کارشناس بازار سرمایه گفت: سیاست اوراق ۳۰ درصدی هزینه تامین مالی شرکت ها و کسب و کارها را افزایش داده است.

عباس علی حقانی نسب در گفت و گو با «صدای بورس »در ارتباط با اوراق ۳۰ درصدی گفت : دلیل اصلی اینکه نرخ سپرده ۳۰ درصد نتواست افزایش نرخ ارز را کنترل کند چرا که نقدینگی از بازار جمع نشده است و صرفا سپرده های بلند مدت که در بانک ها پارک شده اند نرخ هزینه سپرده ها را از ۲۳ درصد به ۳۰ درصد افزایش داد این سیاست نمی تواند نقدینگی داغ یا نقدینگی که در بازارهایی مانند ارز و کالا های غیر مولد هستند را جذب کند .

وی ادامه داد: این سیاست که به کارگرفته شده سیاستی شکست خورده است و نه تنها نتوانسته نرخ ارز را کنترل کند بلکه ضربه سنگینی به بازارهای مولد و حوزه تولید وارد شد.

کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت : در بازار سرمایه نرخ اوراق به بالای ۳۰ درصد رسیده است عملا شرکتی خواسته باشد از طریق اوراق بدهی تامین مالی کند حداقل هزینه ای که برای شرکت ها دارد ۴۰ درصد هزینه مالی و بهره بپردازد. قطع به یقین شرکت ها به سمت تولید انتشار اوراق نخواهد آمد و طرح های تولیدی خود را به تاخیر می اندازد و اقتصاد کشوردچار مشکل خواهد شد .

حقانی نسب گفت : هدف بانک مرکزی کنترل نرخ تورم و ارز است که با هر وسیله ای می‌خواهد این امر را به سر انجام برساند اما به هدف خود نخواهد رسید زیرا ابزاری که در بحث نرخ بهره استفاده شد درایران کارآمدی ندارد زیرا نقدینگی کشور ۸۰ درصد پارک شده به این صورت که قبل از اینکه نرخ بهره را افزایش دهند نقدینگی پارک شده و گردش پیدا نمی کند.

وی ادامه داد : افزایش نرخ بهره دراقتصاد کشوری به نتیجه خواهد رسید که ساختار نقدینگی کشور به گونه ای باشد که کمتر از۲۰ درصد سرمایه پارک وتبدیل به شبه پول شود. در اقتصاد ایران نرخ بهره هیچ سرمایه را نمی تواند جمع کند به دلیل اینکه ۲۰ درصد سرمایه کشور شناور است که برای هزینه های جاری و بنگاه های اقتصادی سرمایه در گردش نیاز دارند .

کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد : نرخ بهره اگر ۵۰ درصد هم شود مردم هزینه روزمره را نمی تواند به سپرده بلند مدت تبدیل کند چرا که این سیاست بسیار پر هزینه برای کشور است .