به گزارش صدای بورس، داوود، صافی دستجردی مدیر عامل چدنسازان در نشست تحلیلی فعالان بازار سرمایه با مدیران شرکت چدن سازان طی بازدید از خطوط تولیدی این مجموعه درخصوص افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها گفت: شرکت چدن سازان یک بار تجدید ارزیابی از محل سرمایهگذاریها انجام داده و در حال حاضر انجام مجدد آن در دست بررسی است .
مدیر عامل چدنسازان ادامه داد: پس از بررسی های صورت گرفته اگر تجدید ارزیابی مجدد به نفع سهامداران باشد نتیجه بررسی ها اطلاع رسانی خواهد شد.
وی در ادامه این نشست افزود: در سال گذشته، ۳۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تن فولاد تولید شده و در سال آینده پیشبینی میشود این میزان به ۳۳ میلیون تن ، و در سال ۱۴۰۴ به ۵۵ میلیون تن برسد.
صافی با بیان اینکه برای سال آینده پیشبینی میشود ۲۰ درصد افزایش ظرفیت داشته باشیم، گفت:هدف تولیدی چدن برای سال ۱۴۰۴، ۱۷ هزار و ۵۰۰ تن است که در نظر داریم ۱۴ هزار تن فروش داخلی و ۴۵۰۰ تن فروش صادراتی باشد.
مدیرعامل چدن در خصوص روند تناژ صادراتی این شرکت اظهارداشت:تحریمها بر وضعیت صادرات بی تاثیر نبوده است . اما پس از اینکه صادرات کاهش یافت، از این مساله عبرت گرفته و سعی کردیم زیرساختهای آن را فراهیم کنیم و در سال آینده رکورد صادرات چدنسازان از بدو تاسیس زده خواهد شد.
وی ،اظهارداشت:با وجود تمام تحریمها، محصولات تولیدی شرکت چدن سازان به ۳۰ کشور دنیا صادر می شود.
صافی ادامه داد: از سال ۲۰۱۶ تا کنون بازار روسیه یکی از بازارهای مهم چدنسازان محسوب می شود که بخش قابل توجهی از فروش و صادرات غلتک به این کشور صورت می گیرد.
صافی درباره سرمایهگذاری برای پروژههای بلندمدت، افزود:درصد سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه در شرکت در حال افزایش است. چرا که سهم سرمایهگذاری در این بخش در شرکتهای بزرگ دنیا در حال افزایش است. چدنسازان سعی کرده است که روی استاندارد جهانی قدم بردارد.
وی درخصوص مزیتهای برتر چدنسازان نسبت به رقبا، گفت: بزرگترین و تنها تولیدکننده غلتک به روش گریز از مرکز و کاملترین خط تولید غلتک و قطعات سنگین ریختگی در خاورمیانه و همچنین تولید غلتک های فوق سنگین نورد عریض دنیا از مزیتهای برتر این شرکت نسبت به رقبا است.
مدیرعامل چدن سازان افزود: باتوجه به اینکه بخشی از سود تلفیقی چدن مربوط به فسازان است و در حال حاضر چالشهای تأمین مواد اولیه، قطعی برق و گاز و قیمتگذاریهای جهانی برخی از متغیرهای اثرگذار بر سود غلتک سازان سپاهان است، نمیتوان برآورد دقیقی از سود تلفیقی امسال داشت اما پیشبینی میکنیم همان عددی که در گزارش تفسیری برآورد شده را محقق کنیم. البته غلتک سازان سپاهان قرار است افزایش ظرفیتهایی داشته باشد و همچنین در حوزه برق هم دو پروژه خوب در دست اقدام داریم که سال آینده به ثمر میشیند و میتواند سود تلفیقی را تحت تأثیر قرار دهد. ضمن آنکه تاکنون سود خالص ۱۰ درصد بیشتر از مبلغ برآورد شده، محقق شده است.
وی در خصوص تامین ارز مورد نیاز شرکت نیز اظهارداشت: درخصوص ارز حاصل از صادرات مشمول اجبار بازگشت ارز به سامانه نیما نیستیم و به واردات مواد اولیه و تجهیزات اختصاص پیدا میکند.
مختاری، عضو هیات مدیره چدنسازان نیز در این نشست با بیان اینکه شرکت چدنسازان، در سطح خاورمیانه، بزرگترین تولییدکننده غلتک است، گفت: گروه صنعتی چدنسازان شامل شرکت غلتکسازان سپاهان، سنگین صنعت کوهپایه، شرکت نواندیشان صنعت فولاد است.
به گفته وی بیلت و شمش، غلتکهای نورد گرم، غلتکهای صنایع، پاتیل سرباره، قالب و لوازم جانبی شمش و انواع پالت کار و چوک از محصولات تولیدی گروه صنعتی چدنسازان است.
وی در پاسخ به این پرسش که قرار است چدن، غلتک شرکت توسعه گل گهر را تأمین کند یا خیر توضیح داده شد: توسعه گل گهر در این خصوص به ما مراجعه کرده ولی برای پروسه نصب و راهاندازی، کارخانهی فولاد سازنده خط موظف است گارانتی بهرهبرداری و فاز اول غلتکها را داشته باشد ولی چون پروژه تاکنون ۴۰ درصد پیشرفت داشته، نتوانستیم قرارداد منعقد کنیم. برآورد خود شرکت توسعه گل گهر این است که پروژه تا اوایل ۱۴۰۴ به بهرهبرداری میرسد.
آرش بنازاده، مدیرعامل غلتک سازان نیز در این نشست با اشاره به اینکه در بودجه سال آتی، ۳۵۰۰ تن برای مقدار فروش قطعات پیشبینی شده است ، گفت: در بخش فروش صادراتی برای سال آینده برنامه داریم از گریدهای تجاری یک گام بالاتر برویم تا زمانی که طرح توسعه شمشهای نیمه صنعتی به بهرهبرداری برسد.
وی ادامه داد: در ۳ زمینه ارتقا کیفیت، کاهش هزینههای تولید و بهای تمام شده و ارتقای ایمنی طرحهای توسعهای در دست داریم.
مدیرعامل غلتک سازان افزود: برای افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها به مجموعه چدن سازان نگاه میکنیم و فعلا برنامهای برای اجرایی کردن در دستور کار نداریم.
بنازاده تصریح کرد: باتوجه به طرحهای توسعه تعریف شده در فسازان، احتمالا در آینده افزایش سرمایهای داشته باشیم.
آقابابایی، معاونت مالی و اقتصادی چدنسازان در پاسخ به سوال یکیاز فعالان بازار سرمایه در مورد منبع تامین مالی شرکت، گفت: با توجه به اینکه ارتباط خوبی با بانک ها داریم بخشی از منابع مالی شرکت از طریق تسهیلات بانکی تامین می شود اما براساس برنامه ریزی های صورت گرفته برای سال آینده در کنار دریافت تسهیلات بانکی بخش قابل توجهی از منابع مورد نیاز شرکت ازطریق اوراق گام تامین خواهد شد.
به گفته وی اگرشرکت نیاز به تامین مالی بیشتری داشته باشد انتشار اوراق هم در دستور کار قرار خواهد گرفت.