریت کارگزاری بانک ملی ایران را مشاهده میکنید.
انتخاب وزن بهینه داراییها
استراتژی صندوقهای کارگزاری بانک ملی برای مدیریت داراییهای تحت مدیرت صندوقها در درجه اول، انتخاب وزن بهینه داراییها برای صندوقها با توجه به نوع صندوق و حدنصابهای سازمان است. پس از تخصیص وزن بهینه داراییها (سهام و مشتقات آن، اوراق درآمد ثابت، سپرده، صندوقهای کالایی و ...)، با نگاهی از بالا به پایین، به تخصیص وزن بهینه سکتورهای مختلف در آن دارایی میپردازیم. به عنوان مثال اگر ۲۰ درصد وزن شاخص کل سهام به صنعت پتروشیمی اختصاص داشته باشد و در نظر تیم تحلیلیمان، شرایط این صنعت در تایم فریم مد نظر، شرایط خوبی نداشته باشد؛ وزن کم از ۲۰ درصد را به این سکتور اختصاص میدهیم. لازم به تاکید است این وزن دهیها با توجه به سطح ریسک متفاوت در صندوقهای سهامی و درآمد ثابت، متقاوت خواهد بود. سپس در هر سکتور اوراق مناسب (سهام، اوراق درآمد ثابت...) را بر اساس ارزندگی آن اوراق انتخاب و براساس ریسک آن اوراق وزن مناسبی برای تخصیص در پرتفوی برای آن اوراق تعیین میکنیم.
شماره ۵۳۰ هفته نامه اطلاعات بورس