به گزارش صدای بورس، اخیراً تصمیمات مهمی در حوزه نرخ فرآوردههای پالایشی اعلام شده است که نگرانیها و تأثیرات بسیاری را در داخل کشور ایجاد کرده است. این تصمیمات، به تفکیک بیشتر بر روی تولید و توزیع بنزین تمرکز داشته و باعث افزایش قیمت بنزین شده است. این تغییرات به دلیل نقصان قابل توجه در تأمین بنزین و نیاز به واردات این سوخت به وجود آمده است.
مهدی تفرشی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با « صدای بورس»در خصوص تغییر قیمت بنزین و سایر فرآوردههای پالایشی، که باعث شکستن سقف قیمتهای قبلی در بازار سهام پالایشگاهها شده است گفت: تغییر در دستورالعمل نرخ فرآوردههای پالایشی منجر به اختلافهای قابل توجه در قیمت بنزین شده است بطوری که تاثیر مستقیمی بر درآمدهای پالایشگاهها ، صنعت نفت گذاشته و افت سهام این گروه در بازار سرمایه شده است.
وی افزود: اخیرا مصوبه ای اعلام شد که در خصوص تغییر دستور العمل نرخ فرآورده های پالایشی بوده و تمرکز بیشتری بر سوخت بنزین تا گازوئیل و نفت کوره داشته است اما قیمت این دو سوخت تغییری نکرد وعلل این رویکرد کسری قابل توجه در بنزین بود که موجب نیاز ما به واردات بنزین است.
تفرشی تصریح کرد: تغییری که در دستور العمل بوجود آمد این بود که بین کیفیت های مختلف بنزین باعث کاهش قیمت آن از حدود ۵ تا ۱۵ دلار شد. اگر با توجه به دستورالعمل قبلی میانگین قیمت بنزین بین ۷ الی ۸ دلار کاهش پیدا کرده باشد ،روزانه ۱۰۰ میلیون لیتر میزان تولیدات کشور است که این قیمت ۷ الی ۸ دلاری را نسبت به هر بشکه و اگر نسبت به بازه سالیانه در نظر گرفته شود ۶/۱ میلیارد دلار از مجموع درآمدهای پالایشی ها کم می کند و این اعداد وارقام قابل توجه است و نزولی شدن سهام پالایشی ها هم به همین دلیل بوده است.