.به گزارش صدای بورس،احمد اشتیاقی ، در مورد ماهیت تجدید ارزیابی دارایی شرکتها، گفت: شرایط تورمی سبب میشود تا قیمت دفتری دارایی شرکتها با قیمت روز (جایگزینی) تفاوت فاحشی داشته باشد؛ استانداردهای حسابداری برای رفع این مسئله امکانی را فراهم آورده تا داراییها به وسیله تجدید ارزیابی با نرخ روز در دفاتر ثبت شوند.
وی افزود: در صورت اجرایی نشدن تجدید ارزیابی دارایی نمیتوان صورتهای مالی شرکتها را با یک دیگر مقایسه کرد و همین امر موجب حادث شدن خلاء اطلاعاتی در بازار سرمایه میشود.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان این که سازمان امور مالیاتی افزایش سرمایه ناشی از تجدید ارزیابی دارایی را معاف از مالیات دانسته، تصریح کرد: در حالحاضر به منظور تسریع و تشویق شرکتها برای امر مذکور مسئله استهلاک نیز میبایست از موضوع پرداخت مالیات معاف شود.
رقیق شدن قیمت سهمها
اشتیاقی در ادامه با بیان این که تجدید ارزیابی داراییها میتواند موجب رقیق شدن قیمت سهمها به سمت ارزش اسمی شود، گفت: این امر به لحاظ بعد روانی جو مثبتی را در بازار سهام حاکم خواهد کرد.
وی با اشاره به این که تجدید ارزیابی دارایی شرکتها روند تامین مالی از طریق بانک را تسریع میبخشد، افزود: اگر هلدینگها نسبت به تجدید ارزیابی داراییهایشان اقدام کنند، اختلاف قیمت سهام شرکتشان با ارزش ناخالص دارایی «NAV» کاهش یافته و ارزش سهام نیز افزایش مییابد.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: تجدید ارزیابی داراییها در شرایطی که بازارهای موازی بورس دچار رکود هستند میتواند به شرط مدیریت مناسب موجب جذب نقدینگی در بازار سرمایه شود.
منبع:پایگاه خبری بازار سرمایه ایران